STAR WARS: Incasari locale de 2,7 Milioane USD si aproape 510.000 spectatori in primele 20 de zile
Luni, 11 Ianuarie 2016

adplayers. info

Dupa doar 20 de zile de la premiera din 18 decembrie 2015, „STAR WARS: Trezirea Fortei” a devenit filmul anului in Romania, avand incasari de aproximativ 2,7 milioane de dolari americani (peste 11.300.000 de RON) si aproape 510.000 de spectatori, au anuntat recent reprezentantii de comunicare ai filmului.

Odata recordul Star Wars, Forum Film Romania – distribuitorul filmului – sarbatoreste si cel de-al saselea an consecutiv cand lanseaza filmul anului pe piata romaneasca. Noul record nu este singurul de la infiintarea companiei in 2010 si pana in prezent.

Forum Film Romania a mai avut in fiecare an in portofoliu filmul cu cele mai mari incasari: „Alice in Tara Minunilor” (2010), „Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi” (2011), fiecare dintre cele trei filme din saga „Hobbitul” (2012, 2013 si 2014), respectiv „Star Wars: Trezirea Fortei” in 2015 insa acestea sunt doar cateva dintre capetele de afis ale incasarilor. „James Bond: SPECTRE”, „Razbunatorii: Sub semnului lui Ultron”, „Jocurile Foamei: Revolta – partea a doua” sunt alte trei filme distribuite de Forum Film Romania in top 10 al productiilor cinematografice lansate la noi in 2015:

A depasit Avatar

Conform variety.com, in cele 20 de zile dupa lansare, „STAR WARS: Trezirea Fortei” a depasit deja „Avatar”, inregistrand 760,5 milioane de dolari si devenind filmul cu cele mai mari incasari din America de Nord. Pe plan global, filmul se situeaza deocamdata pe locul patru, cu incasari de 1,5 miliarde de dolari in intreaga lume, fara a include China, unde a intrat in cinematografe din 9 ianuarie 2016.

„STAR WARS: Trezirea Fortei”, in regia lui J.J. Abrams, reprezinta episodul VII al faimoasei saga creata de George Lucas, dar de data aceasta actiunea se petrece la 30 de ani distanta de la episodul al saselea al seriei, „Razboiul Stelelor: Intoarcerea lui Jedi”, lansat in 1983. Filmul este distribuit de Forum Film Romania si a avut premiera pe 18 decembrie 2015, in format 3D (in varianta subtitrata, precum si dublata), IMAX 3D si 4DX (in varianta subtitrata).

Forum Film Romania s-a infiintat in anul 2010 si a preluat distributia in cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney. In afara de Romania, companiile Forum Film coordoneaza distributia peliculelor Disney si in Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia si Israel. In Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost inceputa in urma cu aproape 50 de ani.

In ultimii ani, pe langa Disney, compania distribuie si titluri ale studiourilor MGM, Lionsgate, Weinstein, FilmNation si alti independenti. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pietei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe si distributia de filme.

Mai mult in Conturi


PUBLICITATE: