Istoria care a cucerit lumea, in Romania. ,,Drumurile Matasii, o altfel de istorie a lumii" Editura Pandora M
Marti, 05 Februarie 2019

Credit:  Editura Pandora M

adplayers.info

Drumurile Matasii. O altfel de istorie a lumii, publicata de Editura Pandora M este o carte al carei succes imens l-a surprins chiar si pe autorul ei, Peter Frankopan.

Acesta si-a dorit sa ofere tinerilor cititori o alternativa la manualul de istorie care sa-i ajute sa descopere oamenii si conducatorii care au marcat istoria, bataliile importante, bolile care au decimat popoare, meseriile care s-au nascut si-au disparut si sa faca diverse conexiuni intre informatiile primite pentru a-si imbogati cultura generala.

Cateva dintre premiile cu care "Drumurile Matasii. O altfel de istorie a lumii", a cucerit intreaga lume:

•            A fost numita Cartea de Istorie a Anului 2015 de catre Daily Telegraph.

•            Desemnata numarul 1 Non-fiction Bestseller de catre The Times

•            A fost numarul 1 in graficele Sunday Times Non-Fiction, ramanand in Top 10 timp de noua luni la rand.

•            A fost, de asemenea locul 1 in China, India, Emiratele Arabe Unite, Irlanda si multe alte tari din intreaga lume.

•            New York Times Top 10 Bestseller

•            Washington Post Top 10 Bestseller

•            Der Spiegel Top 10 Bestseller

•            In decembrie 2018, a fost aleasa ca fiind una dintre cele mai influente 25 de carti traduse in chineza in ultimii 40 de ani, alaturi de Un veac de singuratate, Mandrie si prejudecata, De veghe in lanul de secara si Marele Gatsby.

•            In 2018, a fost aleasa de Guvernul din Pakistan pentru a incuraja alfabetizarea in tara.

 „Ai putea crede chiar ca Drumurile Matasii sunt un fel de sistem nervos central al lumii, legand toate organele trupului laolalta, ori sunt venele si arterele care pompeaza oxigen si dioxid de carbon dinspre si catre inima”, ofera autorul o explicatie care vrea sa atraga atentia asupra importantei lor, dar si asupra faptului ca ele nu sunt de fapt niste drumuri reale. Ca nu au un punct de plecare si unul de sosire. Ca sunt mai degraba „o calatorie prin istoria lumii.”

De la Codul lui Hammurabi si maretul Imperiu Persan, la hunii cei cumpliti, ascensiunea Europei, cele doua Razboaie Mondiale si politica actuala, Drumurile Matasii strabat vremurile si istoria.

„Studiem istoria pentru a intelege trecutul, dar ea ne este utila si in incercarea de a explica prezentul. Pentru a intelege lumea de azi si de maine, trebuie sa intelegi lumea de ieri. Iar ca sa faci asta, cel mai bun punct de pornire este inceputul. Din fericire, asta inseamna Drumurile Matasii”, spune autorul.

Se vorbeste foarte mult despre studierea integrata a materiilor, iar aceasta carte este ideala in acest sens. Mai mult decat atat, anul acesta, la editura Trei, in colectia de Istorie va aparea si un volum pentru adulti scris de Peter Frankopan, Noul drum al Matasii, prilej de discutii interesante in cadrul familiei, intre parinti si copii.

Peter Frankopan este profesor de istorie globala la Universitatea Oxford, cercetator stiintific la Worcester College, Oxford si director al Centrului Oxford pentru cercetare bizantina. Studiaza istoria Mediteranei, a Rusiei, a Orientului Mijlociu, a Persiei/Iranului, a Asiei Centrale si dincolo de ea si relatiile dintre crestinism si islam. De asemenea, este specializat in literatura greaca medievala. A scris nenumarate articole pentru presa internationala, inclusiv The New York Times si are o rubrica permanenta in London Evening Standard.

Drumurile Matasii. O altfel de istorie a lumii" beneficiaza de ilustratiile artistului Neil Packer.

Mai mult in Educatie, Media, Mntertainment

 

 

 


PUBLICITATE: