Consolid8 lanseaza doua proiecte noi de crowdfunding si incurajeaza antreprenorii sa isi prezinte ideile de afaceri
Vineri, 04 Iunie 2021

 

Credit. Consolid8 

AdPlayers. info

Consolid8, prima platforma romaneasca de crowdfunding bazata pe recompense pentru antreprenorii sociali si cei din industriile creative, a lansat doua noi campanii, „Sosete fara pereche” si „Detaliul Secession – Timisoara”. Potrivit reprezentantilor de comunicare, de la lansarea platformei si pana in prezent, toate proiectele  inscrise si-au depasit obiectivele de finantare, una dintre ele ajungand si la o rata de succes de 169%.

Platforma consolid8 a fost creata la finalul anului 2020 ca un instrument care sa acopere un gol de finantare existent in prezent si care sa ajute cash-flow-ul antreprenorilor care genereaza valoare in comunitate/pentru comunitate prin ideile lor inovatoare. In schimbul unei recompense pe care o pot alege din lista specifica fiecarui proiect, sustinatorii care se alatura cauzelor promovate pe platforma consolid8 pot contribui financiar la dezvoltarea proiectelor de pe platforma.

„Primele campanii de crowdfunding inscrise pe platforma consolid8 ne-au demonstrat ca orice vis poate fi realizabil cu ajutorul comunitatii. Suntem foarte entuziasmati pentru fiecare idee prezentata de antreprenorii sociali si cei din industriile creative si lucram pentru fiecare echipa ca obiectivele de finantare sa fie atinse, iar proiectele lor sa treaca la urmatorul nivel de dezvoltare. Cele mai recente proiecte <<Sosete fara pereche>> si <<Detaliul Secession Timisoara>> sunt idei indraznete care merita atentia sustinatorilor, mai ales ca au perspective de dezvoltare pe plan international.” a spus Raluca Preluca, co-fondator consolid8.

Proiectul Sosete fara pereche a pornit de la un insight real: toti oamenii au cel putin o pereche de sosete desperecheate. Initiatorii proiectului au transformat aceasta realitate intr-o idee colorata - familia Sosetache, unde fiecare membru este unic si interschimbabil.

Toate Sosetele fara Pereche au in compozitie 92% bumbac, cel mai mare procent de bumbac de pe piata romaneasca, 5% poliamida si 3% elastan. Daca ar contine 100% bumbac, o soseta s-ar largi inca de la prima purtare si s-ar degrada foarte repede, de aceea poliamida si elastanul sunt esentiale in compozite pentru a asigura rezistenta si elasticitatea sosetei.

Proiectul are nevoie de o finantare in valoare de 15.000 lei, cu ajutorul careia echipa sa achizitioneze o masina de imprimat/brodat, pentru a putea introduce colectia personalizata cu emoji-urile familiei Sosetache.

Albumul Detaliul Secession - Timisoara  este un catalog de ornamentica menit sa puna in valoare patrimoniul arhitectural local. Arhitectura Secession face parte din Miscarea 1900, un fenomen international care a luat nastere la finele secolului al XIX-lea si s-a intins pana la primele doua decenii ale secolului al XX-lea. Aceasta miscare a avut diferite interpretari si denumiri: in Franta se numeste Art Nouveau sau Le Modern Style, in Italia Stile Liberty, in Scotia Glasgow Style, in Germania Jugendstil, iar in Austria si Ungaria Secession.

Timisoara poarta o puternica amprenta a Secessionului maghiar, avand o bogata concentratie de arhitectura 1900. Pentru a le pune mai bine in valoare, initiatorii proiectului au decis sa ilustreze fatadele si ornamentele in acuarela, in locul fotografiilor, “restaurandu-le” astfel prin arta, pentru a le reda frumusetea de odinioara.

Albumul “Detaliul Secession - Timisoara” va fi tradus in patru limbi: romana, maghiara, germana si engleza, pentru a promova patrimoniul Timisorean atat in tara cat si pe plan international.

Persoanele care vor sa isi inscrie ideea de afacere pe platforma sau vor sa sustina proiectele care deruleaza campanii de finantare, o pot face pe site-ul www.consolid8.ro , urmarind pasii din ghidul aplicantului si cel al sustinatorului.

Mai mult in Business, Antreprenoriat,


PUBLICITATE: