Hagi ar putea marca 200.000 EUR in casieria Gazetei Sporturilor
Miercuri, 19 Noiembrie 2008
 (AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Gazeta Sporturilor a distribuit ieri 120.000 de exemplare din ziar, la pachet cu DVD si Revista „Hagi – cele mai bune momente la Nationala”, dupa cum a afirmat pentru AdPlayers, Roxana Bodea - Communication & PR Manager al cotidianului.

DVD-ul si revista „Hagi – cele mai bune momente la Nationala”, a invitat cititorii Gazetei Sporturilor sa retraiasca golurile senzationale ale  lui Hagi din 1983 pina in 2000 si cele mai frumoase meciuri ale “nationalei” in campionatele europene si mondiale.

Pachetul care a inclus ziarul, DVD-ul si revista a avut un pret de distributie de 10 lei. Potrivit reprezentantului de relatii publice al Gazetei Sporturilor, editorii au mai distribuit inca un tiraj de 20.000 de exemplare, independent de pachetul cu DVD si revista, cotidianul independendent avand un pret de coperta de 1,1 LEI. 

Hagi ar putea marca 200.000 EUR in casieria Gazetei
Fara a lua in calcul efortul financiar necesar productiei ziarului si pachetului DVD si revista „Hagi – cele mai bune momente la Nationala”, Gazeta Sporturilor a avut ieri o zi greu de trecut cu vederea si in termeni de business al presei scrise. 

Practic, cotidianul de sport condus de Catalin Tolontan a distribuit numai intr-o singura zi marfa la „pret de coperta” de aproximativ 1,2 Milioane LEI (mai mult de 300.000 EUR). In conditii normale de comisioane de distributie si retur, asa cum se mai numesc exemplarele nevandute, Gazeta ar putea incasa pentru pachetul de ieri aproximativ jumatate din cei peste 300.000 EUR  cat reprezinta valoarea „de coperta” a ziarului trimis la taraba. 

La cei 150.000 EUR cat ar putea reprezenta incasarile din distributia pachetului editorial, se adauga si veniturile din publicitate. Avand in vedere veniturile din proiectul special de promovare Automobile Bavaria in pachetul Hagi - DVD si revista, potrivit unor estimari AdPlayers, Gazeta Sporturilor ar fi putut atrage ieri numai din publicitate venituri cuprinse intre 40.000 si 50.000 EUR. 

In total, veniturile din distributie si publicitate atrase de ziar si pachetul DVD si Revista „Hagi – cele mai bune momente la Nationala”, ar putea aduce in casieria editorilor "Gazetei" mai mult de 200.000 EUR. Sigur, cifrele reprezinta doar estimari, valori mai apropiate de realitate fiind usor de calculat atunci cand editorii ar putea declara cifrele exacte de tiraj distribuit si retur pentru Gazeta Sporturilor de ieri, disponibile in saptamanile viitoare, cel mai tarziu in a doua jumatate a lunii decembrie.

 


PUBLICITATE: