Premii de peste 8.000 EUR si 9 castigatori din 129 de materiale digitale educationale la #Digitaliada
Vineri, 18 Mai 2018
 

Premii de peste 8.000 EUR si 9 castigatori din 129 de materiale digitale educationale la #Digitaliada

adplayers.info

129 de materiale digitale educationale au intrat in concursul #Digitaliada, iar juriul a selectat 9 castigatori. #Digitaliada este un concurs care incurajeaza crearea de materiale cu continut original si open source, utile procesului de invatare in limba romana, anunta responsabilii de comunicare ai competitiei.

Concursul de materiale digitale este organizat in cadrul proiectului Digitaliada, al Fundatiei Orange, si se adreseaza in principal cadrelor didactice din orice scoala din Romania, dar si tuturor persoanelor de peste 18 ani interesate sa creeze si sa distribuie publicului larg materiale didactice in format digital, ce pot fi folosite in predarea oricarei discipline scolare din ciclul gimnazial.

In cadrul acestei editii au fost introduse trei sectiuni distincte pentru inscrierea materialelor digitale - Aplicatii, Continut video si Proiecte didactice. In cadrul fiecarei categorii au fost premiate 3 materiale, valoarea totala a premiilor fiind de 8000 euro. Castigatorii primesc echipamente digitale performante, astfel incat sa le fie sustinuta in continuare munca de dezvoltare si creare de continut educational digital in limba romana. 

Juriul celei de-a doua editii #Digitaliada a fost format din: prof. univ. dr. Radu Gologan, presedinte al Societatii Romane de Matematica si coordonator al Lotului Olimpic de Matematica - presedintele juriului; dr. Ciprian Fartusnic, director general, Institutul de Știinte ale Educatiei; Cristian Patachia - Development & Innovation Manager - ‎Orange Romania; Roxana Rugina - fondator al platformei SimplonRomania.org si consultant in dezvoltarea afacerilor sociale si a tehnologiilor educationale; Amalia Fodor, director Fundatia Orange.

 „Sunt convins ca, in foarte scurt timp, impactul digitalizarii in educatie va fi total. Acesta a fost si motivul pentru care este al doilea an in care am acceptat sa fac parte din juriul concursului #Digitaliada. Am intalnit cu aceste ocazii materiale de educatie prin digital extrem de interesante, in majoritate alcatuite de dascali. Aceasta probeaza dorinta de implicare a profesorilor din Romania in modernizarea invatamantului.” a declarat prof. univ. dr. Radu Gologan, presedintele juriului.

„Am creat acest concurs pentru ca am observat ca in Romania sunt foarte putine materiale digitale in limba romana ce pot fi folosite in scoala. Mai ales in ce priveste matematica si TIC-ul, materiile pe care este axat proiectul Digitaliada, am fost nevoiti sa folosim in cele mai multe cazuri materiale in limba engleza. Pentru o tara care se lauda cu atat de multi dezvoltatori de software, ne dorim sa vedem prezenta lor si in zona educationala, in special cu materiale open source, astfel incat generatiile care vin sa fie din ce in ce mai bine pregatite.” a declarat Amalia Fodor, director Fundatia Orange.

Scurta descriere a materialelor castigatoare

SECȚIUNEA APLICAȚII – premii in valoare de 3,800 de euro

Premiul I - Sorin Borodi, profesor de matematica din judetul Cluj, cu materialul „Conul” – aplicatie ce include toate etapele necesare parcurgerii temelor despre figura geometrica numita con. Premiul este un laptop performant, cu o valoare de aprox. 2000 de euro.

Premiul II -  Elena Buric, profesor de limba franceza din judetul Tulcea, pentru materialul „Corpul uman. Invata sa vorbesti despre corpul uman in limba franceza!” - aplicatia reprezinta un dispozitiv complet de invatare online a limbii franceze, care poate fi folosit atat la clasa, cat si in mod independent. Premiul este un laptop performant, cu o valoare de aprox. 1000 de euro.

Premiul al III-lea - Florin Pop, profesor de informatica si T.I.C din judetul Maramures, pentru aplicatia „Structura unui sistem de calcul” - soft educational interactiv pentru clasa a V-a, la materia TIC si Informatica, cu ajutorul caruia elevii vor descoperi ce este un computer. Premiul este un hard extern, cu o valoare de aprox. 800 de euro.

SECȚIUNEA CONȚINUT VIDEO, premii in valoare de 2,800 de euro

Premiul I - Anda Laura Silea, profesor de limba si literatura romana din judetul Brasov, pentru aplicatia „Idei principale la indemana” – o lectie video de prezentare a conceptului de idei principale. Premiul este un laptop performant, cu o valoare de aprox. 1500 de euro.

Premiul II - Mihai Agape, profesor de Informatica si T.I.C. din judetul Mehedinti, pentru o serie de tutoriale video pentru un joc cu personajul Gobo. Premiul este o camera video, cu o valoare de aprox. 800 de euro.

Premiul III - Ionel Dumitru Nedelcu, profesor de limba romana din judetul Dolj, pentru proiectul digital „Verbele Predicative” - o serie de tutoriale video despre identificarea verbelor predicative. Premiul este un hard extern, cu o valoare de aprox. 500 de euro.

SECȚIUNEA PROIECTE DIDACTICE – Premii in valoare de 1,550 euro

Premiul I - Florin Pop, profesor de informatica si T.I.C din judetul Maramures, pentru aplicatia „Siguranta pe Internet” - proiect didactic cu implementarea aplicatiilor Google pentru Educatie. Premiul este un laptop performant, cu o valoare de aprox. 800 de euro.

Premiul II - Didina Botgros, invatatoare din judetul Hunedoara, pentru aplicatia Orizontul local Aninoasa - material digital structurat pe 2 teme ample de continut si mai multe subteme: orizontul apropiat, cum ar fi sala de clasa , scoala, localitatea si orizontul local  cu referire la  probleme ale vietii reale, asa cum apar ele in context cotidian, cu focus pe identificare de solutii, rezolvarea de probleme ale lumii reale, in scopul dezvoltarii competentelor pentru viata. Premiul este o tableta cu o valoare de aprox. 500 de euro.

Premiul III - Ovidiu Hutuleac, profesor de matematica din judetul Suceava, pentru proiectul digital „Teorema lui Pitagora”, care impreuna cu aplicatiile „Proiectii ortogonale pe o dreapta”, „Teorema inaltimii”, „Teorema catetei” si „Notiuni de trigonometrie” constituie un pachet destinat predarii - invatarii - evaluarii unitatii de invatare „Relatii metrice in triunghiul dreptunghic”. Premiul este un hard extern, cu o valoare de aprox. 250 de euro.

Mai multe detalii despre materialele castigatoare aici.

Digitaliada este un program de educatie digitala care isi propune incurajarea folosirii tehnologiei pentru imbunatatirea performantei scolare a elevilor. In cadrul programului, s-a dezvoltat platforma www.digitaliada.ro - un hub online de continut educational liber, folosit de elevi si profesori din toata tara. Platforma gazduieste anual concursul de materiale digitale #Digitaliada, care incurajeaza crearea de continut original si open source ce poate fi utilizat in procesul de invatare. Digitaliada se desfasoara cu avizul Ministerului Educatiei Nationale.

 


PUBLICITATE: