Reclame Vechi: Ianuarie 1861 - Stabilimentul CA Rosetti "se desfacea de comerciul de librarie"
Miercuri, 25 Ianuarie 2012


sursa: Reclame Vechi Romanesti,
arhiva Florian Ciobanu


(adplayers, iulian toma) V-ati gandit la ce se facea publicitate in luna ianuarie in trecut? Sa tragem o fuga in ultimii 150 de ani. Din dorinta de a renunta la librarie, in 18 ‚ianuariu” 1861 Stabilimentul CA Rosetti” isi vindea cartile pe te miri ce, cu mare strigare la ziar.

„Dorind a ma desface de comerciul meu de librarie, si dorind ca pagubile mele sa profite cel putin publicului amator de citire, am otarit a vinde toata marfa din magasia mea c-o mare reduce de pret, adica c-un scadamint de 30, 40, 50 si 60 la suta. Aceasta vandare nu se face de cat cu bani gata si numai pina la sfirsitul lui februariu”.

Iata si cum se ‚ruga’ clientul sa vina sa-si achite datoriile, pentru a nu se apela la alte reclamatii. „Tot D’otata rog p-acele persoane, cari sunt datoare librariei, sa binevoiasca a plati conturile lor, considerind ca aceste datorii sunt pentru mine, care platesc dobinda unde sunt eu dator, o mare si o insemnata pierdere. Buna vointa, ce mi-a aratat tot d-auna cetatenii mei, ma face a spera ca aceastaa rugaciune va fi apretuita de clientii mei si ca nu vor astepta reclamari din parte-mi”. sursa: Reclame Vechi Romanesti, arhiva Florian Ciobanu

Mai multe articole adplayers in Reclame Vechi 


PUBLICITATE: