1 din 2 adulti intre 25-45 ani cu probleme medicale au vrut a doua opinie medicala. Acum, la un clic distanta cu Doxtar
Joi, 31 Ianuarie 2019

 

Credit: Doxtar.ro / Graffiti PR

Cu asistenta medicala oferita in prezent de 19 medici din tara si strainatate, platforma a fost proiectata si dezvoltata de LIFE IS HARD, prima companie romaneasca de software listata la Bursa de Valori Bucuresti – piata AeRo

adplayers.info

Pacientii care au nevoie de sfaturi medicale informate au la dispozitie DOXTAR, o platforma digitala dezvoltata in Romania care ii ajuta sa obtina a doua opinie medicala in 48 de ore de la specialisti din tara si din strainatate.

DOXTAR isi propune sa extinda si sa simplifice accesul pacientilor la serviciile de ingrijire a sanatatii, avand in vedere ca jumatate dintre adultii cu probleme medicale din mediul urban, cu varsta intre 25 – 45 de ani, considera ca ar fi avut nevoie de mai multe detalii legate de afectiunea sau diagnosticul primit in urma celui mai recent consult medical, conform unui studiu iVox comandat de companie.

1 din 2 adulti (44,77%) a luat in considerare posibilitatea de a cere o a doua opinie medicala

Potrivit rezultatelor cercetarii, un numar similar de respondenti – aproximativ 1 din 2 adulti (44,77%) a luat in considerare posibilitatea de a cere o a doua opinie medicala in primele sase luni dupa efectuarea consultatiei. Iar printre principalele motive pentru care ar lua o astfel de decizie se numara: faptul ca nu considerau ca au toate informatiile legate de diagnostic sau tratament (28,19%), neincrederea in diagnostic (24.16%) si neincrederea in tratamentul prescris (14,26%).

Pentru a intra rapid in contact cu medicii specialisti de care au nevoie, pacientii pot descarca aplicatia ”DOXTAR pentru pacienti”, disponibila de astazi pentru utilizatorii de Android si in curand pe iOS, sau pot accesa www.doxtar.ro.

 „Ca multe alte initiative private in domeniul sanatatii, ideea DOXTAR a pornit de la o experienta personala, un accident nefericit in urma caruia am inteles prin ce trece pacientul cand are nevoie rapid de opinii medicale informate, in care sa aiba incredere” a spus Catalin Chis, antreprenor si initiatorul proiectului DOXTAR.  

„Am simtit ca trebuie sa ma implic si, la cativa ani distanta, am fondat Peditel 1791 – primul call center pediatric din Romania, non stop si gratuit, astfel incat toti parintii sa poata apela la un sfat medical avizat, oricand si de oriunde. Prin aplicatia DOXTAR pe care o lansam astazi facem un pas mai departe, intr-un demers antreprenorial: ne dorim sa facilitam accesul la o a doua opinie medicala pentru oricine are nevoie. Prin DOXTAR, utilizatorii au acces la medici din Romania, dar si la specialisti de la clinici internationale.” a mai spus initiatorul.

1 din 10 romani au raportat nevoi medicale neacoperite din cauza costurilor

Cele mai recente date Eurostat arata ca, in 2015, aproximativ 1 dintre 10 romani (9,4%) au raportat nevoi medicale neacoperite din cauza costurilor, a barierelor geografice sau a listelor de asteptare, un numar de aproape trei ori mai mare decat media statelor UE. DOXTAR foloseste tehnologia pentru a rezolva aceste probleme.

•            Timpul de asteptare – cu DOXTAR, pacientii obtin raspunsul de care au nevoie in cel mult 48 de ore.

•            Costurile asociate consultatiei – in DOXTAR, pacientii platesc doar „interactiunea digitala” cu pacientul, fara cheltuieli suplimentare. Pretul este stabilit de medic si este cu pana la 20% mai mic decat pretul mediu al unei consultatii in cabinet.

•            Barierele geografice  - DOXTAR ofera acces la sfaturi medicale de la specialisti printr-un mecanism simplu, la un click distanta.

 „Ne propunem sa facem din DOXTAR cea mai complexa platforma virtuala pentru a doua opinie medicala, pentru a-i ajuta pe pacientii din Romania sa gaseasca raspuns la cele mai diverse probleme” a adaugat Mario De Mezzo, Project Manager DOXTAR.

„In perioada urmatoare, vom integra si alte servicii in platforma, precum suport audio si suport video. Ne propunem ca, in a doua parte a anului 2019, sa avem functionala si o versiune in limba engleza a platformei, astfel incat medicii sa poata fi accesati de catre pacienti din afara tarii.”

ASTAZI - 19 medici din tara si strainatate.

Prin intermediul DOXTAR, pacientii au acces in acest moment la 19 medici din tara si din strainatate, care acopera zece specializari: diabet, oncologie, neurologie si epileptologie, O.R.L., psihiatrie, psihiatrie pediatrica, medicina muncii, ginecologie, reumatologie, medicina interna. Pentru a primi o opinie informata in termen de 48 ore, pacientii trebuie sa incarce dovezile diagnosticului in aplicatie sau site.

Utilizatorul are control deplin asupra datelor personale incarcate in aplicatie. Aplicatia a fost construita in concordanta cu cerintele GDPR si de securitate a informatiei, folosind standarde la nivelul celor utilizate in industria bancara.

Platforma a.ro fost proiectata si dezvoltata de LIFE IS HARD, prima companie romaneasca de software listata la Bursa de Valori Bucuresti – piata AeRo. Platforma este creata cu sustinerea Graffiti PR, Active Power Solutions si LIFE IS HARD.

Cu 15 ani de prezenta pe piata locala, compania LIFE IS HARD a fost prezenta succesiv in topurile Deloitte CE Technology Fast 50 si in Top Deloitte FAST 500 EMEA, bucurandu-se si de alte nominalizari si premii obtinute la competitii internationale de top.



Mai multe detalii despre platforma, pe doxtar.ro

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR,


PUBLICITATE: