Consortiul Intact - RCS & RDS aduce Liga I pe satelit cu Digi Sport?
Marti, 28 Aprilie 2009
 
(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

In cadrul sedintei de marti, 28 aprilie, agenda CNA ia in discutie dosarul S.C. RCS&RDS SA Bucuresti prinvind o solicitare licenta audiovizuala prin satelit pentru Digi Sport ( si pentru Digi Sport 2, 3, 4).

Consortiul format din Intact si RCS RDS a castigat in 2008 drepturile de televizare a meciurilor din Liga I de fotbal contra unei valori contractuale de 85 de milioane de euro. Pana in prezent, consortiul a facut posibila transmisia meciurilor de fotbal la Antena 1 si GSP TV.

Cum, potrivit unor surse din piata, strategia initiala de distributie a semnalului audiovizual din Liga I nu a adus veniturile scontate in bugetul consortiului, oameni din piata de media dau ca sigura separarea responsabilitatilor celor doua parti in cadrul aliantei.

Aceasta ar putea conduce la separarea veniturilor din publicitate ale televiziunilor din trustul Intact de cele din distributia semnalului prin cablu si crearea unor venituri din canale alternative create de RCS&RDS. Miscarea ar urma sa aduca bani in urma unor noi strategii de transmisie a semnalului - cel mai probabil sub forma unei taxe ale operatorilor de cablu, unul din principalele motive ale solicitarii de licenta Digi Sport, potrivit unor surse din media.

Actualizare: 28 aprilie 17:00:

CNA a acordat licenta RCS & RDS pentru Digi Sport

PUBLICITATE: