„In cadrul acestui proiect ne-am propus sa abordam intr-un mod atractiv o perioada din istoria Bucurestiului si a Romaniei relativ putin cunoscuta de publicul larg si despre care nu se vorbeste destul, mai ales ca este premergatoare Marii Uniri din 1918: ocupatia capitalei de catre armata germana in timpul Primului Razboi Mondial (1916-1918).” au afirmat pentru adplayers autorii proiectului.
Nu mai putin de 100 de ore a petrecut Horia la repetitii, iar emotiile cresc odata cu apropierea momentului in care va aparea din nou in fata miilor de oameni de la Sala Palatului.
Materialul, preluat de la Deutsche Presse Agentur, a fost difuzat de televiziunea germana, chiar de Ziua Nationala a Romaniei, sub titlul « Anexarea Transilvaniei – Romania sarbatoreste aniversarea de 100 de ani ».
Intr-o lume in care viata se deruleaza pe ecranele telefoanelor, in care zambetele si discutiile sunt tot mai mult inlocuite de filtrele aplicatiilor, piesa „Traieste frumos” a fost foarte bine primita de public si intens distribuita in mediul online.
„Creed II” are premiera in Romania pe 23 noiembrie, fiind distribuit de Forum Film Romania.
Prezenta la prestigioare evenimente muzicale internationale, artista Global Records INNA a fost invitata la Latin Grammy Awards, cele mai importante premii din muzica latina, unde a pasit pe covorul rosu alaturi de Halsey, Thalia, Steve Aoki, Diplo, J Balvin, Maluma, Rosalia, Luis Miguel, Luis Fonsi
Pe 16 noiembrie, in seria „Romani care au schimbat lumea”, la TVR 1 sunt programate: de la 22.45, documentarul Irinei Pacurariu despre George Emil Palade, iar de la 23.10, filmul dedicat lui Eugen Ionescu, realizat de Andrei Magalie.
La 100 de ani de la asasinarea ultimei familii Romanov, Simon Sebag Montefiore va veni in Romania la invitatia Editurii Trei, pe 21 noiembrie, de la ora 19.00 la Biblioteca Centrala Universitara (BCU), si pe 22 noiembrie, la libraria Humanitas Cismigiu
Filmul regizat de Dominic Dembinski are o distributie remarcabila si va putea fi vazut la Televiziunea Romana la finalul acestei luni si, pe marele ecran, in cadrul unor festivaluri de film.
Dupa lansarea primei paltforme de Visual History din Romania www.acum100ani.ro, un demers ce faciliteaza intelegerea perioadei Primului Razboi Mondial si a Marii Uniri in cheie digitala, initiatorii proiectului isi propun sa lanseze anul viitor o serie de cursuri interactive pentru elevi si studenti.
PUBLICITATE:
PUBLICITATE:
CELE MAI RECENTE ARTICOLE:
PUBLICITATE: