Telekom Mobile continua investitia in energia regenerabila pentru strategia verde si un viitor verde
Miercuri, 06 Aprilie 2022

"Efectele schimbarilor climatice sunt deja vizibile si ne propunem sa ne aducem contributia la construirea unui viitor sustenabil pentru planeta noastra. Protectia climei este unul dintre pilonii de baza ai strategiei noastre si actionam in consecinta", a declarat Florina Tanase, Director Executiv Resurse Umane, Juridic si Relatii Externe Telekom Romania Mobile.

AdPlayers. info

Telekom Romania Mobile implementeaza un plan ambitios de conectare a antenelor sale la sursele de energie regenerabila pe baza de panouri solare, pentru a inlocui astfel sistemul traditional de aprovizionare cu electricitate, anunta compania.

Potrivit informarii, investitia contribuie la asigurarea unui viitor mai verde pentru Romania, care va reduce considerabil amprenta de carbon a companiei in urmatorii ani.

"Efectele schimbarilor climatice sunt deja vizibile si ne propunem sa ne aducem contributia la construirea unui viitor sustenabil pentru planeta noastra. Protectia climei este unul dintre pilonii de baza ai strategiei noastre si actionam in consecinta", a declarat Florina Tanase, Director Executiv Resurse Umane, Juridic si Relatii Externe Telekom Romania Mobile.

Telekom Mobile a fost una dintre primele companii din cadrul grupului Deutsche Telekom care a implementat sistemul cu panouri solare la scara larga, dupa ce testele efectuate la fata locului si-au dovedit eficienta.

Inca din 2015, operatorul a inceput montarea de panouri fotovoltaice, accelerand acest proces an de an. Pana in prezent, au fost montate panouri solare la peste 300 de antene GSM. Locurile in care sunt implementate panourile sunt situate pe tot teritoriul Romaniei, in asezari urbane mari sau rurale mai mici. Pentru anul acesta, Telekom Romania Mobile are programate investitii care vor duce la o dublare a amplasamentelor care vor folosi sisteme bazate pe panouri solare. Compania se angajeaza sa continue programul pana cand toate locatiile fezabile vor beneficia de solutii de energie verde.

In urma montarii panourilor, consumul de energie al antenelor respective poate scadea cu pana la 90%, in functie de conditiile meteorologice. Diferenta pana la 100% este reprezentata de sistemele de racire a aerului conditionat, care utilizeaza in continuare energia din sistemul national de electricitate, dar si alte constrangeri specifice locatiei.

"Cu emisii de carbon practic zero, antenele Telekom Mobile care functioneaza pe baza de energie regenerabila vor reduce considerabil si costurile cu energia electrica, contribuind la o mai buna rentabilitate a companiei", a declarat Nicolas Mahler, Director Executiv Financiar Telekom Romania Mobile.

Panourile solare convertesc radiatia luminoasa naturala in energie electrica. Ele au nevoie doar de lumina, putand functiona indiferent de conditiile meteorologice, chiar daca in cantitati mai mici atunci cand sunt zile innorate sau cu precipitatii.

Principiul de functionare al panourilor fotovoltaice si al instalatiilor fotovoltaice, se bazeaza pe efectul fotoelectric, respectiv transformarea energiei solare ("foton") in energie electrica ("volt").

Aceasta, la randul ei, cu ajutorul unor dispozitive electrice si electronice specifice, ajunge sa fie transferata prin reteaua locala de distributie electrica a amplasamentului catre consumatorul de energie electrica.

Pentru a determina daca un amplasament este compatibil cu solutia de panouri fotovoltaice, expertii in inginerie efectueaza o analiza preliminara la birou, urmata de o vizita fizica pe teren pentru a verifica conditiile locale.

"In acest fel, putem vedea daca locatiile sunt compatibile din punct de vedere tehnic si comercial", a declarat Georgel Ivan, Head of Power Solutions Office, in cadrul echipei de tehnologie a Telekom Mobile. "Dupa evaluarile initiale, mai verificam sa ne asiguram ca implementarea solutiei va avea un un impact pozitiv maxim asupra retelei din punct de vedere tehnic, dar si al responsabilitatii sociale: emisiile de CO2 economisite si reducerea poluarii", a adaugat Georgel Ivan.

Mai mult in Business, Responsabilitate Sociala, CSR

             


PUBLICITATE: