Finantari de 13.000 lei/proiect prin Fondul Stiintescu de la Fundatia Comunitara Tara Fagarasului (FCTF)
Luni, 07 Iunie 2021

Fundatia Comunitara Tara Fagarasului (FCTF)

Fundatia Comunitara Tara Fagarasului (FCTF) lanseaza cea de-a cincea editie a Fondului Stiintescu, program prin care acorda finantari in valoare maxima de 13.000 lei / proiect in limita bugetului disponibil, pentru proiecte educationale care incurajeaza pasiunea pentru stiinte a copiilor si tinerilor cu varste intre 6 si 19 ani, prin activitati creative, inovative, jocuri si experimente.

AdPlayers. info

Fundatia Comunitara Tara Fagarasului (FCTF) lanseaza cea de-a cincea editie a Fondului Stiintescu, program prin care acorda finantari in valoare maxima de 13.000 lei / proiect in limita bugetului disponibil, pentru proiecte educationale care incurajeaza pasiunea pentru stiinte a copiilor si tinerilor cu varste intre 6 si 19 ani, prin activitati creative, inovative, jocuri si experimente.

Celor pasionati de stiintele exacte, care vor sa le transmita si altora pasiunea de a invata cu placere, li se ofera ocazia sa starneasca pasiunea si curiozitatea pentru stiinte printr-un proiect educational finantat de FCTF. Incepand cu prima editie, in 2016, si pana in prezent, 35 de echipe de proiect au beneficiat de finantare, sprijin si suport.

Cui se adreseaza finantarile de la Fondul Stiintescu?

La Stiintescu pot fi educatori mai multe categorii de aplicanti.

? Organizatii neguvernamentale, inclusiv asociatii de parinti si absolventi ai liceelor din Tara Fagarasului;

? Echipe de pasionati de stiinta si tehnologie din medii profesionale diverse (biologi, muzeografi, ingineri, programatori, freelanceri etc.);

? Profesori si invatatori (individual sau in echipa);

? Echipe de elevi de liceu

? Echipe de studenti

? Echipe mixte (oricare din categoriile de mai sus)

Fiecare aplicant poate depune mai multe proiecte, insa va primi finantare pentru un singur proiect.

Atat aplicantii, cat si beneficiarii programului trebuie sa fie localizati in zona Tarii Fagarasului.

Ce categorii de proiecte finanteaza?

La aceasta editie, Stiintescu finanteaza proiecte inovative care au ca tematica principala protectia mediului (natural si construit), meteorologie, astronomie, geologie, tehnologie, biodiversitate, chimie, geografie, reciclare/energie curata, agricultura tehnologizata, smart farming, zootehnie tehnologizata, etc., proiecte care sa aiba posibilitatea de a se desfasura si in spatii deschise, in aer liber, unde copiii sa poata sa se bucure in siguranta de activitatile de explorare, descoperire si invatare prin metode alternative de predare si ateliere interactive.

Este incurajata, in mod special, formarea de echipe mixte: adulti cu experienta in domeniul STEAM si tineri. De asemenea, incurajam implicarea persoanelor varstnice si colaborarile dintre persoane sau organizatii din mediul urban si cel rural.


Cum se aplica?

Etapa de inscriere se va desfasura in doua etape:

Aplicantii pot descarca scrisoarea de Intentie de pe pagina web a programului Stiintescu Tara Fagarasului si sa-si prezinte ideea de proiect, raspunzand la intrebarile adresate. Aplicatia poate fi trimisa pana in data de 30 iunie 2021, ora 15.00 la adresa de e-mail cristina.muntean@fundatiactf.ro.

Dupa ce va primi pe email confirmarea acceptarii acesteia, aplicantii pot descarca Formularul de inscriere impreuna cu Formularul de Buget. Termenul limita pentru trimiterea acestora este 9 iulie 2021, ora 15.00.

Membrii echipei FCTF ofera sprijin si consultanta pentru scrierea si implementarea proiectelor celor care doresc sa aplice prin programare in prealabil la cristina.muntean@fundatiactf.ro. Echipele care vor primi finantare vor beneficia, de asemenea, de suport in comunicare, in motivarea si implicarea elevilor si in managementul proiectelor.

Informatii suplimentare si noutati despre program pot fi gasite pe urmatoarele surse.

? Pagina de Facebook a programului: https://www.facebook.com/fagaras.stiintescu.ro

? Pagina de web a programului: https://fagaras.stiintescu.ro/

? Contact manager de proiecte: Cristina Muntean

E-mail: cristina.muntean@fundatiactf.ro

Telefon: 0735 724144

Initiatorii finantarii

Fondul Stiintescu este implementat in Tara Fagarasului de catre Fundatia Comunitara Tara Fagarasului (FCTF) in parteneriat cu Romanian-American Foundation (RAF) si Federatia Fundatiile Comunitare din Romania (FFCR), impreuna cu sustinatorii Probitec, PPCC Tara Fagarasului, S.T.I. International, Isoplus Special, Berg Banat, CIDO Beton, Maxam.Beyond Performance

Fundatia Comunitara Tara Fagarasului este parte dintr-o miscare nationala, alaturi de alte 18 fundatii comunitare din tara.

Dezvoltat de catre Federatia Fundatiile Comunitare din Romania cu sprijinul Romanian-American Foundation (RAF), Fondul Stiintescu este implementat prin fundatiile comunitare locale in 13 orase din Romania:  Bucuresti, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Galati, Iasi, Prahova, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si Tara Fagarasului prin competitii similare de proiecte.

Fundatia Comunitara Tara Fagarasului este o organizatie nonguvernamentala, apolitica si nonprofit, cu sediul in Fagaras. Misiunea noastra este de a inspira si sustine initiative locale, de a mobiliza resurse si de aduce impreuna oameni si organizatii care sa aiba dorinta si capacitatea sa contribuie pe termen lung la dezvoltarea de comunitati generoase, responsabile, solidare si increzatoare in propriul lor viitor.

Fundatia Comunitara Tara Fagarasului face parte din programul national de dezvoltare a fundatiilor comunitare din Romania, initiat de Asociatia pentru Relatii Comunitare cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation si Romanian-American Foundation.

Romanian-American Foundation urmareste consolidarea economiei de piata si a unei societati democratice pentru toate categoriile de populatie din Romania, investind in programe care au ca scop revitalizarea economiei rurale, promovarea inovatiei tehnologice si stimularea implicarii civice.

Alaturi de partenerii sai, fundatia dezvolta programe care sa cultive interesul tinerilor pentru educatia STEM (stiinta, tehnologie, inginerie, matematica) si sa incurajeze pe cat mai multi sa aleaga o cariera in domeniul tehnologiei si inovatiei.

Mai mult in Campanii, Educatie,


PUBLICITATE: