Agentia TheNEW semneaza noua campanie de strangere de fonduri Habitat for Humanity Romania
Joi, 08 Decembrie 2022

 

Organizatia Habitat for Humanity Romania lanseaza, la finalul acestui an, un apel de mobilizare catre publicul larg, prin intermediul campaniei de strangere de fonduri „Construieste-i un loc al sau. Construieste-i un acasa”, pentru accesul familiilor vulnerabile la conditii adecvate de locuire.

AdPlayers. info

Organizatia Habitat for Humanity Romania lanseaza, la finalul acestui an, un apel de mobilizare catre publicul larg, prin intermediul campaniei de strangere de fonduri „Construieste-i un loc al sau. Construieste-i un acasa”, pentru accesul familiilor vulnerabile la conditii adecvate de locuire, anunta initiatorii.

Prin intermediul campaniei, romanii pot contribui prin donatii lunare sau, in cazul companiilor, prin redirectionarea impozitului pe profit de 20% pana la finalul anului.

De peste 26 de ani, Habitat for Humanity Romania construieste locuinte decente pentru familii cu venituri reduse si ridica de la zero sau reabiliteaza centre de utilitate publica in comunitati vulnerabile.

Campania este dezvoltata impreuna cu agentia TheNEW, iar povestea este ilustrata si printr-un video-manifest care arata o zi obisnuita din viata unui copil ce simte lipsa unei case decente, a unui loc al lui.

„Am pornit de la gandul ca acasa inveti ca ai un loc al tau. Acasa inveti cine esti si ce poti deveni, acasa este spatiul de siguranta, vital pentru dezvoltarea armonioasa a fiecaruia dintre noi. Realitatea cruda arata ca majoritatea copiilor care se confrunta cu probleme de locuire in Romania intampina probleme similare in interactiunile sociale si ca le este mai greu sa-si gaseasca locul si in celelalte contexte ale vietii de zi cu zi. Aceasta este povestea pe care o spune campania Habitat for Humanity Romania prin filmul campaniei de anul acesta”, explica Maia Stefanescu, Senior Copywriter TheNEW.

2 euro prin trimiterea unui SMS cu textul „HABITAT” la numarul 8845

Campania se adreseaza atat mediului de afaceri, unde companiile pot ajuta prin redirectionarea gratuita a 20% din impozitul pe profit, in baza unui contract de sponsorizare, cat si persoanelor fizice, care pot alege sa doneze lunar suma de 2 euro prin trimiterea unui SMS cu textul „HABITAT” la numarul 8845.

Cu fondurile securizate in decembrie 2021, organizatia a construit de la zero, anul acesta, 14 case si a continuat lucrarile la alte 8 locuinte cu sprijinul voluntarilor, in 3 judete ale tarii (Bacau, Prahova si Constanta). Insa nevoia nationala de locuire decenta si accesibila ramane in continuare o problema ce necesita actiuni imediate.

Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica, un sfert dintre romani locuiesc in case fara grup sanitar propriu in interior, iar 1 din 10 romani traieste zi de zi intr-o casa in care ploua prin acoperis, apa curge prin pereti si respira igrasie.

In acelasi timp, aproape jumatate din populatia tarii (45,8%) traieste in locuinte supraaglomerate, conform Eurostat. Foarte multi sunt copii, care sunt si cei mai afectati de lipsa unui loc al lor, de un acasa.

,,Ajutor pentru a putea continua sa construim acest loc numit acasa pentru familiile care au nevoie de noi”, Roberto Patrascoiu, Habitat for Humanity Romania.

„De cele mai multe ori, nu realizam ca o casa, o locuinta, reprezinta mai mult decat un spatiu de locuit. Este primul pas catre normalitate, catre increderea in sine si catre integrarea reala in societate. Credem cu tarie ca fiecare dintre noi merita un loc in societatea din care facem parte si ca, uneori, depinde si de noi, ceilalti, sa ii ajutam sa si-l gaseasca. De aceea, va cerem ajutorul pentru a putea continua sa construim acest loc numit acasa pentru familiile care au nevoie de noi”, spune Roberto Patrascoiu, directorul national Habitat for Humanity Romania.

Pe langa strangerea efectiva de fonduri, absolut necesara pentru construirea caselor, Habitat for Humanity Romania urmareste, prin aceasta campanie, si cresterea gradului de constientizare cu privire la conditiile precare in care locuiesc foarte multe familii vulnerabile din Romania.

Mai multe informatii despre campania „Construieste-i un loc al sau. Construieste-i un acasa”, dar si despre toate modalitatile de donatie, in link-ul urmator: https://www.habitat.ro/construiesteunloc/  

Credite complete „Construieste-i un loc al sau. Construieste-i un acasa”

Echipa Habitat for Humanity Romania

National Director - Roberto Patrascoiu

Resource and Development Director - Gabriela Ciripiala

PR & Communication Specialist - Madalina Neacsu

 

Echipa TheNEW

Senior Art Director – Patricia Suliman

Senior Copywriter – Maia Stefanescu

Senior Strategic Planner – Loredana Andrei

Account Director – Alina Mihalache

Social Media Manager – Andra Lita

Social Media Director – Sebastian Luba

PR – Sorina Iordan

Creative Director – Oana State

Creative Partner – Claudiu Dobrita

Casa de productie: Loops Production

Producator – Radu Lupu

Regizor – Goran Mihailov

DOP – Radu Voinea

Post-productie: Frames Waves Digital

Photography – Manole Sava, Greenmind Studio

Habitat for Humanity Romania lucreaza pentru o lume in care toti oamenii au posibilitatea sa locuiasca decent.

Din anul 1996 si pana in prezent, organizatia a ajutat peste 100.000 de romani fie prin programele de locuire, fie prin cele de dezvoltare a comunitatilor vulnerabile si a construit de la zero si reabilitat mai bine de 5.100 de locuinte, cu ajutorul a peste 43.000 de voluntari.

Mai multe in Campanii, Responsabilitate Sociala, CSR,


PUBLICITATE: