Lucian Romascanu îl înlocuieste pe Razvan Corneteanu
Marti, 31 Octombrie 2006

(AdPlayers.ro , Iulian Toma, iulian.toma@adplayers.ro )

Lucian Romascanu îl înlocuieste pe Razvan CorneteanuÎncepând cu data de 1 noiembrie 2006, Lucian Romascanu (foto) este numit Director Executiv al Diviziei de Publicatii Bulevard si Sport din cadrul companiei Ringier România, anunta oficialii de comunicare Ringier. Romascanu, mai spune Ringier,  va raporta direct Managerului General si va fi membru în board-ul de directori al companiei. Divizia are în subordine operatiunile ziarelor Libertatea si proSport ale trustului elvetian .

Potrivit trustului de media elvetian, Lucian Romascanu (39) are o bogata experienta manageriala, alaturându-se companiei Ringier dupa derularea unui proiect personal în consultanta de management si dupa obtinerea de rezultate deosebite din pozitia de Managing Director al HL Display Romania, unde a initiat si dezvoltat operatiunile locale ale companiei suedeze. Anterior, Romascanu a mai participat la dezvoltarea si consolidarea Best Print Services din pozitia de Director Executiv.

Romascanu are si o experienta de 3 ani chiar în cadrul companiei Ringier (1999 – 2002). El a coordonat departamentele de publicitate ale mai multor divizii, alaturi de echipele pe care le-a format si condus, reusind în scurt timp performante semnificative, spune grupul de media. Pentru o scurta perioada de timp, Romascanu a asigurat si coordonarea activitatilor de marketing pentru publicatiile Libertatea si Gazeta Sporturilor ( titlul apartinând atunci trustului Ringier).

Romascanu detine, din 2002, un Executive MBA Asebuss obtinut in parteneriat cu University of Washington.

Lucian Romascanu îl înlocuieste pe Razvan Corneteanu“Sunt foarte încântat sa numesc în aceasta pozitie de maxima importanta pentru trustul nostru pe cineva care are talentul si abilitatile necesare sa dezvolte în continuare Libertatea si ProSport, precum si toate extensiile de brand ale acestora”, a spus Thomas Landolt, General Manager Ringier Romania. „Lucian ne-a impresionat prin abordarea sa strategica si prin atitudinea orientata catre rezultate care reies evident nu numai din parcursul sau profesional, ci si din numeroasele discutii purtate în cadrul procesului de recrutare.”, a mai afirmat Landolt.

“Pentru mine este o mare provocare”, sustine Lucian Romascanu. “Am urmarit de-a lungul anilor evolutia produselor pentru care am lucrat iar propunerea de a ma întoarce reprezinta o mare bucurie dar si o mare responsabilitate.  Acum mi se ofera ocazia generoasa de a dirija evolutia comerciala a doua cotidiene”, adauga noul executiv.

Lucian Romascanu îl înlocuieste în functie pe Razvan Corneteanu, fostul sef al diviziei Bulevard si Sport Ringier România, dupa ce acesta din urma s-a despartit de trustul elvetian, de curând. Cei doi au fost colegi si colaboratori apropiati în perioada 1999 - 2002 când acestia lucrau pentru Ringier România, Corneteanu ca Director Executiv în cadrul trustului Ringier, iar Romascanu ca sef al departamentelor de publicitate ale mai multor divizii.

AdPlayersFile Ringier România

Trustul de presa elvetian Ringier si-a început activitatea în Romania în 1992. Potrivit oficialilor de comunicare, astazi, Ringier România SRL este cel mai mare grup de presa din tara, având peste 700 de angajati si  publicatii care acopera majoritatea segmentelor de piata.

Anul trecut, Ringier Romania a avut o cifra de afaceri de 172.9 milioane RON (aproape 50 milioane EUR, estimare AdPlayers) si un profit net de 17.9 milioane RON (aproape 5 milioane EUR, estimare AdPlayers).


PUBLICITATE: