Telekom Romania finanteaza cu 60.000 de euro a patra editie a proiectului Teimplici.ro, pentru reducerea abandonului scolar
Miercuri, 31 Octombrie 2018

 

Credit: Telekom Romania

Organizatiile neguvernamentale pot inscrie maximum doua proiecte fiecare, pe platforma Teimplici.ro. Perioada de inscriere este 29 octombrie – 18 noiembrie 2018, ora 23.59.

adplayers.info 

Telekom Romania anunta o noua editie a concursului de proiecte Teimplici.ro, prin care isi propune sa identifice si sa finanteze initiative ale organizatiilor neguvernamentale care au ca scop reducerea abandonului scolar in mediul urban, anunta responsabilii de relatii publice ai companiei.

Potrivit companiei, sub umbrela „Educatie pentru o noua generatie’’, Teimplici.ro, editia 2018 isi propune sa ofere finantari de pana la 30.000 de euro pentru fiecare proiect selectat. Valoarea totala a finantarilor acordate in cadrul editiei din acest an a proiectului este de 60.000 de euro.

„Din pacate, rata abandonului scolar in Romania se mentine la cote ridicate, ceea ce face ca acest fenomen sa fie una dintre marile provocari ale sistemului national de educatie” a declarat Ruxandra Voda, Corporate Communication Director, Telekom Romania. „In acest context, ne-am dorit ca prin editia de anul acesta a proiectului Teimplici sa venim in sprijinul tinerilor care abandoneaza scoala si sa contribuim la combaterea acestei tendinte ingrijoratoare”.

„Impreuna cu ONG-urile selectate, vom sprijini adolescentii cu varste intre 12 si 20 de ani sa isi continue studiile. Pentru inceput ne vom concentra eforturile pe reducerea abandonului in mediul urban, dar ne dorim ca proiectul Teimplici sa continue in aceasta directie si in viitor si sa atraga tot mai multe organizatii care desfasoara astfel de proiecte educationale, inclusiv in mediul rural, unde fenomenul abandonului scolar este cu atat mai pregnant”, a ai spus oficialul de comunicare Telekom Romania.

Organizatiile neguvernamentale pot inscrie maximum doua proiecte fiecare, pe platforma Teimplici.ro. Perioada de inscriere este 29 octombrie – 18 noiembrie 2018, ora 23.59.

Prin platforma Teimplici.ro vor fi finantate proiecte care se desfasoara pe teritoriul Romaniei, in mediul urban, si care se adreseaza adolescentilor si tinerilor cu varste intre 12 si 20 de ani. Un criteriu important de selectie a proiectelor il reprezinta utilizarea solutiilor tehnologice sau introducerea de noi tehnologii pentru atingerea obiectivelor si scalarea impactului (de exemplu, crearea de platforme educationale, aplicatii mobile, cursuri online, consiliere online, cluburi educationale mobile).

Rezultatele asteptate au in vedere comportamentul si atitudinea elevilor fata de scoala, reducerea numarului de absente, cresterea performantelor la invatatura, ca premise pentru atingerea obiectivului final, respectiv reducerea ratei abandonului scolar.

Mai multe detalii despre conditiile de participare si despre criteriile de eligibilitate a proiectelor sunt disponibile pe website-ul proiectuluii, in sectiunea Regulament.

Proiectele vor fi evaluate in perioada 19 - 23 noiembrie 2018. Vor fi selectate 7 proiecte finaliste. In a doua etapa, in data de 7 decembrie 2018, cele 7 proiecte vor fi sustinute in fata unui juriu si vor fi anuntati castigatorii concursului Teimplici.ro, editia 2018.

Mai multe informatii despre Teimplici.ro, conditiile de participare si criteriile de eligibilitate ale proiectelor pe in sectiunea Regulament a proiectului, si pe website-ul acestuia  www.teimplici.ro.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, 


PUBLICITATE: