Hennessey se dedica fotografiei de publicitate
Marti, 23 Ianuarie 2007
Hennessey se dedica fotografiei de publicitate

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

“Pentru 2007 vreau sa dedic majoritatea timpului meu pentru fotografia de publicitate”, a declarat, pentru AdPlayers, Gabriel Hennessey - fotograf profesionist care sustine ca, pâna acum, a dedicat majoritatea timpului fotografiei de moda, si ca poate spune ca a reusit sa ajunga în topul industriei de profil.

"Vreau sa aduc un aer fresh în advertising"

„Vreau sa aduc un aer fresh în advertising asa cum am facut în moda si sper ca în scurt timp sa ajung la fel de departe în acest fel de fotografia ca si în fashion”, continua el.

„În acest scop am introdus în site-ul meu (http://www.gabrielhennessey.ro ) si o zona de assignment (cereri de la clienti), dar si una de Licencing (licentiere n.r.) în care, daca nu ai timp de productie sau ai buget mic poti cumpara fotografiile în gen stock (arhiva n.r.)”, afirma Gabriel Hennessey.

Referitor la prestatia sa de pâna acum: “Nu exista titlu glossy de prestanta care sa nu fi cerut serviciile mele”, sustine Hennessey. “În plus am câstigat premiul de Excelenta în Fotografia Pantene Beauty Awards, în 2003 si 2005. În 2004 am luat premiul cel mai bun fotograf de moda la Bucharest Fashion Week”.

Printre alte proiecte, fotograful spune ca Absolut Vodka l-a ales sa reprezinte Romania la o expozitie Absolut Vanilia în 2004, ca, în 2005, a semnat coperta cd-ul pentru cântareata Anastacia, iar în 2006 a facut un important calendar pentru ajutorarea refugiatiilor, pentru un proiect apartinând Natiunilor Unite.

Exclusivitate cu Edipresse

„Da, am semnat cu Edipresse un contract de exclusivitate în august 2006”, a mai confirmat pentru AdPlayers, Gabriel Hennessey, care a tinut sa sublinieze si ca “este primul contract de acest tip semnat în Romania”.

Contractul (de exclusivitate, n.r.) s-a semnat pentru 1 an cu posibilitatea de a fii extins, iar ideea, sustine el, s-a nascut din ceea ce se întâmpla în strainatate, în care fotografii importanti semneaza exclusivitatea cu grupuri de presa.

Hennesey aminteste, spre exemplu, de Steven Meisel - fotograful care face luna de luna coperta Vogue Italia printre altele si care detine un contract asemanator cu este sub contract Conde Nast International LTD.

Contractul (Edipresse n.r.) înseamna, “ca eu lucrez numai cu revistele Edipresse însemnând ELLE, Viva, Joy, si Look, si nu am voie sa fac fotografii pentru alte reviste”, spune fotograful profesionist.

Hennessey subliniaza ca sub clauza de exclusivitate este “numai ceea ce înseamna sa lucrez direct pentru reviste si nu include fotografiile pe care le fac pentru muzica, publicitate sau orice job în afara granitelor Romaniei”.

.

.Hennessey se dedica fotografiei de publicitate

Hennessey se dedica fotografiei de publicitate

AdPlayersFile

Gabriel Hennessey s-a nascut în Bogota, Columbia. A venit în Romania acum 12 ani, în 1995. Spune ca a descoperit fotografia acum sapte ani. A terminat Arhitectura si lucrase în lumea modei ca booker si scouter la Elite Model Look 98 si 99. În mai 2000 si-a luat “primul aparat foto la mâna a doua de pe str. Covaci”, si asa a început totul.

A lucrat pentru revistele Elle , Joy  Cosmopolitan, One, Avantaje, Unica, Viva, pentru agentii de publicitate ca: Ogilvy, Bates(red cell), Medes, Grey Worldwide Romania, Saatchi, Grey Israel dar si pentru mai multi clienti independenti de care este contactat din România, Columbia s Mexic.

“Pentru mine fotografia trebuie sa exprime ceva. Sa spuna tot ce ai de zis într-un singur cadru care înseamna o zecime de secunda sau mai putin.”, spune Hennessey. „Stilul meu tine de trairi pe care le am în fiecare poveste cu modelele într-un anumit spatiu si realitate.

Detaliu crede ca este important cât timp nu devii sclavul lui. „Adica pe mine nu o sa ma vezi pregatind un cadru ore întregi… este mai important secunda de viata pe care mi-o ofera modelul si nu daca mâna a stat cu 5 grade mai la stânga sau nu … Asta este o prostie”


PUBLICITATE: