Oradea isi lanseaza brandul de oras. Proiect al Asociatiei pentru Promovarea Turismului Oradea, conceptualizat impreuna cu Brandient
Vineri, 10 Mai 2019
 

Credit: APTOR / Brandient 

Asociatia Pentru Promovarea Turismului din Oradea si Regiune (APTOR) lanseaza brandul de oras, conceptualizat impreuna cu firma de consultanta si design Brandient.

AdPlayers. info

Asociatia Pentru Promovarea Turismului din Oradea si Regiune (APTOR) lanseaza brandul de oras, conceptualizat impreuna cu firma de consultanta si design Brandient.

Proiectul a inceput pe 1 decembrie 2018, cu ocazia aniversarii Centenarului Romaniei moderne, intr-un contract derulat conform normelor legale privind proiectele publice, si suplimentat cu servicii pro-bono oferite de Brandient – si este lansat astazi 9 mai 2019, de Ziua Europei.


Simbolul grafic al brandului Oradea este "Supercoroana" – o transpunere metaforica prin desen a staturii, unicitatii si prestigiului orasului. Fara sa imite artefacte istorice, Supercoroana vorbeste despre mandria si demnitatea de a fi oradean, si include:

o coroana pentru trecutul istoric, pentru Orasul regilor;

o coroana pentru arhitectura art-nouveau a orasului, pentru Orasul muzeu;

o coroana pentru natura minunata, pentru baile geotermale, fluturii, nuferii, pentru Orasul geotermal;

o coroana pentru o societate multi-etnica, pentru Orasul cultelor;

o coroana pentru o comunitate multi-culturala, pentru Orasul cosmopolit;

si o inima pentru oamenii acestui oras, pentru buna lor intelegere si armonie, pentru credintele lor si mai ales, pentru Copiii lor;

Promisiunea brandului este “Art Nouveau, Life Nouveau” - o expresie inedita care uneste trecutul, prezentul si viitorul acestui oras minunat si binecuvantat.

Proiectul a fost coordonat de Mihai Jurca, Director Executiv al Asociatiei APTOR, cu sprijinul Primariei Oradea, si dupa o consultare cu reprezentanti ai grupurilor economice si de business, educatie, culte, lideri de opinie, cultura si arte, tineri si studenti, manageri de proiecte publice si sociale, etc.

„Odata finalizat acest proiect major al orasului, Oradea se impune si in zona branding-ului, prin munca si rezultatul exemplar. Simbolul Supercoroanei surprinde armonios istoria, cultura si patrimoniul bogat al acestui oras si este in acelasi timp un simbol al tolerantei si acceptarii diversitatii, in toate formele ei. Le multumesc celor care au raspuns invitatiei noastre si au contribuit decisiv la realizarea acestui proiect.”a spus Mihai Jurca Director Executiv APTOR.

Potrivit autorilor, crearea unui brand de oras este o abordare strategica moderna a relatiei orasului respectiv cu locuitorii, vizitatorii (turistii) si investitorii – toti acestia fiind stakeholders (detinatori de interese) in dezvoltarea urbei. O astfel de abordare, constienta si programatica a branding-ului de oras, conduce intotdeauna la valorificarea superioara a potentialului economic si social, iar politicile de dezvoltare locala beneficiaza de un instrument ideologic de aliniere a planurilor si aspiratiilor diverselor grupuri de stakeholders. Rezultatul este satisfacerea asteptarilor celor care traiesc, muncesc, fac afaceri, investesc, si se bucura sa petreaca timp in orasul respectiv. 

„Am finalizat unul dintre cele mai frumoase proiecte de branding facute in 17 ani pentru Romania; simbolul Supercoroanei este o metafora a demnitatii si unicitatii Oradei, in timp si in prezent, si sper ca sub acest semn, aceasta comunitate toleranta, optimista si multi-culturala sa prospere multa, multa vreme de acum inainte.” a adaugat Aneta Bogdan, Managing Partner Brandient. 

Asociatia pentru Promovarea Turismului din Oradea si regiune (APTOR sau Visit Oradea) este organizatia de management al destinatiei Oradea, un parteneriat public privat care are ca principal scop dezvoltarea politicilor locale de turism si a agendei culturale locale. Infiintata in 2014 la initiativa Primariei Oradea cu implicarea si sprijinul Ramada Oradea, Double Tree by Hilton Oradea, Lotus Center, Group President Baile Felix, Zona Metropolitana Oradea si Agentia de Dezvoltare Locala, organizatia si-a atins si chiar depasit obiectivele stabilite la momentul infiintarii.  

Potrivit reprezentantilor de comunicare, un bun indicator al activitatii asociatiei este numarul de turisti care in 2014 era de 160.000, ajungand la cifra de peste 250.000 de turisti in 2018. Bazandu-se pe politica coerenta si sustinuta de investitii a administratiei locale, APTOR a reusit sa mentina o crestere anuala de peste 10% a numarului de turisti si sa faca cunoscute cele mai importante valori, realizari si locuri pe care orasul Oradea le are.

Mai mult in Branding, Rebranding, Conturi


PUBLICITATE: