Cine vrea un credit online?
Luni, 17 Iulie 2006

( AdPlayers.ro Iulian Toma, iulian.toma@adplayers.ro )

Cine vrea astazi un credit online?  Nu stim exact, dar o evaluare interesanta o ofera un studiu realizat in randul celor care au apelat la serviciile easybanking.ro (www.easybanking.ro), instrument dezvoltat de catre compania cu activitate pe internet Ninespices ( www.ninespices.ro ).  

Cine vrea un credit online?Mihai Fanache (foto), Director General NineSpices si Easybanking.ro a declarat pentru AdPlayers ca studiul a fost facut in randul unui numar de 2.000 de persoane care au solicitat serviciile oferite de catre solutia online.

Un serviciu de intermediere si consultanta online gratuita destinat tuturor romanilor care sunt in cautarea unui produs bancar si au acces la un PC conectat la internet, easybankong.ro analizeaza ofertele unora dintre cele mai importante 30 de banci comerciale din Romania si, potrivit companiei, recomanda vizitatorilor cele mai potrivite solutii pentru solicitari specifice (autoturisme, bunuri de consum, carduri de credit, depozite bancare, credite de nevoi personale, etc).

Cine vrea un credit online?

Varsta

Dupa categoriile prestabilite de catre serviciul online, cei mai multi solicitanti au varsta cuprinsa intre 27 - 35 de ani (34%), dupa care urmeaza 22-26 ani (23%) si cea cuprinsa intre 36 si 40 de ani (14%). Celelalte categorii, mai slab reprezentate sunt cele cu varsta cuprinsa intre 41-51 ani (11%), 52-62 ani (4%) si, 3%, peste 62 de ani. Tinerii cuprinsi intre 18 si 21 ani sunt reprezentati de un procent de 7%.

Cine vrea un credit online?

Studii

54% dintre solicitanti au studii superioare iar 12% sunt absolventi de studii postuniversitare. Doar 34% dintre persoanele care au solicitat online un astfel de serviciu, au studii medii.

Cine vrea un credit online?

Venit Lunar

Raportat la statisticile medii in populatie, distributia procentelor pe venitul lunar este cu siguranta una dintre cele mai interesante . 35% dintre cei carte au aplicat online pentru un credit au venituri cuprinse intre 300 si 500 EUR, iar 15% castiga intre 500-800 EUR. Procente semnificative fata de media in populatie o mai inregistreaza cei care au venitul lunar cuprins intre 800-1000 EUR (9%), intre 1001 si 1500 EUR (4%) si peste 1500 EUR (3%).

Cine vrea un credit online?

Locuinta

Un procent de 57% dintre cei care vor un credit online au o proprietate cu ipoteca, sau o proprietate - 14% (neipotecata), ori chiar 2 sau mai multe proprietati  - 4%. Cei care stau cu parintii sun 21%, iar cei care platesc chirie pentru "un acoperis deasupra capului" sunt 5%.

Cine vrea un credit online?

Localitate

Cei mai multi dintre cei care s-au hotarat sa merga pe solutia online a creditului sunt din Bucuresti – 42%. Aproape 30% provin din 7 orase importante cum ar fi tmisoara, Craiova, iasi, Constanta, Cluj, Constanta, Ploiesti si Sibiu, iar restul de 32 % din alte localitati.

Cine vrea un credit online?

Sex

Cei mai multi solicitanti sunt barbatii (68%), femeile reprezentand aproape  jumatate din numarul barbatilor – 32%.

Cine vrea un credit online?

Starea civila

Procentele celor necasatoriti si ale celor casatoriti, care si-au dorit o solutie de credit online, sunt sensibil egale: 48% respectiv 46%. Procentul celor divortati care au apelat la easybanking.ro este de 6%.


PUBLICITATE: