JESSIE INCHAUSPÉ, „the Glucose Goddess”, si RAHUL JANDIAL, autorul „Neurofitness”, vin la Bucuresti la HUMAN IS THE NEW NORMAL
Joi, 12 Octombrie 2023

Cei doi experti mondiali de top in sanatatea fizica si mentala vin pe 11 noiembrie la Apollo111 in Bucuresti, unde vor vorbi despre schimbarile mici, dar cu mare impact, pe care le putem face pentru o viata sanatoasa si cu sens. Peste 160 de participanti vor avea ocazia sa asiste la dezbateri sustinute de Jessie Inchauspé [foto], biochimista si autoare a best-sellerului „Revolutia glucozei”, si Rahul Jandial, neurochirurg si neurobiolog, autorul a zece carti de succes, printre care „Neurofitness”

AdPlayers. info

Prima editie a conversatiilor HUMAN IS THE NEW NORMAL (HINN), organizata de Societatea Omului Sanatos (SOS), Asociatia Culinara Transilvania (ACT) si sustinuta de UniCredit Bank, este dedicata celor mai noi tendinte in sanatatea fizica si mentala si va avea loc pe 11 noiembrie, la Teatrul Apollo111 din Bucuresti.

Cei peste 160 de participanti asteptati la eveniment vor avea ocazia sa asiste la dezbateri sustinute de doi renumiti experti internationali: Jessie Inchauspé, biochimista si autoare a best-sellerului „Revolutia glucozei”, si dr. Rahul Jandial, neurochirurg si neurobiolog, autor a peste zece carti privind sanatatea mentala si sistemul nervos, profesor asociat in cadrul diviziei de neurochirurgie a retelei de spitale de oncologie City of Hope din Statele Unite ale Americii.

Discutiile cu cei doi invitati se vor derula in jurul temelor de ultima ora din sanatate si stil de viata, precum bunastarea si schimbarea pozitiva, importanta unui stil de viata echilibrat si sustenabil, ce putem schimba in viata pentru a ne imbunatati sanatatea fizica si mentala, evaluarea impactului dietei, rolul exercitiilor de „fitness mental” in stimularea unor functii precum memoria sau creativitatea, precum si rolul curiozitatii, explorarii si inovatiei in descoperirea mecanismelor ascunse care guverneaza fiziologia corpului sau functionarea creierului.

Potrivit celor trei fondatori ai asociatiilor organizatoare – Petru Muresan, Oana Igrisan si Alexandra Gatej, HUMAN IS THE NEW NORMAL este un program de conversatii despre ce ne face bine in viata. Un loc unde adunam experti locali si internationali laolalta cu sustinatori si oameni interesati de calitatea vietii lor in societatea moderna, pentru un schimb onest de informatii, tendinte si practici utile.

„Proiectul HINN a luat nastere ca extensie a comunitatii pe care am format-o in jurul Societatii Omului Sanatos, cu care am pornit de la grupuri de mers pe jos in parc. In Romania preventia in sanatate nu exista in mod real – nu o fac nici marile companii farma si nici autoritatile”, spune Alexandra Gatej.

,,Numeroase exemple si cercetari au demonstrat impactul disproportionat pe care schimbari relativ minore in stilul de viata – preocuparea pentru starea noastra mentala si alimentatia – il pot avea asupra starii de bine pe termen lung. Aceasta prima editie a conversatiilor noastre aduce pe scena doua asemenea exemple vii, care ne vor arata ce putem face pentru a avea o viata mai buna si mai sanatoasa fara sa cheltuim sau sa ne angajam la analize sofisticate, intr-un context in care in societate exista o enorma nevoie de informatie si educatie de calitate in acest sens”, adauga Alexandra Gatej.

Continutul primei editii a conferintei

Pentru aceasta prima editie a conferintei, HUMAN IS THE NEW NORMAL a invitat la Bucuresti, in premiera, doi autori recunoscuti la nivel mondial, profesionisti cu un pedigree academic impecabil, pentru a ne vorbi despre munca si descoperirile lor, ca si despre ceea ce sta in puterea noastra de a schimba in propria viata si in jur. Astfel, Jessie Inchauspé va vorbi despre cum a folosit tehnologia de ultima ora pentru a-si monitoriza glicemia, rezumand apoi datele intr-un tablou clinic care a dus-o la niste concluzii pe cat de surprinzatoare, pe atat de utile pentru toti cei care doresc sa duca o viata sanatoasa.



De asemenea, dr. Rahul Jandial [foto], specialist de top la nivel mondial in neurochirugie, va vorbi despre experienta sa de viata ca medic, despre fascinantele moduri in care functioneaza creierul si modurile in care il putem ajuta pentru a ne bucura de o buna sanatate mentala pe toata durata vietii.

Bolile cronice sunt in marea lor majoritate prevenibile printr-un stil de viata echilibrat atat la nivel fizic, cat si mental, fie ca vorbim de diabet sau de boli cardiovasculare. In Romania, principala cauza de deces este boala cardiaca ischemica, responsabila de peste 19% din totalul deceselor inregistrate in 2018, o rata mai mult decat dubla decat media UE.

Conform statisticilor UE privind starea de sanatate a populatiei, romanii raporteaza un consum mai mare de alcool si o dieta mai nesanatoasa decat media Uniunii. Mortalitatea din cauze prevenibile este a treia cea mai ridicata din UE (si dubla fata de media inregistrata la nivelul Uniunii), fiind atribuita in principal bolilor cardiovasculare, cancerului pulmonar si consumului de alcool, acestea fiind generate in primul rand de un stil de viata dezechilibrat.

Programul conferintei si bilete

Evenimentul va avea loc sambata, 11 noiembrie, incepand cu ora 14:00, la Teatrul Apollo111 din Bucuresti. De la ora 14:15 este programat un dialog de o ora intre dr. Rahul Jandial si Alexandra Gatej. De la ora 16:00, tot timp de o ora, participantii o vor putea urmari pe Jessie Inchauspé in dialog cu Oana Igrisan. Fiecare dezbatere va fi urmata de cate o sesiune de intrebari si raspunsuri cu publicul de cate 30 de minute.

In finalul evenimentului, cei prezenti vor putea avea ocazia sa participe la o sesiune de autografe cu cei doi autori, timp de o ora, intre 17:45 si 18:45. Dupa ora 19:00 va urma o cina VIP, apoi de un after party VIP.

Mai multe detalii despre eveniment, pe pagina de web, https://hinn.ro  

Biletele pot fi achizitionate fie de pe site-ul evenimentului, https://hinn.ro/cumpara-bilete/

Sau pe platforma MyTicket.ro: https://www.myticket.ro/evenimente/18724/hinn-human-is-the-new-normal-11-noiembrie-2023-apollo111-palatul-universul-bucuresti.html .

Societatea Omului Sanatos (SOS)

Societatea Omului Sanatos (SOS) este o comunitate formata in jurul obiceiurilor sanatoase, care isi propune sa promoveze echilibrul in toate aspectele vietii omului modern, dar si in relatia pe care acesta o are cu mediul. Fondata in 2019 de catre Alexandra Gatej, Oana Igrisan si Petru Muresan, Societatea Omului Sanatos dezvolta strategii si proiecte pe doua directii principale:

Preventia: potrivit raportului de tara privitor la starea de sanatate a populatiei, document publicat in 2021 de catre Comisia Europeana, comportamentele de risc in ceea ce priveste sanatatea proprie contribuie la circa jumatate din totalul deceselor inregistrate in Romania. Astfel, in conditiile in care statul nu are nicio preocupare concreta si valida pentru preventie, proiectele SOS isi propun sa normalizeze preventia ca o conditie esentiala a unei vieti lungi si sanatoase.

A doua linie de actiune a SOS este degradarea mediului, reflectata in poluarea atmosferica si sonora, precum si in aglomeratia din centrele urbane. Astfel, proiectele SOS isi propun sa sprijine remodelarea oraselor noastre in asa fel incat acestea sa devina spatii de dezvoltare si crestere sanatoasa, prin realizarea de infrastructura critica pentru mobilitatea urbana moderna – de la mersul pe jos pana la ciclism.

Asociatia Culinara Transilvania (ACT)

Asociatia Culinara Transilvania (ACT) s-a nascut din dorinta de a pastra vii patrimoniul, mostenirea culinara si valorile intrinsece ale Transilvaniei. In decursul anilor, odata cu nevoia unei vieti mai sanatoase, asociatia a inceput sa militeze si sa creeze programe pentru un stil de viata sanatos, promovand o dieta echilibrata, bazata pe ingrediente traditionale, bune pentru sanatate, fara pesticide, la fel cum le cresteau bunicii nostri, insa propuse in regimul nostru alimentar actual, urbanizat.

Mai mult in Eveniment, Conferinte, Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: