7 din 10 femei nu se simt inca reprezentate in mass-media si publicitate. Dove isi propune sa schimbe stereotipurile de frumusete cu initiativa #ShowUs
Marti, 09 Iulie 2019


Credit: Dove / Image PR

AdPlayers. info  

Dove alaturi de Getty Images, Girlgaze si femei din intreaga lume lanseaza initiativa #ShowUs – cea mai mare initiativa Dove de pana acum care isi propune sa schimbe stereotipurile de frumusete globale care afecteaza sanatatea, relatiile si oportunitatile femeilor si ale tinerilor.

#ShowUs este prima si singura banca de imagini globala care prezinta o viziune mai cuprinzatoare asupra frumusetii, accesibila publicului si retelelor de mass-media si publicitate. Cu peste 5.000 de imagini ilustrand femei din 39 de tari, fiecare poza reprezinta frumusetea reala, autodefinita. In plus, pentru a ilustra frumusetea autentica, toate imaginile sunt fara distorsiuni digitale. 

Colectia #ShowUs este dezvoltata in colaborare cu Getty Images, principalul creator si distribuitor mondial de materiale foto-video, si Girlgaze, o comunitate globala de fotografe care schimba modul in care sunt percepute femeile.

Campania a castigat deja, la nivel global, premiul Glass Lion for Change la Festivalul International al Creativitatii Cannes Lion 2019,  distinctie ce sarbatoreste creativitatea in a crea o schimbare culturala si care are o influenta pozitiva in schimbarea inegalitatii, dezechilibrului sau nedreptatii de gen.

Pe parcursul intregii saptamani de la Cannes, initiativa #ShowUs a rasunat atat pe scena, prin vorbitori renumiti precum Phumzile Mlambo-Ngcuka, subsecretar general al ONU si director executiv al Entitatii Natiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen si Emanciparea Femeilor, dar si in cadrul activitatilor dedicate profesionistilor in marcom. Drept rezultat, companii precum Danone, Spotify, Publicis Sapient, Ogilvy, DDB, Colgate, Mastercard, The New York Times, Wunderman Thompson & IPG si-au luat angajamentul de a folosi fotografiile din banca de imagini #ShowUs pentru a ilustra o viziune mai cuprinzatoare a frumusetii.

De la lansarea globala, fotografiile din cadrul colectiei #ShowUs au fost descarcate de peste 7.000 de ori, in peste 40 de tari, de catre 938 de companii, iar numarul lor creste pe zi ce trece.

#ShowUs in Romania

Conform celui mai recent studiu global Dove, 7 din 10 femei, la nivel global, nu se simt inca reprezentate in mass-media si in publicitate.* In acelasi timp, 67% dintre femei cer brandurilor sa ia atitudine si sa isi asume responsabilitatea pentru imaginile pe care le folosesc.

“Dove intelege impactul pe care il are asupra femeilor o reprezentare nerealista a frumusetii si cum aceasta le impiedica in a-si atinge potentialul maxim. De peste 60 de ani, Dove sustine eliminarea stereotipurilor de frumusete prin toate campaniile pe care le realizam la nivel global si local. Insa nu este suficient” declara Luminita Gidea, Category Manager Skin Unilever South Central Europe.

„Pentru a crea o schimbare pe termen lung nu putem face acest lucru singuri. #ShowUs este mai mult decat o campanie, este o miscare sociala globala, in care principalul nostru aliat sunt femeile care vor o viziune mai cuprinzatoare asupra frumusetii in media si in advertising. De aceea, invitam toate femeile din Romania sa ni se alature si sa fie parte din schimbare. Doar impreuna, vocea noastra este mai puternica.” a mai spus reprezentanta Unilever SCE.

Astfel, Dove invita toate femeile sa intre pe www.doveclub.ro/ShowUs si sa sustina initiativa #ShowUs in Romania. Cu un click pe zi, acestea pot transmite un mesaj puternic celor din media si advertising: Și eu vreau sa vad mai multe femei ca mine in media!

Voturile inregistrate in campania #ShowUs vor ajunge catre reprezentantii media, ai industriilor creative si catre creatorii de continut din Romania pentru a-i convinge sa arate o viziune mai cuprinzatoare a frumusetii in reviste, in panouri publicitare, in continutul creat online si in orice proiect care portretizeaza femeile.

#ShowUs: De ce acum?

70% dintre femei nu se simt inca reprezentate in imaginile pe care le vad zi de zi. Nevoia de a avea o viziune mai cuprinzatoare asupra frumusetii se resimte din ce in ce mai mult. Intr-unul dintre cele mai ample studii globale despre frumusete, realizat la cererea Dove*, se arata ca 67% dintre femei cer brandurilor sa ia atitudine si sa isi asume responsabilitatea pentru imaginile pe care le folosesc. Pe platforma Getty Images**, una dintre principalele surse globale de materiale foto-video, cautarile dupa cuvinte-cheie precum ,,naturalete”, ,,diversitate feminina” sau ,,femei puternice” au crescut cu peste 160% in ultimul an, aratand o cerere din ce in ce mai mare pentru o portretizare cat mai realista a femeilor si a frumusetii.

Acelasi studiu* arata ca femeile isi doresc ca cei din media si advertising sa portretizeze mai vast diversitatea formelor si dimensiunilor fizice (66%), in timp ce 64% considera ca aspecte fizice precum cicatricele, pistruii sau afectiunile pielii sunt nereprezentate in media.

Proiectul #ShowUs este parte a angajamentului Unilever fata de Alianta Natiunilor Unite de Eliminare a Stereotipurilor Feminine - o initiativa globala a tuturor industriilor care utilizeaza puterea publicitatii si a mass-mediei pentru a elibera lumea de stereotipurile care afecteaza viata oamenilor si societatea in general.


Credit: DoveClub.ro/ShowUs

Mai multe detalii despre proiectul #ShowUs pot fi gasite accesand www.doveclub.ro/ShowUs sau urmarind pagina de Facebook Dove.

Credite complete:

Echipele implicate in adaptarea locala a initiativei #ShowUs:

Din partea Unilever: Luminita Gidea (Category Manager Skin), Maria Dumitrescu (Brand Manager Skin Cleansing), Madalina Furceanu (Jr. Brand Manager Skin Cleansing), Anca Voicu (Brand Building Executive Skin Cleansing), Andreea Bahmat (Marketing Assistant)

Din partea IMAGE PR: Ruxandra Popescu (Account Manager), Larisa Minune (Account Executive)

Din partea Kubis Interactive: Maria Teodorof (Group Creative Director), Anca Masek (Art Director), Ștefan Chiritescu (Head of Strategy), Ada Gheorghiu (Account Director), Georgiana Feriu (Account Executive), Sebastian Luba (Head of Social Media), Ramona Suta (Social Media Manager), Alexandra Ciobanu (Front-End Developer)

Din partea Mindshare: Ramona Voicu (Category Lead), Lavinia Andrei Goia (Digital Connections Manager), Amalia Necula (Digital Connections Planner)

Mai mult in Campanii, Conturi, PR,


PUBLICITATE: