13.5 milioane de oameni din Europa, din care aproximativ 500.000 din Romania, sufera de alergie la ambrozie
Joi, 31 August 2023

Printre solutiile cele mai abordate de romani la momentul actual pentru remedierea simptomelor alergice se numara: medicamentele antialergice, utilizarea mastilor, imunoterapia si curatarea propriu-zisa a hainelor, mainilor si a fetei dupa expunerea la ambrozie.

AdPlayers. info

Aproape 13.5 milioane de oameni din Europa sunt afectati de alergii in acest sezon, din cauza ambroziei, potrivit ultimelor studii, iar in SUA si nu numai, aceasta este unul dintre principalele motive din spatele rinitei si astmului alergic.

In ultimi ani, in jur 500.000 de romani se confrunta cu aceeasi problema, conform Ministerului Sanatatii. Specialistii sustin ca numarul persoanelor care vor dezvolta alergii pe parcursul timpului este in crestere, iar aceasta planta poate declansa astmul de doua ori mai des decat alte specii.

Provenita din SUA cu secole in urma, ambrozia se raspandeste in prezent tot mai rapid pe intreg continentul european, in special in zone cu temperaturi ridicate si cu terenuri virane. Poluarea si incalzirea globala din prezent, sustin cercetatorii, se afla la baza inmultirii ambroziei. Seceta din Romania este un factor care favorizeaza cu atat mai mult raspandirea sa. Specialistii au observat ca este necesar un singur exemplar de ambrozie pentru a elibera un miliard de boabe de polen in atmosfera. Pentru a fi declansate simtomele alergice, este nevoie de la sase pana la zece boabe pe metru cub de aer.

Simptome si solutii de prevenire

Principalele simptome provocate de alergia la ambrozie sunt, in primul stadiu, rinita sau rinoconjunctivita, afectiuni care, ulterior, pot conduce la infectii si probleme mult mai serioase de sanatate, de la sinuzita pana la astmul alergic. Printre solutiile cele mai abordate de romani la momentul actual pentru remedierea simptomelor alergice se numara: medicamentele antialergice, utilizarea mastilor, imunoterapia si curatarea propriu-zisa a hainelor, mainilor si a fetei dupa expunerea la ambrozie.

Evitarea mediilor in sezonul infloririi plantei este aproape imposibila pentru majoritatea romanilor care sunt deja stabiliti in zonele care favorizeaza cresterea si raspandirea ambroziei. Urmarea unui tratament asemenea imunoterapiei poate fi adesea periculos din cauza efectelor adverse cutanate, pulmonare, gastrointestinale, renale si cardiovasculare. Specialistii Dyson recomanda utilizarea unui purificator care are si rol de umidificare si ventilare a aerului.

Sistemului de filtrare si dispozitive care capteaza particulele microsopice si alergeni din locuinte

Prin intermediul sistemului de filtrare HEPA, integrat in purificatoarele Dyson, dispozitivele capteaza pana la 99.97% din particulele microsopice si alergeni din locuintele celor care sufera in acest sezon de simptomele provocate de ambrozie. Polenul patrunde cu usurinta in incaperi, insa prin tehnologia HEPA a purificatorului Dyson, este captat rapid, alaturi de praf si alti alergeni.

Potrivit unui studiu realizat de Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica, 1.120.000 de adulti din Romania au alergie medicamentoasa. Cu toate acestea, o mare parte dintre ei nu stiu care sunt substantele care le provoaca simptome alergice si aleg sa urmeze un tratament pe baza de medicamente, dovedit a fi mai degraba nociv. Utilizarea unui purificator de aer, care are integrat si un sistem de hidratare igienica inlatura, atat polenul, principala cauza care declanseaza alergia de ambrozie, cat si bacteriile. Purificatoarele Dyson folosesc cel mai avansat sistem de filtrare al aerului, printr-un un senzor de formaldehida precis, cu un filtru catalitic, prin care inlatura constant formaldehida. Functiile purificatoarelor permit un aer mult mai proaspat, igienizat, fara particule de polen.

Pe langa tratamentele medicamentoase abordate de romani, de terapii sau de alte metode care pot avea efecte adverse, exista si solutii care imbunatatesc calitatea aerului din incaperi, fara a aduce cu sine o serie de riscuri. Purtarea mastii, igienizarea regulata a fetei, mainilor, precum si evitarea zonelor favorabile pentru cresterea ambroziei pot fi o parte dintre masurile cele mai sigure. Mai mult decat atat, o metoda si mai eficienta ar fi inlaturarea polenului si a altor alergeni din interiorul locuintelor prin purificatoare, asemenea celor realizare de specialistii Dyson.

Mai mult in Campanii, Healthcare


PUBLICITATE: