400.000 euro in "Povestea Luminii", de 120 de ani. Prima campanie de brand Electrica.
Joi, 22 Septembrie 2016

sursa: youtube.com
Electrica. Povestea Luminii. "Cuplu"
agentie: McCann Worldgroup.
agentie de media: United Media Services.

Povestea Luminii, de 120 de ani. 400.000 de euro in prima campanie de brand Electrica.


sursa: youtube.com
Electrica. Povestea Luminii, "Fotbal"

adplayers. Iulian Toma

In timp ce jucatori de pe piata energiei precum CEZ, Enel sau eon anunta experiente cu consumatorul de zece ani, fosta companie de stat Electrica, acum o companie cu capital majoritar privat, rupe diferentiatorul de experienta cu consumatorul la peste un secol de „Poveste a Luminii”. Mai precis, prima campanie de brand a companiei porneste de la faptul ca Electrica lumineaza scolile, salile de teatru, bibliotecile, casele sau parcurile romanilor de 120 de ani.

„Povestea luminii” este in fapt si prima campanie de imagine Electrica ce isi propune sa inlocuiasca vechea imagine prafuita a unei companii de stat, cu una noua care pune in lumina povestile nespuse ale consumatorilor de servicii. Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listata pe bursele de valori din Bucuresti si Londra, fiind totodata si singura companie romaneasca din domeniul distributiei si furnizarii energiei electrice din Romania.



Surse: Buget de 400.000 de euro. WorldGroup Romania si United Media Services.

Potrivit unor surse adplayers din media, Electrica a aruncat in lupta pentru noua sa imagine in piata de energie un buget de aproximativ 400.000 de euro. Contactat de catre adplayers, Marius Chican (foto), Head of Marketing, PR & CSR Electrica, nu a comentat valoarea bugetului.

Oficialul de marketing a dezvaluit insa pentru adplayers ca prima campanie de imagine Electrica contine 23 de canale tv din toata plaja de continut – de la posturi generaliste, la sport, film sau hobby. La acestea se adauga componente OOH, presa scrisa si canale online.

Intrebat cum a fost selectia agentiei de publicitate, oficialul de marketing a afirmat pentru adplayers ca dupa o licitatie cu patru companii mari, in final „Povestea Luminii” a fost scrisa de McCann WorldGroup Romania si United Media Services, impreuna cu Family Film si regizorul Razvan Marculescu.

Acum mai bine de 120 de ani era iluminat electric primul oras

“Acum mai bine de 120 de ani era iluminat electric primul oras din Romania, azi energia electrica este o parte fireasca din viata noastra de zi cu zi. In acesti ani, Electrica a fost martora la povestile din casele a milioane de romani” aminteste istoria companiei Marius Chican.

„Campania „Povestea luminii” vorbeste tocmai despre asta, despre emotii, realizari, surprize. In contextul in care societatea moderna a asimilat si a integrat atat de mult inovatia in modul de viata cotidian, este usor sa uitam ce sustine progresul si oportunitatile. De aceea, campania Electrica isi propune sa redescopere rolul energiei si sa vorbeasca despre ea ca fiind realul catalizator al vietii de zi cu zi”.

Doua dintre episoadele din "Povestea Luminii" vor fi prezentate in doua spoturi TV, care vor fi difuzate incepand cu 15 septembrie. "Primul spot spune povestea copilariei, a pasiunii, a cat de putin trebuie sa oferim pentru a face o bucurie mare altora. Al doilea spot vorbeste despre viata de zi cu zi, despre familie si despre lucrurile mici care, la finalul zilei, ne fac fericiti” spun autorii.

"
Povestile luminii sunt relevante si inspirationale pentru fiecare dintre noi, de aceea campania va fi puternic sustinuta in media printr-un mix complex de canale, gandit sa duca mesajul brandului catre cat mai multi clienti ai companiei" mai adauga reprezentantii campaniei.

Cu 120 de ani de experienta pe piata energiei, Electrica este lider pe piata de distributie si furnizare a energiei electrice din Romania, precum si unul dintre cei mai importanti jucatori din sectorul serviciilor energetice. Grupul Electrica are o arie de cuprindere nationala - cu  organizare in trei zone pentru distributia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord si pe cuprinsul intregii tari pentru funizarea energiei electrice si pentru intretinere si servicii energetice.

Mai mult in Licitatii, Conturi



PUBLICITATE: