AGERPRES, la Roma cu expozitia Romania: Evolutie si filmul Marea Unire - Romania, la 100 de ani
Luni, 22 Octombrie 2018

Expozitia de fotografie Romania: Evolutie Credit: Agerpres / 

Evenimentul a avut loc la Accademia di Romania in Roma, joi, 18 octombrie, si a fost organizat de Asociatia culturala romano-italiana Propatria, in colaborare cu Ambasada Romaniei in Italia, cu sustinerea Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni si a Institutului Cultural Roman.

adplayers.info

Agentia Nationala de Presa AGERPRES a prezentat, la Roma, expozitia de fotografie Romania: Evolutie si documentarul video „Marea Unire - Romania, la 100 de ani”,in cadrul Festivalului International PROPATRIA - Tinere Talente Romanesti, ce a avut loc joi, 18 octombrie 2018.

Evenimentul a avut loc la Accademia di Romania in Roma si a fost organizat de Asociatia culturala romano-italiana Propatria, in colaborare cu Ambasada Romaniei in Italia, cu sustinerea Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni si a Institutului Cultural Roman.

Expozitia AGERPRES a fost apreciata de numerosi participanti, romani si italieni. Cei prezenti au primit albumul fotografic realizat de Agentie, o editie speciala pentru Centenarul Marii Uniri, care contine 100 de imagini din Romania, grupate in trei capitole: Arhiva, Revolutie, Evolutie.

In cadrul evenimentului au fost prezenti: prof. univ. dr. Rudolf Dinu, directorul Academiei Romaniei din Roma, conf. dr. Oana Bosca-Malin, director adjunct al Academiei Romaniei din Roma, domnul Paul Fontaine, directorul Academiei Belgiei din Roma, profesori de limba si cultura romana, membri ai asociatiilor romanesti in Italia.

„Ne bucura sa colaboram de atatia ani cu AGERPRES si suntem onorati sa prezentam documentarul  in cadrul festivalului. O lectie de istorie atat pentru publicul roman,  cat si pentru publicul italian. Marea Unire - Romania la 100 de ani – documentarul AGERPRES, te face sa traiesti istoria unui intreg popor, prin povestile de viata ale urmasilor celor care au realizat acest act memorabil”, a declarat Mioara Moraru, presedintele Asociatiei culturale romano-italiene Propatria.

„Marea Unire - Romania, la 100 de ani”

Documentarul „Marea Unire - Romania, la 100 de ani” este o invitatie la o calatorie emotionanta si captivanta, traita si nu doar povestita de oameni pentru care Romania inseamna si o colectie de momente istorice importante in nasterea acestui stat. Practic, AGERPRES a mers pe urmele celor care au infaptuit Unirea: in Basarabia, Bucovina de Nord si Transilvania, iar urmasii celor care au pus umarul la reintregirea tarii deschid culisele celui mai important moment istoric. Prin vocea celor care povestesc, descoperim ca suntem o natiune fara granite. Romania, la 100 de ani aduce cu sine o istorie care continua sa se scrie.

Expozitia Romania: Evolutie

Expozitia de fotografie, numita Romania: Evolutie, cuprinde imagini ce fac parte din arhiva AGERPRES, care reflecta viata cultural-artistica, politica si sportiva a tarii, dar si cateva fotografii din arhiva Associated Press. Expozitia cuprinde si cele mai bune fotografii realizate in ultimul timp de catre fotoreporterii AGERPRES, care ilustreaza evolutia Romaniei. Totodata, AGERPRES a realizat si un album cu acelasi nume, o editie speciala pentru Centenarul Marii Uniri, care contine 100 de fotografii din Romania, grupate in trei capitole: Arhiva, Revolutie, Evolutie.

Parteneri: Associated Press; sustinut de Centenarul Filmului Romanesc, Institutul Cultural Roman; vazut de Radio Guerrilla; parteneri media: Antena 3, Europa FM, Radio Romania, TVR.

Mai mult in Media, Eveniment, Expozitii


PUBLICITATE: