Istoria puterii papale, documentar in serial la TVR 1. ,,Habemus Papam: o istorie a puterii''
Vineri, 11 Ianuarie 2019

 

Credit: TVR

Producatorii Nancy Glass si Jon Hirsch ne propun o serie documentara ce are in prim plan unul dintre marii conducatori: Papa – un lider mondial cu putere militara, politica si religioasa. Jon Hirsch, producatorul executiv al seriei, are o experienta de peste 10 ani, fiind nominalizat la premiile Emmy pentru productiile sale.

adplayers.info

Filmari rare de arhiva, acces exclusiv la arhivele secrete ale Vaticanului, precum si reconstituiri cinematografice alcatuiesc un mix perfect ce poarta privitorii intr-o calatorie ampla, de profunzime, prin istoria bisericii catolice. Din 12 ianuarie, la TVR 1.

Timp de 6 saptamani, telespectatorii vor putea urmari la TVR 1 Habemus Papam: o istorie a puterii (Pope: The Most Powerful Man In History, SUA, 2018), un documentar ce reconstituie istoria unuia dintre cei mai venerati si respectati conducatori: Papa. Seria, care se bucura de comentariul unui povestitor celebru – actorul Liam Neeson – incepe din 12 ianuarie, la TVR 1.

Beneficiind in premiera de acces in arhivele Vaticanului si de interviuri in exclusivitate cu unele dintre cele mai proeminente figuri religioase ale lumii si cu specialisti, seria exploreaza cum cei 12 apostoli au devenit 1,2 miliarde de catolici de azi, stabilind conexiuni intre informatii recente despre Vatican si originile acestuia.

Producatorii Nancy Glass si Jon Hirsch ne propun o serie documentara ce are in prim plan unul dintre marii conducatori: Papa – un lider mondial cu putere militara, politica si religioasa. Fiecare episod aprofundeaza cate o epoca istorica si evenimentele care au modelat rolul Papei si al Bisericii Catolice. Pe langa imagini de arhiva si reconstituiri, in serie sunt intervievati istorici si membri ai clerului romano-catolic.

Episodul 1 - Ascensiunea papilor – reface povestea dramatica a crestinismului, de la crucificarea lui Iisus, trecand prin perioada Cruciadelor si pana in zilele noastre, in care papii contemporani sunt liderii spirituali a 1,2 miliarde de catolici, conducatori ai unei natiuni independente si care au influenta internationala atat in probleme seculare, cat si religioase. Varsare de sange, lupta si perseverenta in credinta - vom descoperi cum papa a evoluat de la liderul spiritual al unui cult nerecunoscut pana la a fi unul dintre cei mai puternici oameni din lume. Vedem primul episod al seriei sambata, 12 ianuarie, de la ora 21.00, la TVR 1.

Jon Hirsch, producatorul executiv al seriei, are o experienta de peste 10 ani, fiind nominalizat la premiile Emmy pentru productiile sale. A dezvoltat si produs documentare, programe tip reality, scurt metraje filmate cu telefonul sau campanii de marketing care s-au bucurat de aprecieri unanime pentru clienti precum: CBS, NBC, ESPN, A&E, Discovery, Esquire, the NFL, NBA, Reebok, Adidas si Google.

Mai mult in Media, TV


PUBLICITATE: