Policolor creste cu 130% capacitatea de productie in noua fabrica din Romania
Joi, 18 Octombrie 2018

Dave Jordan, CEO al grupului Policolor – Orgachim. Credit: Policolor / Zaga Brand

Cu o finalizare in primavara lui 2019, in noua fabrica vor fi produse vopsele, tencuieli, emailuri, lacuri, precum si produse conexe acestora (grunduri, amorse etc.), iar valoarea investitiei se ridica la 5,4 milioane euro

Sumar:

•            Compania investeste 5,4 milioane euro intr-un complex unde va fi amplasata si noua fabrica;

•            Principalul beneficiu va fi cresterea capacitatii de productie, de la 11.000 de tone/an in prezent, la 26.000 de tone/an din 2019;

•            Incepand de anul viitor, Policolor va avea distributia si logistica internalizate, iar inovatia va fi sustinuta prin noi laboratoare de cercetare , in care specialistii in Research & Development vor crea si dezvolta retetele noilor produse.

adplayers.info

Policolor S.A., unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de lacuri si vopsele, anunta finalizarea lucrarilor la structura de rezistenta a noii fabrici, anunta responsabilii de comunicare ai companiei.

Noua unitate se ridica pe un teren de 2,5 hectare situat in vestul Bucurestiului, pe Bulevardul Timisoara, si va fi finalizata in luna aprilie a anului viitor. Aici vor fi produse vopsele, tencuieli, emailuri, lacuri, precum si produse conexe acestora (grunduri, amorse etc.), iar valoarea investitiei se ridica la 5,4 milioane euro.

Prin extinderea si modernizarea tuturor activitatilor, compania isi va creste cu 130% capacitatea de productie proprie, de la 11.000 de tone pe an, cat este in prezent, la 26.000 de tone pe an.

”Noul complex are prevazut si un depozit propriu, la standarde de top pentru depozitare, cu sisteme de gestionare, picking si livrare performante pentru o desfacere optima si performanta a produselor din stoc”, declara Dave Jordan, CEO al grupului Policolor – Orgachim.

De intreaga lucrare se ocupa compania Ecoterm, care a fost desemnata la inceputul acestei veri antreprenor general si constructor al fabricii si depozitelor Policolor. Numai depozitele vor ocupa in total 3.500 de metri patrati, aceasta investitie avand drept obiectiv cresterea calitatii si cantitatii de produse fabricate de Policolor, dar si capacitatea de a livra mai repede solutiile catre clienti.

De asemenea, noua locatie va avea spatii mai generoase pentru dezvoltare si inovatie, prin crearea unor noi laboratoare de cercetare unde specialistii departamentului de Research & Development vor lucra la diversificarea portofoliului de produse si branduri.

Policolor este unul din cele mai vechi si mai apreciate branduri romanesti. Istoria companiei a inceput in 1965, cand au fost puse bazele Intreprinderii de Lacuri si Vopsele, furnizor al industriei nationale si al pietei de larg consum din Romania. In 1990 devine societate pe actiuni, sub denumirea SC Policolor SA.

In 1997 are loc procesul de privatizare al companiei, prin achizitia pachetului majoritar de actiuni de catre Fondul Roman de Investitii, impreuna cu Romanian American Enterprise Fund, iar un an mai tarziu Policolor achizitioneaza pachetul majoritar de actiuni al Orgachim JSC, cel mai mare producator de lacuri si vopsele din Bulgaria. In prezent, din grupul Policolor mai fac parte producatorul de rasini Orgachim Resins si producatorul de anhidride Ruse Chemicals.

Mai mult in Business


PUBLICITATE: