O noua generatie de copii dobandesc competente digitale la Atelierele CoderDojo Bucuresti sustinute de Fundatia Telekom Romania
Miercuri, 14 August 2019
 

Credit: Telekom

AdPlayers. info

Atelierele CoderDojo Bucuresti, sustinute de Fundatia Telekom Romania si Asociatia Coder Dojo Bucuresti, isi deschid portile pentru copiii cu varste cuprinse intre 8 si 17 ani, pasionati de tehnologie sau curiosi sa descopere din tainele programarii, anunta responsabilii de comunicare Telekom.

„Procesul de transformare accelerata a pietei muncii reprezinta o reala provocare pentru sistemele de educatie si formare din intreaga lume, care trebuie sa se reinventeze pentru a putea pregati specialisti pentru joburi de care pana acum cativa ani nici nu auzisem sau care se vor contura ca urmare a digitalizarii si robotizarii unor sectoare de activitatea declarat Ruxandra Voda, Presedinte, Fundatia Telekom Romania.

,,Acum, cand spunem alfabetizare, ne referim la un concept si un proces cu totul diferite fata de acum o generatie. Atelierele CoderDojo contribuie in mod direct la o alfabetizare digitala. Forta de munca de astazi si de maine va intelege, realiza sau monitoriza activitati IT. De aceea, pregatirea tinerei generatii pentru a reusi sa se integreze intr-o piata a muncii inovatoare este o responsabilitate pe care nu o putem ignora”.

Atelierele sunt gratuite si se desfasoara pe parcursul anului scolar 2019-2020, o data pe luna, sambata. Pentru inscriere, cei interesati trebuie sa completeze formularul online disponibil in cadrul programului pe care doresc sa-l urmeze.

In cadrul editiei de anul acesta sunt disponibile 24 de ateliere, impartite in 3 categorii, in functie de varsta participantilor, dar si de nivelul de pregatire, astfel:

Explorator, dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 8-12 ani, care vor sa descopere notiunile de programare;

Aventurier, pentru copiii cu varste intre 12-15 ani, care doresc sa inceapa explorarea tehnologiilor prin invatarea de limbaje care folosesc linii de cod;

Master, pentru adolescentii care vor sa se formeze pentru o cariera in IT si urmaresc sa-si dezvolte abilitatile prin lucrul cu algoritmi formalizati, arduino sau tehnologii web.

Este pentru al saptelea an consecutiv in care Fundatia Telekom Romania se implica alaturi de voluntarii din cadrul Asociatiei Coder Dojo Bucuresti in formarea si perfectionarea competentelor digitale ale copiilor si adolescentilor, astfel incat acestia sa se poata integra pe o piata a muncii in schimbare.

Specialistii ce detin competente in domeniile STEM (Stiinta, Tehnologie, Inginerie si Matematica) sunt tot mai cautati, asa cum reiese si din analiza realizata de Centrul European pentru Dezvoltarea Formarii Profesionale, in care se mentioneaza ca cererea pentru profesionisti in domeniile STEM se asteapta sa creasca cu aproximativ 8% intre 2013 si 2025, in timp ce media prognozei de crestere pentru toate ocupatiile este de 3%.

Atelierele se desfasoara sub indrumarea si coordonarea a 60 de voluntari, iar primele intalniri vor avea loc in septembrie, in doua locatii:

Baneasa Business & Technology Park, Șoseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 42-44, cladirea A, etaj 2, locatie in care se desfasoara pentru al saptelea an consecutiv; si ASE – FABIZ, o locatie noua, cladirea Academiei de Studii Economice din Calea Grivitei, unde activitatile se vor desfasura cu sprijinul Fundatiei Telekom si OMV Petrom S.A..

CoderDojo este o miscare internationala, initiata in Irlanda in anul 2011 cu scopul de a oferi copiilor interesati contextul in care sa poata invata programare intr-un mediu informal, prin sesiuni regulate, in afara programului scolar. La CoderDojo copiii invata sa programeze, sa dezvolte site-uri web, aplicatii, programe, jocuri si multe altele. Dojo-urile sunt initiate, conduse si mentorate de voluntari. CoderDojo transforma programarea intr-o experienta sociala si distractiva.

CoderDojo Bucuresti, sustinut de Fundatia Telekom Romania, reprezinta unul dintre primele concepte CoderDojo organizate in Romania.

Fundatia Telekom Romania este o organiatie non-profit organization care sustine mai multe categorii de persoane aflate in situatii speciale, cauze sociale, copii diagnosticati cu boli grave, tineri talentati, si care raspunde solicitarilor umanitare provocate de calamitati naturale. Fundatia Telekom Romania este in mod activ implicata in identificarea oportunitatilor, dar si in rezolvarea situatiilor sociale dificile care apar in interiorul comunitatii.

Mai mult in Responsabilitate Sociala


PUBLICITATE: