Peste 300 de copii la workshop-urile de prevenire a accidentelor. Super Copilaria sustinuta de Uniqa Asigurari
Marti, 27 Februarie 2018


Iulia Rusei, Uniqa Asigurari

Peste 300 de copii prescolari au participat pana acum la workshop-urile de prevenire a accidentelor organizate in gradinitele bucurestene de catre UNIQA Asigurari, anunta reprezentantii de comunicare de la Perceptum. 

adplayers.info

Peste 300 de copii prescolari au participat pana acum la workshop-urile de prevenire a accidentelor organizate in gradinitele bucurestene de catre UNIQA Asigurari, anunta reprezentantii de comunicare de la Perceptum. Potrivit agentiei conduse de Raluca Ghilea, actiunea educativa este parte integranta a proiectului SuperCopilaria demarat in toamna anului trecut si va continua in 2018, prin partenerierea cu peste 20 de unitati de invatamant prescolar din Bucuresti.

Proiectul SuperCopilaria s-a nascut dintr-o necesitate recunoscuta atat la nivel national, cat si la nivelul Uniunii Europene: prevenirea accidentelor la copii este o prioritate si e nevoie de o implicare sustinuta si de durata, incepand cu autoritatile, mediul privat si continuand cu cei implicati direct, copiii, parintii si educatorii acestora.

Astfel, sub sloganul „O copilarie in siguranta e o SuperCopilarie”, UNIQA Asigurari a demarat o serie de actiuni dedicate preventiei, incepand cu platforma online www.supercopilaria.ro, pagina de Facebook dedicata, kiturile educationale SuperCopilaria si continuand cu workshop-urile sustinute in gradinite de traineri specializati in invatarea experientiala si educatia non-formala. 

„SuperCopilaria este noul nume al sigurantei si preventiei. De la acest angajament am pornit atunci cand am demarat proiectul si suntem constienti ca vom reusi sa obtinem rezultate durabile printr-o actiune comuna, alaturi de toti factorii implicati. SuperCopilaria nu este un proiect punctual. O problematica precum educatia pentru sanatate si preventie nu se poate solutiona prin proiecte punctuale, ci printr-o implicare sustinuta, cu toate resursele si la toate nivelurile. Prin proiectul SuperCopilaria, UNIQA Asigurari devine un promotor al educatiei pentru sanatate si preventie, o portavoce care isi doreste sa transforme SuperCopilaria intr-un fenomen educational imbratisat de copii si de toti cei care participa la cresterea si dezvoltarea lor”, arata Iuliana Rusei (foto, sus), membru in Directoratul UNIQA Asigurari.

”Faptul ca suntem actori neimplicati direct in sistemul educational nu a constituit pentru noi o piedica in decizia de a contribui concret la educatia pentru sanatate si preventie in randul copiilor. Am reusit acest lucru printr-un proiect solid si o abordare atractiva, puternic motivationala, prin care am sensibilizat cadrele didactice, parintii si, nu in ultimul rand, copiii. Incurajati de succesul workshop-urilor SuperCopilaria organizate in gradinite, de raspunsul pozitiv primit din partea beneficiarilor, in 2018 urmarim sa ducem acest proiect la nivelul urmator. Astfel, vom crea ghidul educational SuperCopilaria pentru sanatate si preventie, pe care il vom disemina in scoli, cu scopul de a lansa in sistemul educational romanesc primul manual optional de prevenire a accidentelor. Astfel, printr-un efort conjugat, vom asigura continuitate proiectului si ne vom atinge scopul de la care am pornit: asigurarea unei copilarii in siguranta pentru a contribui la promisiunea unui viitor mai sigur pentru copiii din Romania”, spune Nadia Pietreanu, Director de Marketing si Strategie Dezvoltare Vanzari UNIQA Asigurari.

Pentru o diseminare rapida a informatiei in scoli la nivel national, UNIQA Asigurari va elabora, cu sprijinul autoritatilor din invatamant, primul manual din Romania dedicat educatiei pentru prevenirea accidentelor la copii. Educatorii si invatatorii vor putea utiliza acest manual in ore, in saptamana “Altfel” si in sedintele de consiliere cu elevii si parintii.

Mai mult in Eveniment, Responsabilitate Sociala, CSR,


PUBLICITATE: