"Vizam extinderea portofoliului de reviste cu 5 titluri noi" Adrian Rus, noul Administrator Medien Holding
Vineri, 06 Noiembrie 2009

( AdPlayers.ro, Iulian Toma )

In ciuda scaderii veniturilor din publicitate in presa scrisa in acest an, Medien Holding - grup care editeaza printre altele Romania Libera si revistele Hiparion Magazines - vrea sa-si intareasca portofoliul de publicatii cu 5 titluri noi pe segmentele pe care a fost mai putin reprezentat.

Informatiile completeaza zvonurile privind atragerea lui Cezar Burlan, in director de vanzari la Sanoma Hearst  pana la sfarsitul lunii noiembrie, in echipa de vanzari Medien Holding.

Reviste pentru femei, barbati, auto, B to B

„Vrem sa intarim portofoliul de reviste cu noi titluri pe segmentul publicatiilor pentru femei, barbati, auto, si business to business. In total vizam extinderea portofoliului de reviste periodice cu un numar de cinci titluri noi”, a afirmat astazi pentru AdPlayers, Adrian Rus (foto), noul administrator al Medien Holding.

Fost Directorul General al Editurii Hiparion Magazines, Adrian Rus a fost numit de curand Administrator al Medien Holding. Compania este un joint venture in media intre The Nova Group si Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ).

Medien Holding este actionar principal in societatea “R”, care editeaza cotidianul Romania libera, tipografia United Print, Hiparion Magazines si GPR, editura de corporate media publishing ce editeaza revistele Insight Tarom si Sky Lady.

Hiparion Magazines, parte a Medien Holding, este editorul revistelor lunare Caminul, Casa mea, Domus, Planul casei mele, Util, Unelte si Echipamente, administreaza site-ul www.casamea.ro si produce emisiunile TV saptaminale Caminul de 5 stele si casamea.ro.

Men's Health si Autoshow ?
Legat de zvonurile privind interesul Medien Holding de a atrage licenta Men’s Health pentru Romania, Adrian Rus a confirmat procesul de negociere, insa a precizat ca, in acest moment, nu poate dezvalui mai multe detalii privind acest proiect.

Surse apropiate editorilor Burda Romania au mai afirmat pentru AdPlayers ca in vara acestui an medien Holding ar fi deschis negocieri inclusiv pentru titlul Autoshow. Chiar daca a confirmat interesul pentru domeniul auto, Rus a refuzat sa dezvaluie titlul cu care se gandeste sa intre pe piata.

2009: Venituri mai mici cu 30-40%

Cu o echipa de 444 angajati, grupul Medien Holding a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 33,9 milioane euro, un profit de 1,5 milioane euro.

Chestionat de AdPlayers despre cum a evoluat cifra de afaceri Medien Holding in acest an, Adrian Rus a afirmat ca, „veniturile totale atrase de proiectele de media ale grupului au inregistrat o scadere cuprinsa intre 30% si 40%, fata de anul 2008”. 

Adrian Rus, Biografie
Adrian Rus si-a inceput cariera in distributia de presa periodica in anul 1995 ca director de distributie in cadrul Hiparion Distribution. De pe pozitia de director executiv si actionar, a contribuit la procesul de vinzare al companiei in anii 2004 si 2005 catre Rautakirja WSOY, o companie finlandeza. 

Dupa procesul de vanzare al Hiparion Distribution, din pozitia de director general si actionar al Editurii Hiparion, Adrian Rus a condus in 2008 procesul de vinzare al editurii catre Medien Holding. 


PUBLICITATE: