Finlandia Vodka Cup a ales finalistul pentru Finlandia – Bartender of the Year
Marti, 30 Ianuarie 2007

Finlandia Vodka Cup a ales finalistul pentru Finlandia – Bartender of the Year

(AdPlayers.ro, Irina Toma)

Concursul international Finlandia Vodka 2007, destinat celor mai talentati barmani din peste 20 de tari, si-a desemnat câstigatorul din România. Costin Gache (22 de ani) va reprezenta România la cea de-a noua editie a finalei internationale Finlandia Cup din Finlanda, unde va concura alaturi de alti participanti din peste 20 de tari pentru titlu – “Finlandia – Bartender of the Year” („Barmanul Finlandia al Anului”). Finla concursului are loc în perioada 29 ianuarie – 1 februarie 2007.

Finlandia Vodka Cup a ales finalistul pentru Finlandia – Bartender of the Year“Prin implementarea acestei competitii la nivel local, demonstram, o data în plus, ca Finlandia Vodka este un brand activ, dinamic, deschis catre inovatie” a declarat Oana Sava (foto), Senior Brand Manager Brown-Forman România.

Potrivit organizatorilor, Cupa Finlandia Vodka este un concurs de mixologie (arta de a mixa si de a prepara bauturi) care provine din Finlanda, tara de origine a marcii, unde a fost organizata pentru prima data în anul 1992. Ulterior, aceasta s-a transformat într-o competitie internationala, ajungând astazi la a noua editie si bucurându-se de o apreciere deosebita în rândul pasionatilor din întreaga lume.

Dupa o preselectie la care au participat, potrivit organizatorilor, un numar de 11 dintre cei mai buni barmani din întreaga tara, Cupa Finlandia Vodka a adus la start trei finalisti care si-au aratat maiestria în preparea de cocktail-uri în fata unui juriu din care au facut parte Catinca Roman, Stephan Pelger, Ovidiu Buta, redactor- sefi ai publicatiilor de profil si specialisti din domeniu, reprezentanti ai Asociatiei Barmanilor Profesionisti din România.

Competitia a constat în prepararea a trei categorii de bauturi - Aperitiv, Long Drink si After Dinner – barmanii concurând cu retete originale, creatii proprii, al caror element de baza a fost Finlandia Vodka. Criteriile dupa care s-a realizat jurizarea au fost: aspectul, gustul, culoarea si consistenta bauturilor, precum si elemente tehnice ce tin de îndemânarea barmanului.

AdPlayersFile

Finlandia Vodka Worldwide Ltd (FVW) este detinuta în proportie de 100% de Brown-Forman Corporation. Brown-Forman Beverages Worldwide este parte a Corporatiei Brown-Forman si una dintre cele mai mari companii americane producatoare si distribuitoare de bauturi spirtoase si vinuri, cu vânzari de 2,1 miliarde USD în 2005 la nivel mondial.

Compania detine unele dintre cele mai cunoscute si apreciate marci de bauturi spirtoase din lume, printre acestea numarându-se Jack Daniel’s, Finlandia Vodka, Southern Comfort si Woodford Reserve, prezente si pe piata româneasca.

Conform oficialilor de comunicare ai companiei, Brown-Forman România ocupa pozitia de lider în categoriile whisky de import prin Jack Daniel’s (15%) si vodca de import prin Finlandia Vodka (32%), marci care, alaturi de restul portofoliului, sunt importate si distribuite în România de catre compania BDG Import.


PUBLICITATE: