Bucurestiul are Cel Mai Lung Sir de Fantani Coregrafice Sincronizate din Lume, recunoscute de catre Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy).
Joi, 29 August 2019

La aproape un an de la inaugurarea Fantanilor Urbane din Piata Unirii si de la lansarea spectacolului de apa, muzica si lumini “Simfonia Apei,” acestea au fost recunoscute, omologate si publicate drept Cel Mai Lung Șir de Fantani Coregrafice Sincronizate din Lume, de catre Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy

AdPlayers, info

Bucurestiul are Cel Mai Lung Sir de Fantani Coregrafice Sincronizate din Lume, de catre Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy). 

La aproape un an de la inaugurarea Fantanilor Urbane din Piata Unirii si de la lansarea spectacolului de apa, muzica si lumini “Simfonia Apei,” acestea au fost recunoscute, omologate si publicate drept Cel Mai Lung Șir de Fantani Coregrafice Sincronizate din Lume, de catre Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy). 

Fantanile bucurestene din Piata Unirii, redeschise in anul 2018 dupa un amplu proces de reabilitare implementat de Apa Nova, in baza obligatiilor asumate prin contractul de concesiune cu Primaria Capitalei, sunt primele fantani urbane care beneficiaza de echipamente si tehnologie de ultima generatie, la nivel European. 

De la momentul reconfigurarii, fantanile de la Piata Unirii au devenit unul dintre cele mai importante puncte de atractie ale orasului, iar cele 70 de showuri Simfonia Apei sustinute pana acum au incantat peste 219.000 de turisti si bucuresteni prezenti in zilele de weekend in Bucuresti.
„Fantanile din Piata Unirii sunt un simbol al orasului, care a fost redat prin acest proiect de reabilitare locuitorilor si turistilor sai. Recunoasterea internationala a acestor fantani urbane si a spectacolelor sale este o valoare adaugata la care ne raportam. Ne mandrim ca am implementat cu succes unul dintre cele mai ambitioase proiecte de dezvoltare urbana din ultimii ani realizat in Europa. Pentru Apa Nova acesta este un proiect remarcabil, reconfirmand standardul de excelenta la care compania se raporteaza in toate proiectele implementate si in calitatea serviciilor furnizate in fiecare zi bucurestenilor”, a declarat Madalin Mihailovici, director general Apa Nova.

Fantanile din Piata Unirii, construite la sfarsitul anilor ’80, reprezinta unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume (1.4 km), cu o suprafata a apei de 16.200 m², unic prin modul de dispunere in centrul Capitalei. In 2018, companii de renume international, arhitecti, muzeografi, specialisti in divertisment cu apa si design audio video au facut parte din echipa de proiect.
Pentru reabilitarea fantanilor s-au utilizat echipamente si s-a implementat tehnologie de ultima generatie in materie de divertisment cu apa, unele elemente fiind unice in Europa, precum „High Speed Vario Master” - un grup de jeturi de apa care se misca rapid si transforma intr-o clipa forma originala de jet vertical intr-un caliciu de apa. In acelasi timp, jeturile se rotesc dupa ritmurile muzicii, adaugand un plus dinamic si vizual in momentele de apogeu ale show-ului. 

Un alt efect spectaculos sunt jeturile de apa lansate de aer comprimat, care apar subit si care sunt integrate in sistem pentru a puncta coregrafia coordonata pe muzica, mai ales in timpul momentelor dramatice. In afara efectelor speciale mentionate, „fundatia” spectacolului este formata din multe jeturi de apa parabolice si verticale, controlabile, care pot fi iluminate puternic in orice culoare. Acestea sunt create de o multitudine de pompe, lumini si duze dinamice de ultima generatie. Pe cele patru „ecrane de apa” orientate spre cele patru puncte cardinale, de la fantana centrala din Piata Unirii s-a creat o platforma multimedia imensa pe care se fac proiectiile temei spectacolelor.

Toate echipamentele au fost instalate in bazinele si structurile deja existente. Abordarea reabilitarii a presupus un „facelift” fantanilor care au numeroase caracteristici clasice.
Sistemul monitorizat complet digital permite acum controlul oricarei unitati individuale din cele 44 de fantani independente, dispuse pe o lungime totala de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii.

Fantanileurbane din Piata Unirii ofera variante de spectacole care ruleaza de vineri pana duminica, pana la finalul lunii octombrie. Acestea au tematici diferite, melodiile selectate completand magia creata de jocul de apa si lumini. Spectacolele din 2018 au fost concepute astfel incat sa duca vizitatorii intr-o calatorie prin 7 lumi care vorbesc despre Romania – lumea apei, a focului, a pamantului, a aerului, lumea vegetala si lumea Centenarului, toate prefatate de lumea astrala. 

In cadrul editiei Simfonia Apei de anul acesta, tema care sta la baza spectacolelor este cea a valorilor romanesti, care sunt celebrate cu showuri inedite. Spectacolele dureaza aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit.

Fantanile din perimetrul Pietei Unirii ofera bucurestenilor spectacole de apa, lumini si muzica, in 4 regimuri de functionare: regim de zi, seara, respectiv noapte, de luni pana joi, iar in weekend (de vineri pana duminica) functioneaza seara in regim de spectacol stradal – Simfonia Apei.

Din 2000, Apa Nova (parte a Grupului Veolia) si-a asumat responsabilitatea gestionarii resurselor de apa, tratarea si distributia apei catre consumatori, evacuarea apelor uzate si a apelor meteorice din Municipiului Bucuresti. In cei 19 ani, sistemul de alimentare cu apa si de canalizare a fost reabilitat, modernizat si dezvoltat conform celor mai bune practici industriale in domeniu, realizari care se traduc prin investitii care depasesc 500 de milioane de euro pana in prezent.

World Record Academy, cu sediul in Miami, SUA,  este cea mai mare organizatie internationala care verifica si omologheaza recorduri mondiale. Din Romania au mai fost publicate peste 100 de recorduri mondiale din toate domeniile. Acestea pot fi gasite pe siteurile worldrecordacademy.com si worldrecordacademy.org.

Mai mult in Eveniment

PUBLICITATE: