Cooperativa Agricola Carrefour produce 5.000 tone de legume cu 80 de familii. Lansare, McCann PR.
Vineri, 07 Aprilie 2017

Lansata la 30km de Bucuresti, prima cooperativa agricola fondata alaturi de un retailereste dezvoltata la Varasti si produce 5.000 de tone de legume. Evenimentul de lansare a fost organizat in colaborare cu agentia McCann PR.

adplayers.info

Grupul Carrefour lanseaza pe 60 de hectare cu 80 de familii Cooperativa Agricola Carrefour Varasti. Prima cooperativa agricola fondata alaturi de un retailer produce 5.000 de tone de legume. Proiectul aduce mai aproape de clienti, producatorii agricoli romani cu produse super calitative si le ofera acestora oportunitatea de a accesa o piata de desfacere sustenabila. Astfel, proiectul Carrefour Romania contribuie pe termen mediu si lung la dezvoltarea agricultorilor romani si a comunitatilor din care acestia fac parte. evenimentul de lansare a fost organizat in colaborare cu agentia McCann PR.

Cooperativa lansata de Carrefour se afla la mai putin de 30 de km de Bucuresti, in comuna Varasti, judetul Giurgiu, si insumeaza 60 de hectare de teren (din care 15 hectare de solarii), cu o productie anuala de 5.000 de tone de legume: rosii, salata, ardei, dovlecei, fasole, vinete, varza, telina, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, leustean, spanac, loboda, leurda, urzici, ridichi, ceapa verde, usturoi verde, stevie.  Cooperativa Agricola Carrefour Varasti are 5 membri fondatori: Carrefour si 4 producatori locali. Cooperativa aduna legumele de la 80 de familii de agricultori din zona Varasti. Clientii vor putea gasi produsele cooperativei in intreaga retea de magazine a Grupului Carrefour in Romania.

„Am dezvoltat acest proiect din dorinta de a fi un partener sustenabil pentru producatorii agricoli locali si un furnizor de produse de calitate pentru clientii nostri. Am ales Varasti datorita bazinului legumicol recunoscut in zona pentru calitatea produselor sale, dar si pentru experienta de generatii pe care o au producatorii de acolo. Vrem ca micile afaceri de familie sa continue sa se dezvolte si sa pastreze traditia si preocuparea pentru culturile agricole”, spune Jean-Baptiste Dernoncourt, CEO Carrefour Romania.


Conferinta de presa lansare Cooperativa Agricola Carrefour Varasti. Eveniment McCann PR.

Pentru ca legumele si verdeturile produse in Cooperativa sa ajunga la consumatori in cel mai scurt timp, Carrefour a construit in Varasti un depozit de 300 mp, unde producatorii locali le pot depozita. De aici, legumele sunt transportate la depozitul central si apoi distribuite catre magazinele Carrefour din toata tara. In plus, Carrefour pune la dispozitia producatorilor ladite din plastic, pliabile si returnabile, astfel incat acestia sa nu mai fie nevoiti sa achizitioneze de fiecare data navete de carton sau lemn. De asemenea, etichetele de pret de la raft vor fi inscriptionate cu zona de provenienta, astfel incat clientii sa devina parte activa a lantului comercial, sustinand direct, prin cumparare, Cooperativa Agricola Carrefour Varasti.

„Una dintre cele mai mari provocari pentru agricultorii romani in acest moment este lipsa logisticii, a organizarii si a unei piete de desfacere care sa preia productia in proportie de 100%. Cooperativa Agricola Carrefour Varasti este raspunsul la aceasta problema pentru ca ne permite sa ne concentram pe recolta, productivitate si pe calitatea produselor, adica pe ce stim noi sa facem mai bine. De restul se ocupa Carrefour. Imi doresc ca exemplul nostru sa fie urmat si de alti producatori din alte zone ale tarii”, spune Costel Buturuga, membru fondator al Cooperativei Agricole Carrefour Varasti.

12 luni pe an vor exista in magazinele Carrefour legumele de la Cooperativa Agricola Carrefour Varasti, bineinteles diferite in functie de sezon : rosii, salata, ardei, dovlecei, fasole, vinete, varza, telina, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, leustean, spanac, loboda, leurda, urzici, ridichi, ceapa verde, usturoi verde, stevie.

Mai mult in Business, PR, Lansare


PUBLICITATE: