Holcim toarna 1000 de tone de ciment pentru sinistratii din Banat
Miercuri, 18 Mai 2005

( AdPlayers.ro ) Holcim doneaza 1000 de tone de ciment pentru reconstructia si renovarea scolilor, caselor si spitalelor din zonele afectate de inundatii din Banat. Materialele de constructie vor fi donate in cadrul campaniei “Realitatea face digul”, initiata de organizatia World Vision si RealitateaTV.

“Prin aceasta donatie, speram sa le redam oamenilor incredere, speranta si puterea de a-si recladi gospodariile. Sustinem efortul de reconstructie a zonei afectate de calamitati si suntem alaturi de comunitatile locale. Prin toate proiectele noastre de responsabilitate sociala, compania Holcim se implica permanent in construirea unui viitor mai bun,” a declarat Markus Wirth, General Manager Holcim Romania.

Holcim toarna 1000 de tone de ciment pentru sinistratii din Banat

Potrivit companiei, donatia Holcim, alaturi de toate fondurile stranse in cadrul campaniei, se vor distribui conform unui plan de reconstructie care va fi realizat dupa retragerea apelor. Acest plan va fi alcatuit pe baza unei evaluari realizate de o echipa World Vision impreuna cu comunitatile locale, asigurandu-se astfel echitatea si transparenta distribuirii fondurilor destinate reconstructiei.

Atat cimentul, cat si transportul acestuia vor fi asigurate de compania Holcim. Materialele de constructie vor fi transportate in zonele inundate de camioane apartinand flotei companiei, si distribuite de voluntari Holcim si World Vision.

“Holcim a demonstrat ca este o companie responsabila social si activa in comunitate. Donatia generoasa facuta de Holcim va ajuta la reconstructia a doua dintre cele mai grav afectate localitati din judetul Timis”, a declarat Cristian Bucurescu, Director Adjunct World Vision Romania.

Holcim este unul dintre liderii mondiali in productia de ciment, betoane si agregate (nisip si pietris) si in servicii aferente industriei materialelor de constructie. Compania elvetiana este prezenta in peste 70 de tari de pe toate continentele, operand peste 130 de fabrici de ciment si mai mult de 750 statii de betoane. Holcim Romania detine in prezent 3 fabrici de ciment in Turda, Campulung si Alesd, 13 statii de betoane (dintre care 8 sunt construite pe baza conceptului de statie de betoane ecologica) si 4 statii de agregate. Holcim Romania are in prezent aproximativ 1,300 angajati.

World Vision este o organizatie umanitara internationala cu o istorie de peste 50 de ani, cu activitate in aproape 100 de tari, cu experienta in gestionarea situatiilor de urgenta create de razboi si catastrofe naturale si in dezvoltare comunitara.


PUBLICITATE: