Un nou concurent pe piata televiziunilor de sport si entertainment.SRTv a aprobat infiintarea canalelor TVR SPORT si TVR FOLCLOR.
Luni, 20 Februarie 2023

 

AdPlayers. info

SRTv a aprobat infiintarea canalelor TVR SPORT si TVR FOLCLOR. Campionatul European de Fotbal U21 2023 se vede la TVR

Consiliul de Administratie (CA) al Televiziunii Romane a aprobat infiintarea a doua noi canale: TVR SPORT si TVR FOLCLOR, in sedinta care a avut loc joi, 16 februarie, la Timisoara. Decizia a fost luata cu 11 voturi „pentru” si doua voturi „impotriva”.  

 

„Oferta noastra de continut se intregeste azi cu doua canale tematice care servesc misiunea publica a Televiziunii Romane, aceea de promotor al valorilor, traditiei si identitatii romanesti si al performantei sportive si educatiei pentru o viata sanatoasa. Cand am preluat mandatul, mi-am propus sa repun in drepturi aceasta misiune si cred ca, impreuna cu profesionistii cu care am privilegiul sa lucrez, vom izbandi. Anul trecut am reusit o reparatie morala fata de telespectatorii din Romania, prin relansarea TVR INFO si TVR CULTURAL. Iata ca anul acesta vom lansa TVR FOLCLOR si TVR SPORT, canale dedicate unor domenii de interes semnificativ pentru romani. Cred ca intram in firescul unui serviciu public de media aliniat vremurilor si misiunii sale”, a declarat Dan-Cristian Turturica, Presedinte-Director General al SRTv.

Provocarea esentiala si continua a conducerii este ca bugetul alocat Societatii Romane de Televiziune nu reuseste sa acopere decat o parte din necesarul pentru productie. Discutiile pe marginea lansarii celor doua canale, care au avut loc in sedinta CA, s-au incheiat in favoarea sustinerii unui plan performant de management, prin distributia eficienta a resurselor existente. Intre a stagna si a abdica de la misiunea publica in fata provocarilor de ordin financiar si a face eforturi pentru a continua pe drumul dezvoltarii folosind resursa umana si tehnica in mod eficient, Consiliul de Administratie a ales aproape unanim in serviciul misiunii publice.

„In sedinta, majoritatea covarsitoare a membrilor Consiliului de Administratie a sustinut aceasta viziune de dezvoltare si vreau sa le multumesc colegilor mei pentru asta”, mai spune Dan-Cristian Turturica.

Producator si detinator al unui real tezaur de programe dedicate traditiilor, folclorului si creatiei etnografice a comunitatilor locale, Televiziunea Romana isi propune sa faca din conservarea si promovarea patrimoniului national obiectivele TVR FOLCLOR. Noul canal va produce continut de calitate dedicat fibrei identitare a natiunii romane, care se regaseste in expresia artistica a creatorului de etnografie.

TVR SPORT va promova, la nivel national, educatia pentru o dezvoltare sanatoasa si armonioasa, sustinerea sportului si a sportivilor romani. De asemenea, va oferi publicului competitii din domenii sportive care nu-si gasesc locul pe piata de televiziune din Romania. In calitate de membru activ al European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie din Europa a televiziunilor publice, dar si a altor organisme internationale, TVR SPORT va include in oferta sa si pachete de programe livrate de parteneri. In acest fel, televiziunea publica va folosi si mai eficient faptul ca are intaietate la achizitionarea drepturilor de difuzare ale unor competitii internationale majore. Un exemplu sunt meciurile din oferta UEFA Youth, Women and Futsal (YWF).

In acest context, tot in sedinta de astazi, CA a demarat procedurile in vederea continuarii difuzarii competitiilor cuprinse in pachetul UEFA YWF, care contine partidele ce se vor disputa anul acesta. Lista evenimentelor sportive cuprinde si Campionatul European de Fotbal U21, gazduit de Romania si Georgia, dar si UEFA European U19 Championship, UEFA Women’s Futsal EURO 2023, UEFA Women’s U17 Championship 2023, UEFA European U17 Championship, UEFA European Womens’s U19 Championship si UEFA Futsal U19 EURO 2023.

Sedinta Consiliului de Administratie a avut loc la Timisoara si se inscrie in seria deplasarilor membrilor CA la Studiourile Teritoriale ale Televiziunii Romane, pentru o intelege mai buna a provocarilor si oportunitatilor din teritoriu. „Izolati in Romania”, program multipremiat in Europa si unul din programele-fanion ale Televiziunii Romane, este produs la Timisoara. De asemenea, TVR Timisoara este unicul studio teritorial din Uniunea Europeana care produce si emite programe in noua limbi ale minoritatilor nationale.

Studioul de la Timisoara este, ca si celelalte studiouri teritoriale, prioritar in strategia de dezvoltare a televiziunii publice care vizeaza investitii in echipamente, procesul de digitalizare si pregatirea profesionala a angajatilor.

Mai mult in Media, TV


PUBLICITATE: