Cu 32 de ani de expertiza media, Mihnea Vasiliu, singurul jurnalist si manager de media din Romania detinator al unui MBA London Business School, a plecat la cele vesnice, la doua saptamani dupa despartirea de Grupul Ringier
Vineri, 28 Iulie 2023

Din 1992 in jurnalism si management de media in Romania, Mihnea Vasiliu (57 de ani) a inceput la MediaPro, ca reporter al agentiei de stiri Mediafax, a devenit sef al agentiei de stiri si mai apoi Director General al MediaPro Group, sub care opera agentia Mediafax, Pro Sport, Ziarul Financiar, Publimedia International si alte companii de media, entertainment din grup, membru in Consiliul de Conducere al grupului Realitatea Catavecu, Iar din 2010 GM si mai apoi CEO al Ringier Romania, grup sub umbrela carora activeaza brand-uri de media si servicii, de la cotidianele Libertatea si Gazeta Sporturilor, la reviste si platforme digitale de media si vanzari de servicii

AdPlayers. Iulian Toma

Cu 32 de ani de media, Mihnea Vasiliu, singurul jurnalist si manager de media detinator al unui MBA obtinut la London Business School, a plecat la cele vesnice, in dupa amiaza zilei de joi, 27 iulie 2023, la doua saptamani dupa ce a anuntat plecarea sa din pozitia de CEO Ringier. Potrivit declaratiilor familiei, Mihnea Vasiliu avea probleme cardiace si in aceeasi zi a depus un efort fizic ridicat, iar in aceeasi luna a suferit un atac de cord

Din 1992 in jurnalism si management de media in Romania, Mihnea Vasiliu (57 de ani) a inceput la MediaPro, ca reporter al agentiei de stiri Mediafax, a devenit sef al agentiei de stiri si mai apoi Director General al MediaPro Group, sub care opera agentia Mediafax, Pro Sport, Ziarul Financiar, Publimedia International si alte companii de media, entertainment din grup, Membru in Consiliul de Conducere al grupului Realitatea Catavecu, iar din 2010 a fost numit General Manager si mai apoi CEO al Ringier Romania, grup sub umbrela carora activeaza in prezent brfand-uri de media si servicii, de la cotidianele Libertatea si Gazeta Sporturilor, la reviste si platforme digitale de media si vanzari de servicii.

Sub managementul si presedintia lui Mihnea Vasiliu, RingierRomania a avut cea mai spectaculoasa crestere organica si prin achizitii din ultimii 30 de ani, dar si de pozitionare a grupului pe continut de calitate, in urma repozitionarii pe acest segment a coditianului Libertatea si a achizitionarii de catre grupul elvetian a cotidianului Gazeta Sporturilor.

A inceput la Media Pro

Mihnea Vasiliu si-a inceput cariera la MediaPro, in 1992, ca reporter al agentiei de stiri Mediafax. Ulterior a devenit sef al agentiei de stiri si, mai apoi, Director General al MediaPro Group, nume sub umbrela caruia opera mai multe companii din trustul cu acelasi nume.

Pana in 2006, a fost la carma operatiunilor mai multor divizii MediaPro, cu exceptia celor de radio si televiziune. Printre companiile pe care le-a condus se numara PubliMedia - editorul ziarelor si revistelor MediaPro, agentia de stiri Mediafax, Ziarul Financiar, Pro Sport, Imprimeriile MediaPro precum si alte companii de media, entertainment sau servicii din grupul MediaPro.

Membru in bordul director al Grupului Realitatea Catavencu

Din 2007 a fost membru in bordul director al trustului Realitatea Catavencu pozitie din care a condus operatiunile mai multor companii din grup, ultima dintre ele fiind aceea de Director Executiv al companiei Realitatea Media. Atunci, Mihnea Vasiliu era cooptat in conducerea unui grup cu o agentie de stiri, 3 posturi de televiziune, o retea radio, mai mult de 15 titluri de publicatii tiparite, o retea in-store TV, precum si mai multe website-uri si portaluri online.

Printre brandurile de media si entertainment operate de companiile din grupul Realitatea Catavencu se numara Realitatea TV, The Monney Channel, Romantica, Radio Guerrilla, NewsIn, Academia Catavencu, Cotidianul, Business Standard, Money Express, Idei in Dialog, Tabu, 24 FUN, J’adore, Bucataria pentru toti, IQAds si altele. In prezent Realitatea-Catavencu a renuntat la toate operatiunile de Print, mai putin brand-ul fanion si de titlu al grupului, Academia Catavencu.

GM si mai apoi CEO Ringier Romania din noiembrie 2010

Incepand de la jumatatea lunii noiembrie, Mihnea Vasiliu a fost numit General Manager al Grupului Ringier Romania, o companie cu peste 400 de angajati care publica, printre altele, ziarul tabloid Libertatea, revistele dedicate tinerilor Bravo si Bravo Girl!, revistele pentru femei Unica si Bolero, si care detinea portaluri, website-uri si o tipografie.

Mai multe cu Mihnea Vasiliu, in AdPlayers.

Concentrare pe continut video in Libertatea si GSP. Mihnea Vasiliu, GM, Ringier:,,Da, vom pune din ce in ce mai mult accent pe video la toate brandurile"

Mihnea Vasiliu: Business-ul pe reviste Ringier Romania s-ar putea dubla

Ex Director Executiv la Realitatea Media, Mihnea Vasiliu va fi GM Ringier Romania

VASILIU: Publicitatea in Print va scadea cu 40-50% si in 2010

Dupa 15 ani de MediaPro, Mihnea Vasiliu a ales Realitatea

Mai mult in Business, Media, Oameni


PUBLICITATE: