Steaua intra pe teren cu 2,3 Mil. litri de Cola si Bere.
Miercuri, 08 Decembrie 2010


TRUP SI SUFLET PENTRU CULORI! 
STEAUA, acum si in varianta Blonda.


(AdPlayers, Iulian Toma)

Cine crede ca s-a incheiat campionatul de fotbal, nu urmareste toate meciurile. Dupa produse promotionale, FC Steaua Bucuresti a intrat pe piata de produse alimentare in categoriile vin, cola, ciocolata si mai nou bere - toate sub insemnele clubului.

Terenul pe care se joaca? In total, 750 de puncte de vanzare comercializeaza in prezent produsele Steaua, in doar 2 saptamani de la lansare. Bauturile sunt disponibile deja de la retele de magazine de talia Carrefour, Auchan, Cora si Gima, iar de curand in comertul traditional, la chioscuri si magazine de proximitate.

Jucatorii aliniati la raft: 2 Milioane litri de Cola si 600.000 doze de Bere

Tinta anuala a marcilor alimentare de la Steaua: 2 Milioane litri pentru Cola si 600.000 de doze pentru Bere, dupa cum a afirmat pentru AdPlayers Bobby Durbac, Marketing Director la FC Steaua Bucuresti.

Berea clubului de fotbal este disponibila cu sau fara alcool, dupa preferintele suporterilor. Cu un packaging semnat de agentia Lemon Studio, produsul a fost pregatit clubului la cheie de catre distribuitorul marcii, compania Procer.

Productia berii nu se face in Romania ci in Polonia. Motivul? „Berea este fabricata in UE, si asta pentru ca volumele cerute de producatorii locali au fost mult prea mari pentru obiectivele noastre”, motiveaza oficialul de marketing ratiunile care au dus la fabricarea in afara granitelor tarii.

„Ciocolata am lansat-o deocamdata in Carrefour, insa are o reactie exceptionala. Retailerul a cerut suplimentarea volumului”, explica el succesul ciocolatei de la Steaua.

Concurenta? „Nu ne batem cu nicio marca. Sunt produse care se adreseaza suporterilor nostri, care si la deplasarile in strainatate sunt alaturi de noi cu miile”, a explicat Durbac pozitionarea marcilor. „Din datele de la Institutul National de Statistica, 44% dintre suportorii romani sunt stelisti. Din calculele noastre vorbim de 3,5 – 4 milioane de fani”, subliniaza Bobby Durbac, „piata” suporterilor.

De la fotbal si promotionale, la meciuri cu produse alimentare

Povestea marketingului produselor sub insemnele Steaua in forma actuala a demarat in urma cu doi ani si jumatate, cand clubul a inceput sa puna accent foarte tare pe merchandising.

„Ca prioritate am avut sa punem la punct vanzarea de tricouri si alte obiecte promotionale cu insemnele clubului, dar sa marim in paralel si canalul de distributie al produselor avand in vedere ca doar vanzarea de la stadion era insuficienta”, explica managerul, largirea canalului de distributie.

Conform responsabilului de marketing, deschiderea magazinului de la Unirea Shopping Center a adus o crestere cu 40% a volumului de vanzari de produse promotionale sub insemnele clubului ros-albastrilor. Pe langa magazinul de la Unirea, clubul a deschis o serie de parteneriate in provincie, cu cei care doreau la randul lor sa vanda promotionale cu blazonul stelist.

In total, mai mult de 15 magazine comercializeaza astazi promotionale Steaua, reteau de magazine completata de canalul de distributie online, la care se adauga si cel de comenzi telefonice lansat in urma cu o luna. Intregul efort de marire a distributiei a dus la dublarea vanzarilor, iar portofoliul de obiecte promotionale s-a marit de la 200 la 600 de produse.

Cat face toata afacerea? Bobby Durbac nu a dezvaluit cifrele de vanzari, dar spune ca, cel putin pentru anul urmator, segmentul de promotionale va ramane majoritar. Omul de marketing estimeaza ca in 2011 raportul intre volumul de business al produselor promotionale si cel de alimentare va fi undeva de 75% la 25%.

Mai mult in Business


PUBLICITATE: