Cu un buget de peste 350.000 de euro, Kaufland Romania si Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile lanseaza al doilea apel de proiecte din 2023 din cadrul programului In Stare de Bine
Luni, 12 Iunie 2023

 

Dedicat ONG-urilor, valoarea finantarilor se situeaza intre 10.000 si 60.000 de euro per proiect, iar propunerile de proiecte pot fi depuse de catre organizatiile interesate pe platforma www.instaredebine.ro , in perioada 28 iunie 2023 – 30 iunie 2023

AdPlayers. Info

Kaufland Romania si Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) anunta lansarea celui de-al doilea apel de proiecte din acest an din cadrul programului In Stare de Bine, destinat organizatiilor neguvernamentale care desfasoara initiative in sprijinul comunitatilor si grupurilor vulnerabile din Romania in trei domenii prioritare de interventie: cultura, sport si viata sanatoasa.

Potrivit initiatorilor proiectului, al doilea apel din acest an urmeaza celui lansat in luna martie si dispune de un buget total de peste 350.000 de euro, care va fi distribuit catre ONG-urile castigatoare sub forma de granturi nerambursabile pentru finantarea proiectelor propuse.

Proiectele pot primi finantari cuprinse intre 10.000 si 60.000 de euro per proiect. In acest an, valoarea maxima a granturilor a fost majorata de catre finantator, Kaufland Romania, cu 10.000 de euro fata de editia din 2022 a programului. Astfel, bugetul total al programului a urcat in 2023 la 1,2 milioane de euro.

La fel ca la precedentele apeluri, selectia proiectelor castigatoare va fi realizata in doua etape: o preselectie pe baza dosarului de proiect depus de organizatiile candidate, urmata de o sesiune de evaluare la care vor fi invitate ONG-urile incluse pe lista scurta, care isi vor prezenta initiativele in fata unui juriu format din membrii comitetului CSR Kaufland Romania si reprezentanti ai FDSC.

Intersectionalitatea, o prioritate pentru 2023 a programului In Stare de Bine

„In acest an acordam o atentie speciala acelor initiative care integreaza intersectionalitatea ca o componenta esentiala a propunerii de proiect”, spune Katharina Scheidereiter, CSR Manager pentru Kaufland Romania si Moldova. „O parte dintre organizatiile care au obtinut finantare la primul nostru apel de proiecte deruleaza deja de multi ani asemenea initiative. Un astfel de exemplu este Fundatia Tranzit, care lucreaza cu copiii si tinerii din comunitatea din Pata Rat, acolo unde exista un context social foarte complicat: o situatie materiala general precara si care se transmite de la o generatie la alta, discriminare etnica, acces limitat la servicii educationale, sociale si de sanatate, mobilitate sociala redusa etc. Acesti factori multipli care se intersecteaza necesita interventii adaptate, ce abordeaza problematici care sunt specifice acestor grupuri, respectiv comunitati. Fiecare astfel de subgrup (romi saraci, romi cu dizabilitati, minori – si in special fete – in situatii de risc de trafic etc.) are nevoie de interventii gandite pentru problemele lor specifice. ”

,,Ne bucuram ca suntem printre primii finantatori privati ai sectorului neguvernamental din Romania care pun in lumina intersectionalitatea ca instrument si concept de lucru in sprijinirea grupurilor si comunitatilor vulnerabile din tara noastra.”a mai spus executivul Kaufland.

Propunerile de proiecte pentru apelul 2/2023 pot fi depuse de catre ONG-urile interesate pe platforma instaredebine.ro, in perioada 28 iunie 2023 (ora 9:00) – 30 iunie 2023 (ora 16:00). Informatii detaliate despre tipul proiectelor eligibile, criteriile de acordare a finantarilor, Ghidul Solicitantului si toate documentele necesare sunt disponibile pe acelasi site.

Organizatiile si proiectele castigatoare la primul apel de proiecte din 2023

La apelul 1/2023, lansat in luna martie, au fost acceptate pentru finantare 12 organizatii, ale caror proiecte abordeaza un spectru larg de problematici si categorii de beneficiari – persoane fara adapost, victime minore ale traficului de persoane, copii cu boli oncologice, supravietuitoare ale violentei domestice, copii cu dizabilitati (sindrom Down sau autism), copii si tineri din comunitati marginalizate (Castelu, Pata Rat, Ponorata), persoane din fostele comunitati miniere care se confrunta cu efectele dezindustrializarii etc.

Programul In Stare de Bine

Programul de granturi pentru ONG-uri In Stare de Bine este destinat organizatiilor neguvernamentale si este finantat integral de Kaufland Romania, cu un buget care se ridica in acest an la 1,2 milioane de euro. Obiectivul sau principal este reducerea inegalitatilor sociale prin intermediul activitatilor culturale, sportive si de viata sanatoasa derulate pentru grupuri sau comunitati vulnerabile, precum si sustinerea initiativelor ce vizeaza dezvoltarea organizationala a sectorului neguvernamental din Romania.

Acest program este implementat de FDSC si se deruleaza in fiecare an prin doua sau trei apeluri de proiecte, in functie de nevoile identificate. La editia din acest an, programul va avea trei apeluri de proiecte.

Mai mult in Retail, CSR, Responsabilitate Sociala


PUBLICITATE: