Dana Deac a înteles directia TVR 1
Sambata, 13 Ianuarie 2007

(AdPlayers.ro, Irina Toma)

Dana Deac a fost desemnata câstigatoarea concursului pentru ocuparea postului de Director al postului national TVR1. Oficialii de comunicare TVR au declarat, pentru AdPlayers, ca Deac va intra în functie spre sfârsitul lunii Ianuarie.

Dana Deac a înteles directia TVR 1„Îi urez bun venit Danei Deac în echipa TVR. Ea a demonstrat la interviu ca a înteles care este directia canalului TVR 1 si se va implica în cresterea calitatii acestuia”, a declarat Tudor Giurgiu (foto) - Presedinte-Director General al Televiziunii Române. „Ma bucur ca un profesionist de talia ei s-a înscris la acest concurs. Este un om foarte serios si un nume de prestigiu în audiovizualul românesc”, a mai spus seful TVR.

„În urma cu mai mult timp, nu as fi crezut ca o sa-mi doresc sa revin în TVR”, a declarat Dana Deac, viitorul Director TVR1. „Schimbarile în ceea ce priveste programele televiziunii publice mi-au atras atentia si au facut ca postul de director la TVR 1 sa devina o provocare foarte interesanta pentru mine”.

Potrivit TVR, comisia de concurs a fost alcatuita din Tudor Giurgiu (Presedinte-Director General al Televiziunii Române), Horia Romanescu (directorul Directiei Programe), Iulian Padurariu (directorul Directiei Marketing si Vânzari), Gordon Lovitt (consilier pe strategie editoriala al presedintelui-director general), Despina Neagoe (membru al Consiliului de Administratie) si George Pruteanu (membru al Consiliului de Administratie). La concursul pentru noul post de director la TVR 1 s-au înscris cinci candidati.

AdPlayersFile Dana Deac

Dana Deac are 45 de ani si lucreaza în mass-media din 1990. Este licentiata în Filosofie la Universitatea Bucuresti si a urmat numeroase cursuri de perfectionare în domeniul jurnalismului în Marea Britanie, Statele Unite, Belgia, Polonia, Grecia.

Noua directoare de la TVR1 a fost, pe rând, sef de sectie la Programul 3 al radioului public, Radio în blue jeans, sef sectie „Veniti cu noi pe programul doi”, Departamentul Social al TVR 2, redactor-sef la Tele 7 abc, iar din 1998 a fost producator executiv, producator, reporter si moderator la Antena 1 si Antena 3.

De numele Danei Deac se mai leaga, potrivit TVR, productii de televiziune cum ar fi „Prezentul simplu”, „Cafeaua cu sare”, „Cutia neagra”, „60 de minute cu Dana Deac”, „Reporter Tele 7 abc”. A obtinut patru premii APTR si un premiu al Clubului Român de Presa (CRP).

Postul de director al canalului TVR 1 a fost ocupat anterior de Irina Radu si a ramas vacant din 16 octombrie 2006.


PUBLICITATE: