„Secretele apelor”, la Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, in perioada 22 martie - 12 mai 2024
Joi, 21 Martie 2024

Expozitia ofera vizitatorilor, pentru prima data in Romania, sansa de a „se scufunda” in bogatia patrimoniului cultural subacvatic al lacurilor din tara noastra. Fotografiile din expozitie aduc la suprafata biodiversitatea complexa a lacurilor, dezvaluindu-ne din secretele unei lumi inaccesibile multora dintre noi.

AdPlayers. info

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti, Directia de Mediu – Serviciul Ecologie Urbana programeaza in perioada 22 martie -12 mai 2024, expozitia temporara de fotografie subacvatica „Secretele apelor”, dedicata Zilei Mondiale a Apelor. Evenimentul face parte din proiectului „Casa Pamantului”.

Potrivit organizatorilor, expozitia ofera vizitatorilor, pentru prima data in Romania, sansa de a „se scufunda” in bogatia patrimoniului cultural subacvatic al lacurilor din tara noastra. Fotografiile din expozitie aduc la suprafata biodiversitatea complexa a lacurilor, dezvaluindu-ne din secretele unei lumi inaccesibile multora dintre noi.

„Este ineditul unei alte lumi aflate chiar aici la noi pe Pamant! Cand esti sub apa si observi un potential subiect pentru fotografie, prima reactie este sa-ti tii respiratia. Iar asta o faci din considerente care nu tin de cat de frumoasa sau ireala pare scena respectiva pentru noi, cei care respiram aer. Primul motiv este ca expirarea bulelor de aer este extrem de zgomotoasa pentru majoritatea fiintelor care traiesc sub apa, si acestea se sperie. Al doilea motiv tine de incercarea de a obtine o flotabilitate neutra in imponderabilitatea oferita de coloana de apa, astfel incat sa am o pozitie cat mai stabila, fara miscari suplimentare, care ar tulbura apa sau ar speria subiectul”.

„Secretele apelor” doreste sa vina in sprijinul eforturilor de conservare a speciilor acvatice si a habitatelor acestora, evidentiind potentialul acestor ecosisteme si contribuind la o intelegere mai buna a acestora.

Expozitia va ramane in circuitul de vizitare a Muzeului pana pe data de 12 mai 2024.,

Mai mult in Eveniment, Educatie, Timp Liber


PUBLICITATE: