"Incasarile din publicitate in presa scrisa au scazut cu 70%-80%", Marius Tuca, pentru Zig Zag (Antena3)
Duminca, 15 Martie 2009


(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

„Incasarile din publicitate in presa scrisa au scazut cu 70%-80%”, a afirmat Marius Tuca (foto), in emisiunea Zig Zag moderata de Ion Cristoiu, difuzata duminica, 15 martie, la Antena 3.

De la inaltimea pozitiei sale in fruntea unuia dintre cele mai importante ziare romanesti, directorul Jurnalului National subliniaza inca o data situatia disperata in care se afla intreaga presa scrisa romaneasca, datorita diminuarii drastice a volumelor de publicitate.

Marius Tuca spune ca in acest moment „orice este posibil”. In opinia sa, ziarele pot ramane oricand fara hartie, sau fara distributie, iar solutia pe care o vede vine in niciun caz prin ajutoare de la Guvern. „Nu vreau sa ne ajute Guvernul. Mai bine inchidem ziarul”, a afirmat directorul Jurnalului National, in emsiune. „Guvernul ar trebui sa se ajute mai intai pe el”.

Seful ziarului crede ca, intr-un scenariu deloc fericit, situatia disperata in care se afla presa scrisa astazi ar putea duce inapoi la anii dinainte de 89, perioada in care exista practic un singur ziar de partid, facand aluzie la Scanteia, titlu sub care astazi cotidianul pe care il conduce publica o serie de materiale document, distribuite impreuna cu Jurnalul National.

Biblioteca pentru Toti, in Jurnalul National

In cadrul discutiei moderate de Ion Cristoiu, Marius Tuca a mai vorbit, printre altele, si de eforturile facute de ziarul pe care il conduce, pentru a sustine lansarea noii colectii de carti de literatura romaneasca "Biblioteca pentru toti". Seria va aparea in fiecare miercuri, impreuna cu Jurnalul National, iar in aceasta saptamana, pe 18 martie, apare volumul I al romanului "Cel mai iubit dintre pamanteni", de Marin Preda. Ziarul, insotit de carte, are pretul de 10,9 lei.

Pe langa Marin Preda – "Cel mai iubit dintre pamanteni" (3 volume), Jurnalul National va aparea in fiecare miercuri insotit de titluri si autori precum Mircea Eliade – "Maitreyi", Cella Serghi – "Panza de paianjen", Mateiu Caragiale – "Craii de Curtea Veche", George Calinescu – "Enigma Otiliei" (2 volume), Fanus Neagu – "Ingerul a strigat".


PUBLICITATE: