Cercetare romaneasca in lupta impotriva SARS Cov 2. Primul prototip de robot autonom de dezinfectie din Romania, dezvoltat de Modulab.
Joi, 26 Martie 2020

 

Sursa: Modulab

,,Daca exista cerere si investitori interesati, suntem pregatiti sa il producem”, declara Paul Popescu, fondator Modulab, despre robotul echipat cu tuburi fluorescente UV-C cu flux ridicat, care poate distruge orice virusuri, bacterii si fungi, ca urmare a actiunii radiatiilor ultraviolete asupra ADN-ului si ARN-ului acestora.

AdPlayers. Info

Laboratorul de cercetare si dezvoltare Modulab din Bucuresti, o platforma multi-disciplinara cu peste 10 ani de experienta in domeniul inovatiei tehnologice, a creat primul prototip functional de robot autonom de dezinfectie, fara contact, cu ajutorul radiatiei UV-C, anunta laboratorul.

Potrivit informarii, utilizarea radiatiilor UV-C in distrugerea agentilor patogeni a fost dovedita anterior in multe studii, inclusiv in cele pentru combaterea noului Coronavirus.

„Credem ca tehnologia va oferi cele mai multe raspunsuri si solutii la situatia globala pe care, in urma cu cateva luni, nu ne-o puteam imagina. Tocmai versatilitatea tehnologiei ne-a permis ca intr-un timp atat de scurt sa implementam o solutie gandita si creata pentru un proiect cu totul diferit, adaptata bineinteles la cerintele stringente ale contextului actual. In acest moment avem un prototip testat si functional. Daca exista cerere si investitori interesati, suntem pregatiti sa il producem”, declara Paul Popescu, fondator Modulab.

Specialistii din echipa Modulab din spatele robotului de dezinfectie au dezvoltat prototipul intr-un timp record adaptand o platforma robotica autonoma de transport pe care o aveau deja construita pentru depozite inteligente. Astfel, robotul inteligent poate evita obstacole fixe sau mobile si poate naviga orice suprafata complet autonom sau operat de la distanta.

Echipat cu tuburi fluorescente UV-C cu flux ridicat, robotul poate distruge orice virusuri, bacterii si fungi, ca urmare a actiunii radiatiilor ultraviolete asupra ADN-ului si ARN-ului acestora. Prototipul creat este rezultatul demersului initiat de echipa Modulab de a adapta proiectele pe care le are in derulare, in incercarea de a contribui la efortul global de a controla si opri epidemia de SARS-COV-2.

Impreuna cu Agora Robotics, Modulab a dezvoltat o solutie completa de navigare robotica autonoma, integrata cu succes intr-o platforma de curatenie industriala si intr-una de transport pentru depozite. Aceasta poate avea insa multiple aplicatii – roboti de teleprezenta, de monitorizare la distanta sau diferite servicii care implica deplasare autonoma.

Potrivit laboratorului, dezvoltarea primului robot de dezinfectie din Romania folosind o tehnologie deja testata si omologata a fost un pas firesc in contextul actual al nevoilor institutiilor publice de a dezinfecta in mod autonom spatii si suprafete de mari dimensiuni.


Mai mult in CSR, Responsabilitate Sociala, Cercetare, Digital, Business, Companii


PUBLICITATE: