Peste 130.000 de romani au utilizat Harta Reciclarii. 7.800 de puncte de colectare separata din toata tara
CSR
Luni, 09 Martie 2020
 

Credit. Harta Reciclarii / McCann PR

Dintre cei 130.000 de romani care au accesat Harta Reciclarii in ultimele 8 luni ale anului trecut, 36.000 au revenit periodic pe platforma pentru a cauta cele mai apropiate puncte de colectare separata. Platforma a fost lansata in luna mai 2019 de Asociatia ViitorPlus, cu sprijinul Coca-Cola HBC Romania, cu sustinerea Ministerului Mediului si face parte din proiectul Dupa Noi, strangem tot noi.

AdPlayers. info

Harta Reciclarii, platforma nationala, interactiva, care permite identificarea si localizarea punctelor de colectare selectiva a deseurilor reciclabile din Romania, a fost utilizata pana acum de peste 130.000 de utilizatori unici si a adunat 7.829 de puncte de colectare separata, anunta responsaibilii de comunicare ai proiectului. Platforma a fost lansata in luna mai 2019 de Asociatia ViitorPlus, cu sprijinul Coca-Cola HBC Romania, cu sustinerea Ministerului Mediului si face parte din proiectul Dupa Noi, strangem tot noi.

Platforma nationala Harta Reciclarii include doua componente distincte, ambele la fel de importante pentru domeniul colectarii separate in vederea reciclarii:

            O sectiune educativa, cu cele mai utile informatii despre colectarea separata, care este actualizata in mod constant; aceasta sectiune cuprinde deja peste 51 de articole educationale care explica ce fel de deseuri se colecteaza separat si in ce forma trebuie pregatit fiecare material pentru a fi colectat in vederea reciclarii.

            Și o sectiune practica, ce permite utilizatorilor sa localizeze punctele unde pot duce deseurile reciclabile pentru a fi colectate separat, dar care include si o componenta interactiva, de user generated content. Astfel, utilizatorii au posibilitatea sa contribuie la baza de date a hartii prin adaugarea de noi puncte de colectare selectiva – daca acestea nu exista deja, sau prin revizuirea celor deja existente, daca descrierea lor nu mai este conforma cu realitatea.

„2019 a fost un an in care telul nostru a fost sa ducem informatia corecta despre reciclare catre cat mai multi dintre romani, prin mijloace online si offline. Am participat la 30 de evenimente cu peste 260 de voluntari   si am demarat cursuri in scolile din mai multe orase. Vom continua sesiunile educationale pentru scoli, cu obiectivul de a ajunge la peste 100.000 de elevi din toata tara. Toate cadrele didactice sunt invitate sa ni se alature si sa descarce materialele educationale puse gratuit la dispozitia acestora. Totodata, ii incurajam pe toti cei care vad puncte noi de colectare selectiva pe strazile pe care circula, sa adauge aceste puncte pe Harta Reciclarii. Aplicatia web este usor de folosit si astfel, printr-un efort de cateva minute, ii vom ajuta pe toti cei care vor sa colecteze, dar nu stiu unde exista infrastructura de colectare. ” a declarat Teia Ciulacu, presedintele Asociatiei ViitorPlus.

„Cred ca cea mai mare amenintare la adresa planetei noastre este impresia ca altcineva o va salva, dupa cum spunea un om intelept. Ne framanta problema deseurilor si suntem parte activa in gasirea de solutii. Avem angajamente si initiative ambitioase in acest sens. De exemplu, pana in 2025, la nivel de grup, vrem ca 100% din ambalajele noastre pentru consumatori sa fie reciclabile si ne angajam ca echivalentul a 75% dintre ambalajele pe care le punem pe piata sa fie reciclat, iar 35% din PET-ul pe care il folosim sa fie PET reciclat sau sa provina din surse regenerabile. Harta Reciclarii este unul dintre multele proiecte ce sustin obiectivele. Progresul pe care il facem ne bucura si ne motiveaza sa continuam toate aceste eforturi. Totul se rezuma la o singura fraza – Suntem ceea ce lasam dupa noi”, a declarat Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager la Coca-Cola HBC Romania.

Dintre cei 130.000 de romani care au accesat Harta in ultimele 8 luni ale anului trecut, 36.000 au revenit periodic pe platforma pentru a cauta cele mai apropiate puncte de colectare separata.

298  dintre utilizatori au  fost extrem de activi si  au contribuit periodic cu informatii corecte despre punctele de colectare separata.

In primele 8 luni de la lansare, numarul de puncte de colectare prezente pe Harta Reciclarii a crescut cu peste 800. Acestea s-au adaugat celor 7.000 de puncte existente la data lansarii, informatii care au fost obtinute de la cele peste 150 de institutii publice care au oferit astfel de date si de la utilizatorii platformei, care pot adauga puncte sau le pot modifica pe cele existente, daca nu corespund realitatii.

In plus fata de platforma web, in toamna 2019, Asociatia ViitorPlus a initiat si o serie de sesiuni educationale in scoli.  Pana in prezent, peste 15.500 de elevi au aflat informatii despre importanta colectarii selective si a reciclarii materialelor, obiectivul proiectului fiind atingerea unui numar de 100.000 de elevi cu aceste informatii. Activitati educationale au fost organizate si in afara scolilor, Harta Reciclarii fiind prezenta anul trecut la 30 de evenimente in toata tara, unde peste 27.000 de oameni au intrat in contact cu informatiile despre reciclare.

Harta Reciclarii este accesibila atat de pe dispozitive mobile (smartphones si tablete), cat si pe laptopuri si desktop-uri. Platforma a fost lansata in mai 2019 de Asociatia ViitorPlus, in parteneriat cu compania Coca-Cola HBC Romania, cu sustinerea Ministerului Mediului si face parte din proiectul „Dupa Noi, strangem tot noi”. Harta Reciclarii include si o componenta educativa in afara mediului online, ea beneficiind de finantare din fonduri europene, in cadrul proiectului “There isn’t a PLANet B!”.

Mai mult in CSR, Responsabilitate Sociala


PUBLICITATE: