A cincea companie de transport public global alege hartia reciclata pentru a salva resursele naturale
Joi, 23 Iunie 2016

 

 

 

 

Compania franceza RATP, al cincilea jucator ca marime la nivel global de transport public,  extinde angajamentul fata de mediu si in cazul serviciilor de comunicare, prin alegerea hartiei ecoresponsabile Cocoon extra-alb, hartie reciclata 100% de la Antalis

adplayers.info.

RATP, a cincea companie ca marime la nivel global de transport public,  extinde angajamentul fata de mediu si in cazul serviciilor de comunicare, prin alegerea hartiei ecoresponsabile Cocoon extra-alb, hartie reciclata 100%  de la Antalis, anunta responsabilii de relatii publice ai distribuitorului european de hartie si suport de comunicare.

Mai scumpa cu 3% , in medie, comparativ cu hartia obisnuita, hartia ecoresponsabila este selectata de RATP pentru diferitele nevoi de comunicare (rapoarte anuale, rapoarte financiare, brosuri…). Potrivit informarii, Gama Cocoon extra-alb de la Antalis, a fost aleasa datorita performantelor de mediu si calitatii livrate la imprimare.

“Cocoon este foarte placuta la atingere si este si foarte avantajoasa din punct de vedere al pretului. Aceste calitati, combinate cu acreditarile de mediu care corespund strategiei noastre de CSR, fac din Cocoon alegerea ideala pentru propriile nevoi.”, declara Ariane Ramboer,  Sefa Departamentului Corporate Communications &CSR Reporting. “Mai mult de atat, am fost impresionati de performanta aratata chiar in cazul fotografiilor inchise care au fost imprimate exemplar.  Intern am doar feedback pozitiv, atat de bun incat celelalte echipe din cadrul departamentului de comunicare au fost incantati si acum folosesc Cocoon".

Serviciile de comunicare ale RATP continua sa tipareasca documente precum rapoarte de activitate si financiare, iar acestea sunt adesea oferite oficialilor la evenimente sau targuri.  Livrate in format tiparit, rapoartele sunt considerate mult mai usor de citit decat pe monitor. Hartia este de asemenea suportul ales pentru brosurile economice, sociale si de servicii ale companiei.

"Hartia este esentiala intr-o politica de CSR” adauga Stéphane Courtot, Presedinte  Antalis France si  managing director al Antalis Western Europe. “Utilizand hartia reciclata sau hartia din fibre virgine certificate, companii precum  RATP actioneaza responsabi precum cetatenii sustinand dezvoltarea sustenabila a padurilor”. 

Cocoon este o hartie reciclata 100%, cu cinci stele in conformitate cu Green Star System, o clasificare care ia in calcul informatii esentiale referitoare la originea fibrelor si procesului de fabricatie. Acesta atribuie fiecarei hartii un punctaj de la zero la cinci "stele verzi, bazandu-se pe performanta fata de mediu. Utilizatorii hartiei reciclate Antalis pot observa si cate resurse naturale au fost salvate cu ajutorul calculatorului de resurse disponibil pe site-ul companiei.

Mai mult despre
Antalis

Mai mult in CSR, Business


PUBLICITATE: