3 din 4 romani considera sustenabilitatea la fel de importanta precum confortul locuintei
Vineri, 19 August 2022

 

Credit. Reveal Marketing Research

2 din 3 romani declara ca ar avea multa si foarte multa incredere sa construiasca o casa cu cel mai durabil si ecologic material, mai ales cei tineri, cu varsta intre 18 si 24 ani (70%), dar si cei care in prezent locuiesc in locuinte din caramida (71%) sau BCA (68%).

AdPlayers. info

Dezvoltarea durabila este un megatrend si o provocare pentru societatea contemporana, care se confrunta cu amenintarea din ce in ce mai mare a epuizarii resurselor Pamantului, context in care Reveal Marketing Research a derulat un studiu la nivel national pentru a intelege ce inseamna si cat de importanta este pentru romani dezvoltarea durabila in constructii.

Dezvoltarea durabila. Ce este si de ce avem nevoie de ea.

Conceptul de dezvoltare durabila cuprinde mai multe dimensiuni ce au la baza ideea ca resursele naturale sunt limitate si ca rolul omenirii este de a le ocroti, de a le folosi cu grija pentru a-si satisface nevoile si de a se asigura ca ele sunt suficiente si pentru generatiile viitoare. Ceea ce inseamna ca o societate durabila stie sa fie responsabila, concentrata pe protejarea mediului  si mentinerea echilibrului dintre diversele sale (eco)sisteme, in timp ce asigura cresterea si dezvoltarea economica.

66% dintre romani au incredere in eficienta materialelor de constructii durabile si ecologice

75% dintre respondenti considera ca sustenabilitatea este la fel de importanta precum confortul in procesul de constructie si folosinta a unei locuinte

Pentru romanii care isi doresc o casa mai prietenoasa cu mediul, specialistii din constructii recomanda utilizarea BCA (33%)

Sustenabilitatea defineste calitatea materialelor de zidarie

Rezultatele studiului realizat de Reveal Marketing Research arata ca in timpul procesului de informare asupra unei locuinte romanii cauta activ solutii functionale, pretul (88%) si calitatea materialelor de zidarie folosite (83%) fiind cele mai importante aspecte evaluate.

Daca ne referim la atributele materialelor de zidarie, 2 din 3 romani declara ca ar avea multa si foarte multa incredere sa construiasca o casa cu cel mai durabil si ecologic material, mai ales cei tineri, cu varsta intre 18 si 24 ani (70%), dar si cei care in prezent locuiesc in locuinte din caramida (71%) sau BCA (68%).

Pentru 52% dintre respondenti se observa ca este important ca materialele de zidarie sa fie prietenoase cu mediul inconjurator. Mai mult decat atat, 40% dintre romani declara ca au ales un material de constructie cu caracter durabil si eficient energetic, ce ajuta la reducerea emisiilor de carbon din atmosfera.

In viziunea romanilor, casa ideala este construita in armonie cu mediul inconjurator

75% dintre respondenti considera ca sustenabilitatea este la fel de importanta precum confortul cand vine vorba de procesul de constructie a unei case sau a unui bloc de apartamente, procentul atingand pragul de 81% in cazul specialistilor din domeniul constructiilor.

O treime dintre acestia considera ca locuinta ideala ar trebui sa fie prietenoasa cu mediul in procesul de constructie si de folosinta (28%), un procent semnificativ mai mare inregistrandu-se in cazul tinerilor sub 35 ani (35%) care, in general, manifesta un interes mai ridicat de a proteja mediul inconjurator.

Specialistii incurajeaza initiativele ecologice in constructii

In prezent, peste jumatate dintre specialistii in domeniu sunt preocupati in mare masura de problemele ecologice in constructii, spre exemplu de problema emisiilor de carbon (53%) sau de utilizarea unor surse de energie neregenerabile (52%).

Mai mult decat atat, in cazul acestora se remarca tendinta de a recomanda in mai mare masura materialul BCA pentru romanii care isi doresc o locuinta usor de construit (62%) si sustenabila (33%).

Metodologie

Studiul Reveal Marketing Research s-a desfasurat online pe un esantion reprezentantiv pentru universul persoanelor cu varsta 18+, utilizatori de internet. Marimea esantionului a fost de 1.269 respondenti + 505 respondenti persoane care lucreaza in domeniul constructiilor, iar eroarea maxima de esantionare pentru targetul general este +/-2,8% la un nivel de incredere de 95%.

Mai mult in Cercetare, Research, Constructii & Imobiliare,


PUBLICITATE: