CNA impotriva noului proiect privind schimbarea Legii Audiovizualului
CNA
Marti, 24 Ianuarie 2006

( AdPlayers.ro ) Consiliul National al Audiovizualului ( CAN) isi exprima totala surprindere fata de adoptarea de catre Comisia de cultura, culte si mass-media a Senatului a Proiectului de  lege privind modificarea si completarea Legii Audiovizualului 504/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, se arata intr-un comunicat remis presei ieri. “Desi C.N.A a primit  public asigurari ferme ca acest proiect nu va fi adoptat, in realitate , acestea nu au fost onorate” , sustin membrii CNA

Asa cum precizeaza reprezentantii CNA, modificarile propuse urmaresc cresterea volumului de publicitate si multiplicarea formelor de inserare a acesteia in programele audiovizuale, ce reprezinta, in opinia consiliului, “schimbarea actualelor reguli cu altele noi, care nu tin cont de interesele publicului si nici de dispozitiile Directivei Televiziunea Fara Frontiere”.

“Lucrurile sunt cu atat mai grave cu cat Comisia Europeana a solicitat expres sa nu se faca modificari in legislatia audiovizuala a tarilor membre pana cand nu va fi adoptat si va intra in vigoare noul text al Directivei Televiziunea Fara Frontiere” , se mai precizeaza in comunicatul semnat de Ralu Filip, Presedinte CNA. Organizamul sustine acest proiect trebuia trimis Comisiei Europene pentru avizare inainte de a fi supus aprobarii Parlamentului, “Ceea ce, initiatorii nu au facut. Si nu au facut-o, intrucat stiu ca unele prevederi din Proiect contravin actualelor reguli stabilite de Directiva” , precizeaza oficialii CNA.

Oficialii CNA spun ca astfel de modificari nu au fost solicitate de posturile importante de radio si televiziune, de public sau  de necesitatea alinierii la acquis-ul comunitar. “Apare suspiciunea existentei unor interese private, mai puternice decat interesele publicului si ale Romaniei” ataca CNA noul proiect de lege, in final.

“Consiliul National al Audiovizualului solicita Parlamentului sa  voteze impotriva acestui proiect de modificare si completare a Legii Audiovizualului 504/2002” , se mai arata in finalul comunicatului semnat de Ralu Filip.

(Iulian Toma,   info@adplayers.ro )


PUBLICITATE: