1.000 de aplicatii mobile fabricate in Romania. Bugete? De la mii de euro la peste 400.000 de euro!
Luni, 18 Martie 2013

sursa foto: Mobilio Awards ( Mobilio.ro )

 ( adplayers. Iulian Toma) Romania produce in jur de 1.000 de aplicatii mobile, destinate atat pietei autohtone cat si opentru cea din afara granitelor tarii noastre, potrivit lui Cosmin Pachiu, BU Mobile Department & Special Projects, Mediafax Group, care organizeaza impreuna cu Ziarul Financiar competitia aplicatiilor de profil, Mobilio Awards 2013.

„In Romania vorbim la ora actuala de un numar de aproximativ 1.000 de aplicatii dezvoltate autohton atat pentru piata din Romania, cat si pentru piata internationala. Sunt multe companii care dezvolta aplicatii exclusiv pentru firme din afara granitelor tarii, iar cei care isi incearca norocul cu aplicatii dedicate publicului autohton sunt destui de putini”, a afirmat pentru adplayers, Cosmin Pachiu, de la Mediafax Group, unul dintre oficialii Mobilio Awards.

Potrivit lui Pachiu, in ultima perioada vorbim de o explozie a unor dezvoltatori mici si mijlocii care fac aplicatii pentru diverse branduri, aplicatii care se regasesc pentru o scurta perioada de timp in topul clasamentelor atat pe Appstore cat si pe Google Play. O companie cu 10 - 15 angajati poate produce maxim 30 de aplicatii pe an.

Cat costa?

Cat costa o aplicatie mobila? „Ca nivel de investitie, in functie de dezvoltator aplicatiile pot fi create cu sume cuprinse intre 1,000 Euro si 30,000 Euro in functie de complexitatea aplicatiei, insa vorbim si de jocuri foarte complexe dezvoltate de marii producatori de astfel de servicii din Romania care investesc sume cuprinse intre 400,000 E mergand pana cateva milioane de de euro”, este de parere Cosmin Pachiu.

Competitia Mobilio Awards isi propune sa adune cat mai multe dintre aceste aplicatii mobile si sa le urce pe podiumul de premiere. Cate astfel de aplicatii s-ar putea alinia la startul Mobilio Awards 2013, prima si singura competitie dedicata exclusiv aplicatiilor mobile? Greu de spus in cifre exacte. Exista insa o estimare a numarului de intrari care tintesc premiile de mii de euro cu care este premiata intrecerea.

Premii a cate 1000 de euro, promovare de 10.000 de euro

„La Mobilio Awards asteptam cateva zeci de proiecte inscrise, poate mai mult de o suta daca ajungem la majoritatea dezvoltatorilor. Inscrierea este gratuita, premiile vor fi atat de merit cat si in bani” a mai afirmat Pachiu. „Vom premia cu cate 1,000 Euro pentru castigatorii uneia din cele 6 categorii dar si premiul cel mare de 1,000 Euro + promovare in valoare de 10,000 Euro pentru aplicatia care va castiga Best of Mobilio Awards”.

Mai mult in Mobile Marketing

 


PUBLICITATE: