Locuri si legende la un click distanta. Prima galerie virtuala dedicata Muntilor Fagaras.
Joi, 07 Aprilie 2022

 

Locuri si legende la un click distanta. Prima galerie virtuala dedicata Muntilor Fagaras.

„Muntii Fagaras sunt renumiti pentru frumusetea peisajelor, pentru padurile virgine, pentru bogatia speciilor de animale salbatice care inca se mai gasesc aici, pentru istoria locurilor si a oamenilor. Aici s-a nascut una dintre cele mai longevive miscari de rezistenta anticomunista, la poalele acestor munti se pastreaza traditii care se transmit din generatie in generatie si de aici a plecat Badea Cartan. Am adus impreuna locuri si legende si ne dorim sa invitam cat mai multi oameni sa ni se alature in aceasta drumetie prin Muntii Fagaras, chiar daca este virtuala”, a spus Barbara Promberger, director executiv Fundatia Conservation Carpathia.

AdPlayers. info

Fundatia Conservation Carpathia lanseaza prima expozitie virtuala din Romania dedicata Muntilor Fagaras. Galeria cuprinde imagini si povesti inedite cu frumusetile intalnite in natura si in comunitatile din Fagaras.

Galeria virtuala recreaza cadrul natural al Muntilor Fagaras si este formata din 7 sali tematice unde vizitatorii pot naviga, de pe desktop sau de pe telefon, prin Paduri, Pasuni alpine, Varfuri, Flora, Fauna, Ape si Comunitati si pot asculta povestile realizate pentru fiecare in parte.

Galeria cuprinde o selectie de imagini din albumul „2544m - Povestile Muntilor Fagaras, cei mai inalti intre Carpatii Romaniei”, realizate de fotograful Dan Dinu, unul dintre regizorii documentarului Romania Salbatica, cu sprijinul OAK Foundation. Utilizatorii pot accesa platforma si se pot bucura de o experienta captivanta prin privelisti panoramice si sunete autentice din natura.

„Ne-am dorit sa aducem experientele pe care noi le traim in fiecare zi si persoanelor care nu au posibilitatea de a se bucura de natura la fel de rapid. Aceasta galerie te aduce mai aproape de natura. Prin acest proiect, ne-am propus sa facem cunoscute activitatile de dezvoltare durabila din Fagaras realizate de fundatie, deoarece cu totii putem contribui la continuitatea lor.”, Christoph Promberger, director executiv Fundatia Conservation Carpathia. 

„Muntii Fagaras sunt renumiti pentru frumusetea peisajelor, pentru padurile virgine, pentru bogatia speciilor de animale salbatice care inca se mai gasesc aici, pentru istoria locurilor si a oamenilor. Aici s-a nascut una dintre cele mai longevive miscari de rezistenta anticomunista, la poalele acestor munti se pastreaza traditii care se transmit din generatie in generatie si de aici a plecat Badea Cartan. Am adus impreuna locuri si legende si ne dorim sa invitam cat mai multi oameni sa ni se alature in aceasta drumetie prin Muntii Fagaras, chiar daca este virtuala”, continua Barbara Promberger, director executiv Fundatia Conservation Carpathia.

Fiecare sala a galeriei are un prim vizual panoramic, avand in plus o coloana sonora bazata pe elemente specifice precum sunetele facute de fosnetul ierbii, gaze, vant sau sunete de rauri, suvoaie sau cascade.

„Daca inainte foloseam Google Maps ca sa identific un obiectiv turistic, acum pot sa revad frumusetea Muntilor Fagaras prin aceasta galerie virtuala. De cativa ani am sprijinit activitatile fundatiei, incepand cu lansarea albumului si acum cu galeria virtuala, iar eu cred ca si-au indeplinit scopul de a face accesibil universul Muntilor Fagaras calatorilor de pretutindeni. Aceasta galerie mi-a trezit dorul de a fi pe munte si cu siguranta voi merge cat mai curand.” Amalia Enache, prieten al Fundatiei Conservation Carpathia.

Galeria poate fi accesata pe urmatorul link: www.carpathia.org/galerie-virtuala/

Fundatia Conservation Carpathia contribuie la conservarea si refacerea ecosistemelor naturale din Muntii Carpati, in beneficiul biodiversitatii si a comunitatilor locale, prin achizitionarea, protejarea si administrarea de paduri si pajisti alpine. In peste 12 ani de activitate, fundatia a salvat de la taiere 26.700 ha de padure, a plantat 3 milioane de puieti in zone grav afectate de vechi taieri neconforme, a creat o zona de management cinegetic activ pe o suprafata de 78.000 ha si contribuie la bunastarea comunitatilor din vecinatatea padurilor protejate prin proiecte sociale, de educatie si de dezvoltare de afaceri verzi. 

Muntii Fagaras reprezinta ultima oaza de biodiversitate de pe continent de peste 200.000 de hectare, unde poate fi creat cel mai mare si important parc national din Europa.

Mai multe detalii pe paina Carpathia, https://www.carpathia.org/ro

Mai mult in Business, Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: