Habitat for Humanity Romania si ENGIE Romania au reabilitat si eficientizat energetic Centrul HOSPICE Casa Sperantei din Brasov
CSR
Vineri, 09 Noiembrie 2018


Mirela Nemtanu, director executiv al fundatiei HOSPICE Casa Sperantei. 
Credit: HOSPICE Casa Sperantei

In urma unei investitii de 200.000 euro, Habitat for Humanity Romania si ENGIE Romania au finalizat lucrarile de reabilitare si eficientizare energetica a cladirii centrului HOSPICE Casa Sperantei din Brasov

adplayers.info

Mai multi copii si adulti care sufera de boli incurabile vor beneficia de ingrijire paliativa intr-un centru renovat la standarde europene. Habitat for Humanity Romania si ENGIE Romania au finalizat lucrarile de reabilitare si eficientizare energetica a cladirii centrului HOSPICE Casa Sperantei din Brasov, in urma unei investitii de 200.000 euro. Reabilitarea si eficientizarea energetica a cladirii vor permite HOSPICE sa faca economii importante la facturile de energie, echivalentul a 140 zile de spitalizare sau a 395 de vizite de ingrijire la domiciliul pacientilor.

„Acest proiect oglindeste perfect cat de important este sa ne unim fortele pentru ca binele sa ajunga la momentul potrivit acolo unde este cea mai mare nevoie de el. Le multumim partenerilor ENGIE si Habitat for Humanity pentru ca au inteles importanta misiunii noastre, de a fi alaturi de oamenii grav bolnavi in cele mai dificile momente ale vietii lor”, sustine Mirela Nemtanu (foto, sus), directorul executiv al fundatiei HOSPICE Casa Sperantei. 

In ultimele sase luni, Habitat for Humanity Romania a coordonat lucrarile de reabilitare si eficientizare energetica a centrului, cu sprijinul financiar al companiei ENGIE Romania. Acum, centrul HOSPICE are o centrala termica performanta si un acoperis nou, cu panouri solare, iar fatada cladirii a fost refacuta complet si izolata termic. Centrul de zi pentru copii si saloanele de internare, puternic avariate in urma unor infiltratii de apa, au fost de asemenea renovate.

”Pentru colegii nostri de la HOSPICE, prioritatea va fi intotdeauna pacientii. Ne bucuram ca am putut sa le venim in ajutor si sa contribuim la imbunatatirea conditiilor in care acestia se trateaza aici. Știm ca resursele sunt limitate si orice suma economisita si orice grija in minus se vor transforma in mai multe servicii gratuite de ingrijire paliativa oferite de HOSPICE Casa Sperantei”, spune Roberto Patrascoiu, directorul national Habitat for Humanity Romania.


Cladirea are o suprafata de 1280 metri patrati si nu mai fusese renovata de la deschiderea sa, din 2002, acoperisul avariat si izolatia precara avand un impact considerabil atat asupra confortului pacientilor, cat si a cheltuielilor de intretinere. La lucrarile de reabilitare au contribuit si 25 de angajati ENGIE Romania, care au fost voluntari pe santier.

“Ne bucuram sa ne dedicam energia pentru a oferi un camin mai calduros si mai primitor pentru copiii si adultii care sufera de boli incurabile si care vor primi, astfel, ingrijirea de specialitate intr-un centru la standarde europene. Totodata, reabilitarea si eficientizarea energetica a centrului HOSPICE Casa Sperantei este un nou proiect complex derulat alaturi de partenerul nostru traditional, Habitat for Humanity, cu care implementam solutii de eficienta energetica pentru diferite categorii vulnerabile”, declara Eric Stab, Presedinte Director General ENGIE Romania.

Cladirea HOSPICE Casa Sperantei din Brasov este prima unitate de ingrijire paliativa din Romania. Aici, peste 2000 de adulti si copii care sufera de boli incurabile beneficiaza gratuit de servicii de ingrijire paliativa. Centrul include sectii de internare pentru adulti si copii, centre de zi, sali pentru kinetoterapie, cabinet de consiliere psihologica si unitate pentru ingrijiri in regim ambulatoriu si ofera  si servicii de ingrijire paliativa la domiciliul pacientilor.

HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara care ofera gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizatia are doua centre cu servicii integrate, in Brasov si Bucuresti, si echipe mobile in Fagaras si Zarnesti, pentru ingrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. In cei 25 de ani de existenta, HOSPICE a adus alinare si speranta pentru peste 22.000 de copii si adulti cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.

Mai multe informatii pe www.hospice.ro, paginile oficiale de Facebook si pe Instagram.

Mai mult in CSR

 

 

 


PUBLICITATE: