Telekom interesata de piata solutiilor de comunicare hibrida, din cadrul evenimentelor cu participare restransa si video streaming la distanta
Vineri, 26 Iunie 2020

 

Credit: Telekom

Ruxandra Voda (foto, stanga) , Director de Comunicare in cadrul companiei a afirmat pentru AdPlayers ca, date fiind conditiile actuale de organizare a evenimentelor, Telekom Romania este interesata sa intre pe piata de produse si servicii care sa ofere solutii la cheie de comunicare hibrida – atat din cadrul unor evenimente cu participare restransa, cat si comunicare video si streaming de la distanta.

AdPlayers. Iulian Toma

Prioritatea Telekom Romania in perioada izolarii sociale a fost aceea de a tine Romania conectata, au afirmat oficialii companiei intr-o conferinta de presa desfasurata atat in mediul online, cat si in cadrul unui eveniment cu un numar restrans de jurnalisti si specialisti ai furnizorului de servicii de comunicatii si transfer de date.

Dupa furnizarea de echipamente de conectare si transfer de date, potrivit oficialilor companiei, Telekom a solutionat in timpde cateva zile si sarcini mai complexe de comunicare ale clientilor sai interesati de solutii la cheie de comunicare audio video la distanta in perioada izolarii sociale.

Telekom este interesata sa intre si pe piata jucatorilor care furnizeaza produse si solutii pentru clienti care doresc sa comunice hibrid, atat din cadrul unor evenimente cu participare restransa cat si video cu parteneri care pot fi conectati de la distanta.

Ruxandra Voda, Director de Comunicare in cadrul companiei a afirmat pentru AdPlayers ca, date fiind conditiile actuale de organizare a evenimentelor, Telekom Romania este interesata sa ofere solutii la cheie de comunicare hibrida – atat din cadrul unor evenimente cu participare restransa cat si comunicare video si streaming de la distanta.

Potrivit reprezentantilor companiei, Telekom a comunicat activ masurile de siguranta luate pentru protejarea angajatilor, partenerilor si clientilor si a raspuns nevoilor de conectivitate ale romanilor pe segmentele internet fix, mobil si televiziune. In toata aceasta perioada, Telekom Romania a oferit servicii si produse adaptate noului context social.

Astfel, Telekom Romania a prioritizat o parte din activitati pentru a-si securiza operatiunile care tin de mentenanta si buna functionare a infrastructurii de retea, luand in considerare cererea crescuta inregistrata in pandemie si rolul critic si strategic pe care il are in Romania, precum si misiunea sa: aceea de a tine Romania conectata.

Traficul de internet mobil si fix au marcat o crestere istorica, cu 25 de procente fata de medie, comparativ cu luna februarie, in contextul declararii de catre autoritati a starii de urgenta. In aceesi perioada, traficul de minute nationale a crescut cu 24% comparativ cu perioada de dinaintea pandemiei.

In urmatoarea luna, in perioada sarbatorilor pascale, Constantin si Elena, de Sfantul Gheorghe si 1 Mai au fost inregistrate cresteri record pe segmentul voce, fapt care arata nevoia romanilor de a tine legatura cu cei dragi. Obiceiurile clientilor s-au schimbat. Intervalul orar in care s-a inregistrat un numar crescut de apeluri s-a schimbat, de la orele 11:00 – 12:00 la orele 19:00 – 20:00 in aceasta perioada. Durata apelurilor a inregistrat, de asemenea, o crestere, de 20% pe segmentul voce mobila si pana la 50% pe segmentul voce fixa.

Cu 52% mai mult consum de continut  TV

Și pe segmentul de televiziune utilizatorii au consumat cu 52% mai mult continut, conform unui sondaj realizat de ISRA Center in luna mai a acestui an. De asemenea, numarul de utilizatori pentru aplicatia Telekom TV a crescut cu 20% comparativ cu luna februarie, aratand astfel o alta schimbare de comportament de consum in randul clientilor.

Un alt obiectiv al Telekom Romania in perioada pandemiei a fost protejarea vietii si bunastarii angajatiilor prin relocarea a peste 64% dintre acestia la munca de acasa, ceea ce a dus la eforturi suplimentare pentru mentinerea functionarii infrastructurii de retea in parametrii normali pentru angajatii si clientii Telekom.

“Telekom Romania a intampinat foarte multe provocari in efortul sau de a tine Romania conectata in contextul actual. Pe de-o parte, a fost un efort intern de a reloca cei 3,200 de angajati la munca de acasa in cateva zile, dar si extern, pentru mentinerea serviciilor in parametrii normali pentru clientii rezidentiali si business prin actiuni care sa evite congestia in retea si intreruperile de serviciia spus Vladan Pekovic, Director Executiv Tehnologie si Informatie Telekom Romania.

,,Pandemia COVID-19 ne-a aratat ca trebuie sa fim atenti si in zonele de retea care deservesc clientii rezidentiali pentru ca oamenii vor continua sa munceasca sau sa studieze de acasa, iar noi trebuie sa ne ducem la bun sfarsit misiunea”

“Realitatea din pandemie ne-a luat pe toti prin surprindere. Ne-am mobilizat rapid si am reusit sa materializam promisiunea de a tine Romania conectata. Ne-am atins obiectivul de a raspunde cererii crescute de conectivitate si comunicare a clientilor intr-un mediu complet securizat si fara intreruperi majore de servicii, iar acest lucru nu ar fi fost posibil fara ajutorul tuturor angajatilor companiei. Pe viitor, ne vom adapta la noul context si ne vom continua transformarea astfel incat sa ii servim pe clienti la fel de bine ca pana acum”, a spus Miroslav Majoros, CEO, Telekom Romania.

* Obiceiuri de comsum telecom in timpul Covid19, studiu online reprezentativ national realizat de ISRA Center pentru Telekom Romania, in luna mai 2020, pe 1010 utilizatori ai serviciilor de telecomunicatii, marja de eroare 3%, interval de incredere 95%.

Mai mult in Business


PUBLICITATE: