Ciprian Marica, anti-bullying. Sportivul se alatura Cartoon Network si Asociatiei Telefonul Copilului intr-o campanie nationala
Marti, 04 Aprilie 2017


In anul 2016, peste 1500 de cazuri de bullying au fost inregistrate de Asociatia Telefonul Copilului, la linia telefonica gratuita dedicata copiilor - 116 111

adplayers.info

Ciprian Marica, fostul capitan al echipei nationale de fotbal, s-a alaturat ca ambasador celei de a treia editii a campaniei „Clubul Prieteniei”, derulata de catre Cartoon Network impreuna cu Asociatia Telefonul Copilului, anunta reprezentantii de comunicare ai agentiei Free Communication.

Potrivit informarii, proiectul isi propune sa acorde sprijin copiilor si tinerilor afectati de bullying si sa sustina desemnarea unei zile de constientizare a fenomenului in Romania. Anul trecut, Asociatia Telefonul Copilului a acordat sprijin unui numar de peste 1500 de cazuri de tip bullying, cu 25% mai mult decat in 2015.

Colaborarea dintre Cartoon Network si Asociatia Telefonul Copilului urmareste constientizarea si prevenirea fenomenului, precum si identificarea acelor cazuri de tip bullying - violenta verbala sau fizica, abuz emotional, hartuire si excludere - care au nevoie de sprijinul specialistilor si pot beneficia de serviciile de consiliere oferite de catre psihologi si asistenti sociali la linia telefonica gratuita 116 111. Pe fondul cresterii numarului de cazuri raportate, sustinatorii campaniei pledeaza pentru marcarea formala la nivel national a unei zile anti-bullying, care sa extinda implicarea la nivelul autoritatilor, al sistemului de invatamant si al altor entitati care pot contribui la constientizarea si prevenirea acestui fenomen.

Potrivit statisticilor inregistrate de catre Asociatia Telefonul Copilului, cei mai afectati de abuzul de tip bullying sunt baietii cu varste cuprinse intre 9 – 12 ani (34,15%), precum si fetele de 9 – 12 ani (23,80%), respectiv    16 – 18 ani (15,03%). Forma de bullying cel mai des intalnita este cea verbala (42,98%), urmata de violenta fizica (38,58%). In 82% dintre situatii, agresiunile au loc in unitatile de invatamant.

Organizatorii subliniaza si faptul ca cele doua editii ale campaniei au adus la nivelul liniei telefonice gratuite situatii de abuz de tip bullying in gradinita, raportate de catre parinti. Aceste cazuri s-au referit la bullying fizic (52,32%) si bullying verbal (47,68%). Cauzele abuzului de tip bullying fizic au fost statutul de inferioritate al unui copil fata de celalalt (din punct de vedere al dezvoltarii fizice sau al varstei) si violenta resimtita in familie de catre copilul agresor.

Potrivit specialistilor in comunicare, cauzele agresiunii de tip bullying verbal au fost statutul social/nivelul financiar al familiei, incapacitatea copilului victima de a se exprima inteligibil (acestia fiind etichetati/umiliti), nereusita integrarii copiilor noi in grupele existente, centrarea educatiei pe sanctionarea comportamentelor neadecvate, precum si incapacitatea integrarii copiilor emotivi.

 Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, PR


PUBLICITATE: