PayU investeste in blockchain, prin CELO. Lanseaza noua plata Stablecoin pentru 450.000 de comercianti
Joi, 22 Iulie 2021

 

Unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de plati online pentru pietele emergente, PayU, a achizitionat CELO si va oferi monede CELO stablecoin ca optiune de plata pentru comercianti, cu sprijinul First DAG. Potrivit companiei, decizia va deschide usile pentru milioane de oameni de pe pietele emergente, care sunt insuficient deservite de institutiile financiare traditionale, atunci cand vine vorba despre a plati cu usurinta pentru produse in supermarket, servicii pe baza de abonament si pentru comertul cu amanuntul

AdPlayers. info

PayU, divizia fintech si plati online a Prosus si-a anuntat colaborarea cu Celo, platforma de blockchain mobile-first, orientata catre a pune DeFi la dispozitia oricarui utilizator de smartphone. Alaturi de achizitionarea CELO, token-ul de utilitate si guvernanta pentru comunitatea Celo, PayU a inceput un parteneriat cu compania de infrastructura pentru plati First DAG si Alianta Celo pentru Prosperitate (Celo’s Alliance for Prosperity), pentru a oferi plati cu stablecoin. Cu aceasta integrare, aproape o jumatate de milion de comercianti PayU vor putea accepta plata cu stablecoin-ul Celo, cUSD.

Aceasta decizie va deschide usile pentru milioane de oameni de pe pietele emergente, care sunt insuficient deservite de institutiile financiare traditionale, atunci cand vine vorba despre a plati cu usurinta pentru produse in supermarket, servicii pe baza de abonament si pentru comertul cu amanuntul. Lista actuala a comerciantilor PayU acopera marketplace-uri online importante si marii comercianti.

PayU este unul dintre principalii furnizori de servicii de plati online din lume, care opereaza in peste 50 de piete si sprijina peste 450.000 de comercianti si milioane de clienti din America Latina, Africa, Europa si Asia. Stablecoins sunt foarte potrivite pentru pietele in crestere cum sunt acestea, deoarece ofera acces la active digitale care au acoperire in dolari (USD) si euro (EUR), si sunt protejate de volatilitatea unor monede fiat si a unor criptomonede. Participantii din pietele cu cresteri semnificative pot economisi si trimite cu usurinta bani, fara a mai fi nevoie sa acceseze institutii financiare traditionale sau monede locale volatile.

Mario Shiliashki, CEO al PayU Global Payments a declarat: „Aceasta miscare se aliniaza viziunii noastre despre o lume fara frontiere financiare, in care toata lumea poate prospera. Ne straduim sa dotam comerciantii si clientii acestora cu cele mai recente solutii de plata, iar acest lucru ne-a determinat sa investim in CELO si sa achizitionam tokens, pe langa integrarea ofertei stablecoin pentru clientii si partenerii nostri. Pe masura ce tranzactiile digitale devin o norma, este important sa dotam comerciantii si clientii cu cele mai recente solutii de plata. Colaborarea cu First DAG si Celo, pentru a oferi o noua optiune de plata, creeaza noi oportunitati pentru comerciantii din mediul online si va deschide noi posibilitati, prin care utilizatorii sa tranzactioneze liber.”

Folosind platforma First DAG, care actioneaza ca un intermediar dintre comerciant si banca aleasa de el, comerciantii PayU pot accepta fara probleme plati stablecoin fara a integra componente suplimentare blockchain. First DAG gestioneaza lantul de procesare si portofelul electronic in background, astfel incat comerciantii pot integra stablecoins fara configurari suplimentare.

Ran Goldi, CEO al First Dag, a declarat: „Companiile de fintech inovatoare precum PayU conduc evolutia platilor catre monedele digitale, valorificand reteaua internationala Celo. Comerciantii PayU vor castiga din comisioanele mici si platile si decontarile care se vor face aproape in timp real.”

PayU si First DAG se alatura, de asemenea, Celo’s Alliance For Prosperity, care permite colaborari cu intreaga gama de tehnologii si ofera dezvoltatorilor o modalitate de a construi aplicatii mobile descentralizate (dApps), care se bazeaza pe platforma blockchain a Celo. Astfel,  se alatura Opera, Deutsche Telekom, Andreessen Horowitz, Coinbase Ventures, Gitcoin, Anchorage si peste 150 de organizatii diferite, care construiesc si integreaza solutii de plata care sa serveasca mai bine nevoile utilizatorilor la nivel global.

Chuck Kimble, Head of Celo Alliance for Prosperity, a declarat: „Acest ecosistem construit intre First DAG, PayU si Celo este exemplul perfect al modului in care activele digitale pot furniza in practica promisiunea de a democratiza accesul la bani oriunde in lume. Pe masura ce mai multi comercianti vin in online sa ofere aceasta solutie, stablecoin va deveni o metoda de plata obisnuita, oferind beneficii majore pentru utilizatori, cum ar fi tranzactiile globale aproape instantanee.”

PayU este divizia fintech si plati online a Prosus, un grup global din domeniul online si unul dintre cei mai mari investitori in tehnologie din lume. PayU este principalul furnizor de servicii de plata online in 50 de piete cu crestere accelerata, preocupat de crearea de servicii financiare de ultima ora adaptate nevoilor a peste 300.000 de comercianti si milioane de consumatori. Dedicat dezvoltarii oamenilor prin intermediul serviciilor financiare si crearii unei lumi fara frontiere financiare, in care toata lumea poate prospera, PayU este unul dintre cei mai mari jucatori din zona fintech, cu investitii in valoare totala de peste 1 miliard de dolari pana in prezent.

In calitate de furnizor de servicii de plati online, PayU implementeaza peste 300 de metode de plata si platforme certificate PCI pentru a procesa aproximativ 3,2 milioane de plati online in fiecare zi. De asemenea, este specializat in produse inovatoare pentru consumatori si pentru intreprinderile mici, care imbunatatesc accesul la servicii de credit si servicii bancare pe piete care nu sunt suficient deservite de furnizorii traditionali de servicii financiare.

PayU a dezvoltat, de asemenea, LazyPay in 2017, o platforma alternativa de imprumut care ofera solutii de creditare precum Small Ticket Credit (cumperi acum, platesti mai tarziu), imprumuturi pe baza de aplicatii (imprumuturi de nevoi personale instant) si credit la punctele de vanzare (Merchant EMI). LazyPay -  cumperi acum, platesti mai tarziu -  este deja activ la peste 100 de comercianti, precum Byju's, Swiggy, Flipkart, Makemytrip, Dunzo, Vodafone, Zomato, Bookmyshow, Oyo, Tata Sky si multi altii.

First DAG construieste viitorul economiei activelor digitale. Ei au dezvoltat prima platforma de plati digitale globale pentru comercianti, PSP si acquirers, pentru a le permite sa accepte plati digitale, cum ar fi Diem, CBDC si Stablecoins. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati:

Celo este un ecosistem open-source, mobile-first, cu tehnologii, organizatii si membrii care impartasesc misiunea comuna de a construi un sistem financiar ce creeaza conditii de prosperitate pentru toata lumea. Ecosistemul Celo include tehnologie blockchain descentralizata confirmata (platforma Celo), un activ creat CELO -  stablecoins (cUSD, cEUR) si Celo Alliance of Prosperity, cu peste 150 de organizatii din intreaga lume, inclusiv Deutsche Telekom, Opera, Andreesen Horowitz, Anchorage, Coinbase, GSMA, Grameen Foundation, Prosegur, Abra si cLabs, o organizatie de servicii dedicata cresterii si dezvoltarii ecosistemului Celo.

Mai mult in Business, Digital, Retail


PUBLICITATE: