Ambasadorii Cronicari Digitali fac viral orasul Resita, la 150 ani de la fabricarea primei locomotive cu abur
Marti, 26 Iulie 2022

 

Cu ajutorul a 20 de creatori de continut si jurnalisti, Cronicari Digitali invita pe cei interesati sa descopere patrimoniul arhitectural, industrial si cultural al orasului in cadrul unui ”Heritage Tour”. In 2022, Resita aniverseaza 150 ani de la fabricarea primei locomotive cu abur (1872), 100 ani de la construirea Fabricii de Locomotive si 50 ani de la inaugurarea „Muzeului” de Locomotive cu abur din Triaj (1972).

AdPlayers. info

In 2022, Resita aniverseaza 150 ani de la fabricarea primei locomotive cu abur (1872), 100 ani de la construirea Fabricii de Locomotive si 50 ani de la inaugurarea „Muzeului” de Locomotive cu abur din Triaj (1972). Cronicari Digitali, proiectul cultural creat de Zaga Brand si Asociatia HUMART, celebreaza tripla aniversare prin proiectul ”50:100:150 RE:member, RE: connect, RE: discover”

Cu ajutorul a 20 de creatori de continut si jurnalisti, Cronicari Digitali invita pe cei interesati sa descopere patrimoniul arhitectural, industrial si cultural al orasului in cadrul unui ”Heritage Tour”.

Evenimentul prin care influencerii fac viral orasul are loc in anul in care Resita aniverseaza 150 ani de la fabricarea primei locomotive cu abur (1872), 100 ani de la construirea Fabricii de Locomotive si 50 ani de la inaugurarea „Muzeului” de Locomotive cu abur din Triaj (1972).  Organizatorii urmaresc sa puna in valoare  diversitatea patrimoniului cultural din Resita, in mediul digital, pentru tanara generatie, cu impact la nivel national si regional, pe fundalul triplei aniversari din 2022.

Sambata, traseul influencerilor va include atat obiective de vizitat cunoscute, cat si spatii nedescoperite inca de public, cum ar fi Scoala Pittner, furnalul din incinta TKM, Muzeul Locomotivelor cu Abur, Muzeul Cineastului Amator, Muzeul Banatului Montan, dealul Golului, Palatul Cultural, Magazinul Universal, podul de la Vama& funicularul, vila Koch, gura de varsare in Barzava a „canalului topitoriei” (Schmelzgraben), cladirea garii Resita Sud, cladirea fostei Administratii Comunale a Resitei Romane, locuintele fratilor Blajita si casele familei Neff, cladirea fostei Scoli Siderurgice, cladirea Muzeului de Piatra, Teatrul de Stat si Hala Minda.

Dupa Resita, creatorii de continut si jurnalistii vor continua explorarea drumului care uneste Romania, de la Sud la Nord, in cadrul ”Rucsacului cu povestiri de pe Via Transilvanica”, prin care sunt descoperite si aduse in atentia publica cele mai noi tinuturi marcate pe Via, respectiv Terra Banatum, Terra Dacica si Terra Romana.

“Cu o echipa de peste 20 de jurnalisti, instagrameri, blogeri, tik-tok-eri, podcasteri si vlogeri, Cronicari Digitali, in turul dedicat Via Transilvanica, se vor opri timp de 24 de ore la Resita pentru a ii spune povestea triplei aniversari in mediul digital, in fata unor comunitati online care insumeaza sute de mii de persoane interesate de patrimonial cultural al Romaniei. Toti vor afla ca in 2022 Resita marcheaza o tripla aniversare- 150 ani de la fabricarea primei locomotive cu abur, 100 ani de la construirea Fabricii de Locomotive si 50 ani de la inaugurarea Muzeului de Locomotive cu abur din Triaj”, a spus Silvia Teodorescu, coordonatorul Cronicari Digitali.

,,Stim ca Resita este un nou  centru urban al renasterii culturale si urmarim cu incantare activitatile de aici, din ultimii doi ani. Orasul este si un punct important pe harta Via Transilvanica. De aceea, in cadrul rezidentei de digital storytelling din 2022 i-am dedicat un proiect special - RE: member, RE: connect, RE: discover” adauga initiatoarea proiectului.

Imaginile si povestile surprinse de creatorii de continut si de jurnalisti vor putea fi vazute pe Instagram si Facebook urmarind hashatgul #cronicaridigitali si #discoverresita

Proiectul ”50:100:150 RE:member, RE: connect, RE: discover”, realizat prin platforma culturala Cronicari Digitali, este derulat de Asociatia Human Made Art (HUMART) printr-o finantare acordata de Municipiul Resita si de Consiliul local prin GRANTURI  ”RESITA - SPATIU CULTURAL”.

Mai mult in Digital, PR


PUBLICITATE: